Rubio veegt de vloer aan met Donald Trump in Republikeins debat

Rubio veegt de vloer aan met Donald Trump in Republikeins debat

De meest harde aanval op Trump ooit.

Een keerpunt voor Donald Trump? De zakenman kreeg gisteravond alle hoeken van het debatpodium te zien. De Republikeinse voorverkiezingen voor het presidentschap zijn alweer even bezig, en tot nu toe zien de resultaten er geweldig uit voor Donald Trump. In Iowa werd hij nipt tweede na Ted Cruz, en sindsdien heeft hij drie staten op rij gewonnen.

Veel mensen stemmen op Trump omdat hij keihard zegt wat hij denkt, en ook nog behoorlijk grappig is. Bovendien maakt hij zijn tegenstanders continu belachelijk. Ted Cruz is "een nare vent" en Marco Rubio is een "lichtgewicht". Met die beledigende taal weet Trump het publiek én zijn tegenkandidaten vaak te verrassen, waardoor hij als een stoere winnaar op het podium staat.

Maar gisteravond was alles anders. Marco Rubio besloot om keihard uit te halen naar Donald Trump, en hem eens duidelijk de waarheid te vertellen. Dit is hoe Rubio Trump op zijn nummer zette toen die voor de zoveelste keer niet kon uitleggen wat nou echt zijn plan was om de zorg te hervormen:

https://www.youtube.com/watch?v=_u53XgbuiQE

Rubio sloeg de spijker op zijn kop: Trump blijft zichzelf maar herhalen, elk debat weer. Verwijzend naar een slecht debatoptreden van Rubio antwoordde Trump het volgende:

"Over herhalen gesproken, ik zag hem zichzelf vijf keer herhalen, vier weken geleden!"

Maar dat liet Rubio niet op zich zitten...

"Ik zag jou jezelf vijf keer herhalen, vijf seconden geleden!"

De zaal barstte los in gejuich en applaus. Rubio scoorde ook goede punten over het feit dat Trump veel illegale immigranten voor zich heeft werken, hoewel hij nu felle woorden spreekt over immigratie. "Als Trump de muur [op de grens met Mexico] net zo gaat bouwen als Trump tower, zal hij de klus waarschijnlijk laten doen door illegale immigranten."

Voor Trump was dit de eerste keer dat hij zo werd aangepakt op het debatpodium, en voor Rubio was het de eerste keer dat hij zo fel uit de hoek kwam. Hij deed het fantastisch, maar of dat de overwinning van Trump kan tegenhouden, is de vraag. Het feit blijft namelijk wel dat Trump al in drie staten de voorverkiezing heeft gewonnen, en Rubio nul.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties