D66-jongere die Wilders bedreigde is aangehouden

D66-jongere die Wilders bedreigde is aangehouden

"Ik schiet je een kogel door je k** kop."

Geert Wilders krijgt regelmatig te maken met doodsbedreigingen en leeft daarom al meer dan een decennium onder zware beveiliging. De bedreigingen zijn voor hem helaas normaal geworden, maar het went nooit. Om te laten zien waar hij mee te maken krijgt, toonde Wilders het volgende screenshot op Twitter:

Als Wilders zich in Drachten vertoont, zo meldt ene Mahir Mohamed, dan kan hij een kogel in zijn hoofd verwachten, en wordt hij opengesneden. Een schokkende doodsbedreiging, maar het wordt nog veel gekker.

De dreigtokkie blijkt namelijk lid te zijn van de Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66. In 2014 was hij zelfs kandidaat-bestuurslid van de Friese tak van de vereniging. Het landelijk bestuur van de Jonge Democraten laat bij monde van voorzitter Elene Walgenbach weten geschokt te zijn door de bedreigingen:

“Een doodsbedreiging als deze nemen we zeer hoog op. Dit moet te allen tijde worden afgekeurd, het kan absoluut niet. We zijn voor de zekerheid aan het controleren of het inderdaad van ons lid komt. Het desbetreffende lid zal worden geroyeerd”

En zo maakte Wilders op treffende wijze duidelijk hoe grotesk de haat jegens zijn persoon is. Zelfs in besturen van politieke organisaties lopen mensen rond die de PVV-leider het liefst een kopje kleiner zouden maken. Waarom een jongen die iemand wil vermoorden om zijn mening in vredesnaam lid wordt van een organisatie die Jonge Democraten heet, is een raadsel.

Waarschijnlijk denkt het bestuur van de Jonge Democraten dat ze Mahir Mohamed royeren, en dat daarmee de kous af is. Dat is echter kortzichtig. Een gebeurtenis als deze zou aanleiding moeten zijn voor alle politieke jongerenorganisaties om nog eens heel goed te kijken wat voor mensen zij in hun besturen hebben. Wist echt niemand dat deze Mahir Mohamed er zo'n radicale mening op nahield? Was zijn bericht aan Wilders de eerste keer dat hij zijn gewelddadige voorkeuren liet blijken? Dat lijkt behoorlijk onwaarschijnlijk. De Jonge Democraten zouden er dan ook goed aan doen om serieuze lessen te trekken uit dit gênante voorval.

Inmiddels heeft Mahir Mohamed zich gemeld bij de politie. Hij is aangehouden en wordt verhoord.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties