Video: Deze jongen speelt piano… maar de grote vraag is hoe

Om piano te spelen heb je toch bepaalde dingen nodig, zoals vingers. Of toch niet?

Pianospelen: al een hele prestatie op zich. De meesten onder ons zullen er niet veel van bakken, en zelfs al we al wat kunnen spelen, is de kans niet groot dat we goed genoeg zijn om in een orkest mee te mogen spelen. Dus talent: dat is wel handig als je piano wilt spelen.

Wat nog meer? Nou, een piano. Zonder dit traditionele muziekinstrument kom je waarschijnlijk niet echt ver. Tot zover allemaal logisch. Maar wat heb je nog meer nodig? Je handen? Je vingers? Klinkt logisch. Maar welnee: het kan ook heel goed zonder!

En dat ga ik bewijzen aan de hand van dit verhaal van Alexey Romanov, een Russische weesjongen. Hij had het al zwaar genoeg zonder zijn ouders, maar hij was zó onfortuinlijk dat hij naast zijn familie ook nog eens zijn vingers moest missen, aan beide handen. Die vingers zijn bij hem niet meer dan stompjes, doordat deze zich nooit goed ontwikkeld hebben. Maar dat houdt hem überhaupt niet tegen bij het nastreven van zijn doelen in het leven: hij heeft al jarenlang een liefde voor klassieke muziek, en uiteindelijk wilde hij deze liefde uiten:

Ik had er al lang over nagedacht, maar uiteindelijk besloot ik gewoon een proberen te spelen. In het begin speelde ik heel simpele dingen als Jingle Bells, maar nu kan ik ook al moeilijkere stukken spelen.

Hij vindt zichzelf geen professional, maar toch heeft hij al bij meerdere concerten mogen meespelen. En dat allemaal zonder vingers! Het klinkt ongelooflijk. Maar je hoeft mij niet op mijn woord te geloven, bekijk vooral het onderstaande filmpje eens. Dan zul ook jij verbaasd achterblijven.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Pimsch

    Verbazingwekkend

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.