Zomervakanties naar Turkije donderen in elkaar

De problemen met Syrië, de enorme aantallen vluchtelingen uit dat land, de aanslagen van ISIS in Turkse steden, en natuurlijk Turkijes continue oorlog met de PKK kost Ankara veel. Heel veel.

TUI, ’s werelds grootste reisorganisatie, zegt namelijk dat er dit jaar maar liefst 40% minder boekingen zijn voor zomervakanties naar Turkije dan in andere jaren. Opvallend genoeg lijdt Turkije zelfs onder de aanslagen in Parijs en Tunesië, toch niet bepaald om de hoek. Volgens de reisorganisatie zorgt de internationale onrust er namelijk ook voor dat mensen minder graag een flink stuk reizen. 

Hoewel het niet vermeld wordt in het bericht op Today’s Zaman lijkt me de kans groot dat ook het beleid en imago van president Recep Tayyip Erdogan en zijn islamistische AKP een negatieve impact hebben op het toerisme. Steeds meer Europeanen én mensen uit andere delen van de wereld hebben namelijk door dat hij zich steeds meer als een typische autocraat — in de stijl van Vladimir Poetin — gedraagt. Je leest bijna elke week dat er weer een journalist is opgepakt, of dat er weer een demonstratie met geweld de kop is ingeslagen.

Dat laatste punt — dat het dus niet alleen om de onrust ‘in de wereld’ gaat, maar om in Turkije zelf — wordt ook bevestigd door het volgende: TUI laat namelijk ook weten dat er dit jaar juist meer toeristen naar Spanje en Griekenland gaan.

De Turkse regering heeft geprobeerd om hier verandering in te brengen door luchtvaartmaatschappijen subsidies aan te bieden voor vliegtuigbrandstof, maar dat lijkt vooralsnog niet te helpen. Turkijes imago heeft gewoon bijzonder geleden onder Erdogan’s autocratische heerschappij, de vluchtelingencrisis, de terroristische aanslagen, en de strijd met de PKK. Een subsidie of twee doet daar niets aan af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Viertel

  Van der Galien mist de belangrijkste reden. Dat is de oproep van Poetin aan zijn landgenoten om Turkije voortaan te mijden als vakantieland. Dat scheelt een paar miljoen toeristen. Had Turkije eind vorig jaar maar niet dat Russische vliegtuig neer moeten schieten.

  1. Krijgsman

   In denk dat Erdogan daar ook wel spijt van heeft. Je moet je echter afvragen of hij vroeger of later niet had moeten reageren op de bewuste provocaties van Putin. Putin heeft dit incident natuurlijk bewust opgezocht.

  2. V.K.

   -@Viertel,

   =Elk nadeel heeft z’n voordeel.

   -Snap dan ook niet dat de vakantie-turk, welke je zoals elke andere Turk niet kunt verwijten dat ze niet ondernemend zijn, op het idee is gekomen, om toch z’n hotelletje vol te krijgen in het westen adverteert met,” restaurant voorzien gegarandeerd Russen-vrij afhaal-buffet van Turkse top kwaliteit,,

 2. zomaar

  gezien dit bericht

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/2/Syrische-oppositie-smeekt-Arabische-staten-om-militaire-steun-2758398W/?masterpageid=158493

  ingewilligd zou gaan worden , raad ik de mensen aan die hun vakantie naar deze regio gepland hebben , maar te annuleren.

  en hun centjes vast te houden , en er waardevolle grondstoffen voor te kopen ,die straks hard nodig zijn als WIII uit gaat breken , als ruilmiddel .

  vast staat dat als Turkije troepen naar Syrië stuurt , Assad en Rusland niet zullen schromen ook deze te vernietigen, gevolg Turkije beroept zich op de NAVO , en de hele wereld is in oorlog .

 3. Loki

  De mensen komen bij zinnen, heel verstandig om moslimlanden te boycotten, ook het boycotten van de middenstand geleid door moslims zou een verstandige zaak zijn!

