Rutte weer betrapt op een leugen: er komen dit jaar geen 58.000, maar 100.000 vluchtelingen naar Nederland

Het is genoeg geweest: premier Rutte moet maar eens gedwongen worden om zijn ontslag aan te bieden aan de koning.

De reden? Het kan niet zo zijn dat onze premier keer op keer bewust liegt en dan toch nog aan de macht blijft.

Dit jaar komen er vermoedelijk bijna 100.000 nieuwe asielzoekers naar ons land. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als de ongeveer 58.000 vluchtelingen die premier Mark Rutte afgelopen maand meldde aan de Tweede Kamer.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), het ministerie van Veiligheid en Justitie, de provincies en gemeenten gaan uit van 93.600 asielzoekers. Zij gebruiken dit cijfer om plannen te maken voor de opvangcapaciteit. Met andere woorden: ze gaan ervan uit dat het om dit enorme aantal gaat.

Ik heb het helemaal gehad met Rutte. Deze man maakt zich totaal niet druk over de toekomst van het land en liegt en draait voortdurend, maar als hij betrapt wordt op het vertellen van een leugen haalt hij zijn schouders slechts op en gaat hij door met waar hij mee bezig was. Hij heeft totaal geen schaamtegevoel en behandelt de Nederlandse kiezer als idioten.

Nou liegen andere politici natuurlijk ook erg vaak, maar werkelijk niemand is vergelijkbaar met Rutte. Die liegt zelfs als hij helemaal niet hoeft te liegen of als de ware feiten al lang bekend zijn. Je begint onderhand te denken dat het pathologisch is met hem.

En dat hoeven wij niet te accepteren van een premier. Nederlandse kiezers zijn allemaal grote jongens: we kunnen de waarheid prima aan, maar die moet wel met ons gedeeld worden. Een man die dat niet wil doen omdat hij bang is voor wat kritiek heeft het recht niet om zich premier van ons mooie land te mogen noemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Wim

  Vergeet niet dat hij gesteund wordt door zo 130 landverraders in de kamer.Deze lui zijn het ooit weer gekozene worden in de kamer niet waard.

  1. Mar

   Zo Wim, u heeft uw lolly weer verdiend voor vandaag.

   1. Wim

    Zo jij bent al vroeg op de dag met lolly’s bezig.Heb je er vannacht een in de mond gehad.

 2. Wim Hutten

  http://www.ad.nl/ad/nl/37521/Terreurdreiging-Europa/article/detail/4253765/2016/02/29/IND-Verdachte-Syriers-in-Nederland.dhtml

  “In de stroom vluchtelingen uit Syrië zijn ook zeker twintig verdachten van oorlogsmisdaden naar Nederland gekomen. Hoewel ze vuile handen maakten in de burgeroorlog in eigen land, kunnen zij niet worden uitgezet.”

  1. Vigo

   Die verdwijnen aldus in de illegaliteit, wat ook weer mogelijkheden schept want wie illegaal is bestaat niet.

   Mevrouw Judith Sargentini mag haar excuses aan gaan bieden voor haar destijds gedane uitspraak: “Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat IS-strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen. Is hysterie.”

   https://twitter.com/judithineuropa/status/600276891883417600

 3. cmsuijkerbuijk

  Ik begrijp werkelijk niet, dat er nog mensen zijn, die met deze Lachende Naaier weglopen en maar blijven steunen (Waarschijnlijk om hun eigen hachje). Onbegrijpeloos!

 4. Mar

  Dit bericht was er begin deze maand al. Hoe vaak gaat men dit bericht herhalen alsof het een nieuw feit is?

  1. Wachteres

   Heb je niks zinnigs te zeggen, @Mar? Wij zijn dat van de linksen wel gewend, maar jij spant de kroon.

   1. Mar

    @Wachteres

    Niet om mezelf op de borst te kloppen, maar ik vind het zeer zinnig om u erop te wijzen dat Nieuwspaal.nl een satirische nieuwssite is en berichten hiervan als serieus te presenteren uw reputatie geen goed doen.

    Ik heb de bron van ‘oude wijn in nieuwe kruiken’ gevonden:
    http://www.nrc.nl/next/2016/02/29/overheid-gaat-intern-toch-uit-van-94000-nieuwe-as-1595914

    Genoemde aantallen in het artikel, 93.000, 94.000, 100.000 en officieel schijnt men rekening te houden met 93.600 asielzoekers.

    Hoeveel het er uiteindelijk zijn, weten we pas begin 2017. Dat is het enige juiste feit.

  2. Anna

   Mar. Zoveel mogelijk herhalen en vooral over de ernstige gevolgen en de enorme levenslange miljardenkostenposten.

 5. Bromsnor

  Met het staande Europese beleid ten aanzien van ‘gezinshereniging’ betekent dat, dat je kunt wachten op het moment dat de rest van de familie zich bij de immigrant voegt als deze een status heeft gekregen.

  Dus verviervoudig/ vervijfvoudig het aantal immigranten maar in verband met de gezinshereniging.

  Wat er nu plaatsvind heeft weinig meer met echte “vluchtelingen” te maken die op zoek zijn naar veiligheid maar meer met een ware volksverhuizing uit islamitische landen die Europa fundamenteel zal veranderen door de demografische gevolgen die deze volksverhuizing. Deze demografische gevolgen zullen onomkeerbaar zijn.

  Weet u hoe de toekomst van Europa eruit zal zien als de stroom immigranten uit de islamitische landen niet word geremd?

  Steden met wijken vol werkloze moslims, volgebouwd met moskeeën waar gefrustreerde, onaangepaste moslims hun “nieuwe thuis” hebben gevonden en waar religieus fanatisme, criminelen en een gewelddadige houding ten opzichte van niet-islamitische autoriteiten de norm is en waar de politie haar gezag heeft verloren.

 6. Bromsnor

  De discussie bij de politiek en media zou helemaal niet moeten gaan over de opvang van asielzoekers maar over het verminderen van de stroom asielzoekers.

  Noord Europese landen zijn uiterst aantrekkelijk voor migranten vanwege de (gratis) ruime voorzieningen. Het ruimhartig asielbeleid zal alleen maar meer mensen er toe aanzetten hier ‘ asiel’ aan te vragen.

  Echte “vluchtelingen help je…………maar die zitten in de regio en niet in de bootjes.

  Tussen de 70 en 80% van de immigranten zijn jonge mannen die naar Noord Europa komen omdat de gratis huizen, ruime uitkeringen, enzovoorts een aanzuigende werking hebben.

  Het zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar economische immigranten die leven op kosten van de belastingbetaler.

  Ze komen uit veilige gebieden in de regio zoals b. v Turkije en trekken door veilige gebieden in Europa richting Noord Europa waar de “honingpot” staat.

  Ook nemen veel van deze immigranten nemen de in hun landen van herkomst gebruikelijke negatieve houding tegenover vrouwen, homo’s, christenen en joden mee naar Europa.

 7. Anna

  Het wordt tijd dat EU elite en nationale politici eens gaan uitleggen wat de ernstige gevolgen en levenslange miljardenkostenposten die deze immigratie van Afrikaanse, Aziatische en Arabische moslimmannen en nakomende families gaat meebrengen. Europa in de vernietiging door een paar elite. VVD en PvdA muisstil.

 8. Wachteres

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/02/alle_vrouwen_zijn_________vul_maar_in.html

  Heel goed dat de vluchtelingen hier worden ‘heropgevoed’ door wijze islamitische imams.

  Laat maar komen, die honderdduizend. Met zulke moslimleiders hebben we niets om bang voor te zijn.

  Rutte is niet de enige die zich niet druk maakt over de toekomst van zijn land en de EU. Zelfs levensgevaarlijke figuren kunnen/mogen niet worden uitgezet.

  En de enige die zich wel bezorgd maakt over de EU – Geert Wilders – wordt gedemoniseerd.

  “t’Kan verkeren” zei Brederode.

 9. Anna

  Niemand weet wat deze moslimmannen allemaal hebben uitgehaald in eigen landen.Dat gaan ze niet vertellen. Moslims moeten hun zonden bedekken volgens Salaheddine Benchikhi tegen Tofik Dibbi in VK 27-2 ” Tofik waarom heb jij jouw zonde niet bedekt”. Wie halen politici allemaal binnen. In ieder geval weer 100.000 werklozen met levenslange uitkeringen. Families volgen. Politici zijn stapelgek

 10. C.oitus

  Toch heeft zijn clubje virtueel nog 21 zetels, er zijn nog genoeg kansloze die dit beleid steunen.

 11. Ni28

  Rutte is een beroepsleugenaar dus wij geloven niet meer wat hij ook zegt. Nog erger is dat de onder de migranten verdachten mensen van oorlogsmisdaden niet kunnen worden uitgezet volgens de Europese wetten. Kan iemand mij die wet uitleggen? Enige aanpassing van die wet lijkt sterk op zijn plaats, zou je zeggen. Wat wordt Europa toch snel een gevaarlijke rioolput vol ratten. En het salafisme gaan wij ook al niet bestrijden. De volledige islamisering komt snel in zicht. Voor Merkel kan het niet snel genoeg komen want die erkent geen bovengrens. Hopelijk komen zij niet verder dan Griekenland.

 12. Ruud562

  Hopelijk wordt met de komende verkiezingen ook die gehele VVD weggevaagd. Want zulks parlement volk verdienen we niet!

  1. sarko

   Zo de VVD/PVDA weggevaagd….
   PVV heeft maar 9 zetels in de Eerste Kamer .
   Moeilijke tijden 🙂

 13. DeKadt

  Die man is een blamage voor het aanzien van ons land inmiddels. Dit is toch werkelijk niet te geloven? Er is denkelijk in de geschiedenis van de Nederlandse politiek (laat staan in het buitenland) nog nooit iemand geweest zoals Rutte, die consequent en doorlopend zaken loopt te verdraaien of te verdoezelen en -en dat is NOG veel erger- aantoonbaar en bewezen keihard staat te liegen. Een doodzonde! Maar NIEMAND die hem aanpakt! Niemand! Hooguit Wilders die hem al ik weet niet hoe vaak met een motie van wantrouwen om de oren heeft geslagen.

  Deze man deugt gewoon niet. Het is werkelijk schandalig. Maar wat ook bijna idioot is: hij wordt niet weggestuurd! Hij zit er gewoon nog! Het parlement pikt het gewoon! Dit is echt niet meer uit te leggen aan een buitenstaander (zoals vrienden en kennissen in het buitenland in mijn geval). Die Rutte belazerd te kluit Big Time en komt er gewoon mee weg. De enige verklaring moet zijn: angst. Pure angst. Voor wat komen gaat. Voor de verkiezingen. Voor de landslide overwinning van de PVV. Van het Grote Gelijk van Wilders en het grote ongelijk EN de complete afgang van … Rutte.

  Het is de vlucht naar voren. Rutte is gezien, hij weet het, maar hij kan geen kant uit. Hij kan niet eens meer in de kast springen omdat hij er nooit uit is gekomen! Hooguit blijven rennen dus. Naar Brussel in dit geval. Ik heb nog zoiets meegemaakt in de politiek. Eigenlijk buiten de politiek ook niet eerlijk gezegd. Het is echt ongelooflijk. Maar waar! Die vent is een egomaniac!

  1. sarko

   Angst voor de verkiezingen , laat me niet lachen.
   Mark weet ongeacht de verkiezingsuitslag dat men bij coalitievorming de VVD nodig heeft.
   En egomaniac, ha ha ha da’s Geert zal je bedoelen.

   1. Rob de Cock

    Ja, het moet wel erg raar lopen als de VVD bij de volgende verkiezingen niet de grootste partij en Rutte niet de volgende premier.
    Dat verdient hij overigens ook, hij heeft het goed gedaan.

    1. van Urk

     Rob, Wat heeft hij dan goed gedaan met alles behalve alleen maar leugens lopen te vertellen?

     1. Rob de Cock

      Rutte is, in een politiek ernstig verdeeld land en midden in een zeer diepe economische crisis er in geslaagd een Kabinet van politieke tegenpolen te leiden, ingrijpende maar noodzakelijke economische hervormingen door te voeren, coalities te smeden met oppositie en maatschappelijke organisaties en de rust in de polder te bewaren.
      Een formidabele prestatie.
      Dat heeft hij niet alleen gedaan, het land heeft ook veel te danken aan zwaargewichten als Dijselbloem, Asscher en Samsom, maar zijn verbindelnde leiderschapsstijl heeft er wel een zeer grote bijdrage aan geleverd.

 14. Wim Hutten

  “zwaargewichten als Dijselbloem, Asscher en Samsom”

  Ik kom niet meer bij…………………

 15. H.Vaes

  Het zal zeker niet de laatste keer zijn.

 16. ceteris paribus

  Ik ben het hier absoluut niet mee eens. Rutte is een van de beste premiers die dit land ooit had. Hij maakte een Kabinet van politieke tegenpolen mogelijk die zonder meerderheid in de Eerste Kamer in samenwerking met oppositie en maatschappelijke organisaties in tijden van een diepe economische crisis ingrijpende en noodzakelijke hervormingen realiseerde. Het resultaat mag er zijn: substantieel economisch herstel en rust in de polder.

  1. Beukman

   Hij zal die credits nog wel eens krijgen. Maar daar moeten eerst een paar kabinetten overheen gaan. Hoe groter de zooi in die kabinetten, hoe meer credits Rutte gaat ontvangen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.