  1. Krijgsman

   Mensen boycotten geen moslimlanden maar onveilige landen.

   1. Ni28

    Noem een verschil!

   2. Krijgsman

    Moslimlanden als Marokko en Indonesië doen het heel goed in de toeristenindustrie.

    1. Beukman

     En in de hoogtijdagen van de IRA had het christelijke Londen erg te lijden onder drastisch teruglopend toerisme.

     1. Viertel

      Krijgsman & Beukman: De Peppi & Kokki van DDS.
      Of liever Snip & Snap ?
      Bassie & Adriaan ?
      Janssen & Janssen ?
      Pauw & Witteman ?
      Barend & Van Dorp
      Johnny & Rijk ?
      Acda & De Munnik
      Arno & Gradje
      Bert & Ernie ?

      Kies maar. Hoe dan ook: 2 handen op 1 buik. 1 pot nat.

     2. Beukman

      @Viertel telt:
      “2 handen op 1 buik. 1 pot nat.”

      Dan geldt voor jou het twintigvoudige. Het moet wel een dikke pens zijn, willen al die handen daar nog op passen.

     3. Viertel

      Ik ben eruit: Krijsman & Beukman = Spekman & Samsom

   3. janszm

    Nog steeds niet wakker. Er zijn stekkers om te gebruiken.

 4. Ni28

  Misschien worden het toch de toeristen die het lot van de landen als Griekenland en Turkije en verdere Midden Oosten gaan bepalen.

  1. V.K.

   -@Ni28

   -Ach, als je op vakantie gaat voor je one minute of fame, dan maakt het qua kansen voor”Groeten van Max” niet zoveel uit of je naar het smerige Griekenland of Turkije op vakantie gaat.

   -Vakantie klachten uit het Midden-Oosten worden door omroepbaas Jan Slagter rücksichtslos terzijde geschoven, omdat klagen over je doucheputje vol met kamelenschaamhaar door de vergrijsde kijkers zowel als onsmakelijk als discriminerend worden ervaren en zodoende je als kritische wereld wijde blik verruimende duurzame 50 plusser anyway je ”one minute of fame ” op nationale TV wel kunt vergeten.

   1. V.K.

    -Na ja,

    Mijn vorige bijdrage heb ik voor het plaatsen extra gecheckt op taal, spelling en stijlfouten, dit om te voorkomen dat Wouters verstopt raakt in z’n bijdrages van hoog niveau over eigen doucheputje vol met fokschaapschaamhaar en Babylonische spraakverwarringen.

 5. Anna

  De hele islamitische toeristenindustrie valt als een kaartenhuis in elkaar. De islam is de veroorzaker en zal zichzelf vernietigen vanwege het oproepen tot geweld en moord tegen elkaar en alle anderen die niet hun wil en eisen inwilligen. Nu zijn de Turken de Koerden wéér aan het uitroeien omdat die bevolking ook wil werken, eten en wonen. Wie gaat er nou vakantie vieren in een onderdrukkend,onderwerpend islamitisch land waar vrouwen tweederangs burgers zijn.

  1. Krijgsman

   Ja, Anna, de islamitische cultuur is in deplorabele staat.
   Je snapt niet dat zoveel mensen hier zeker denken te weten dat het onze cultuur zal overnemen.

   1. Loki

    Dit doen die landen dan ook niet maar het ongedierte dat zij als vijfde colonne vooruit zenden.
    Wist je dit niet?

   2. Beukman

    Tussen haakjes @Krijgsman, waar is jouw trouwe teckel Terzo eigenlijk gebleven? Heeft ie je gebeten, en heb je hem moeten laten inslapen?

    1. Krijgsman

     Het lieve diertje heet tegenwoordig Loki.

     1. Beukman

      Ah, mijn buddy is veranderd in een poedeltje. Gelukkig heeft ie zijn karakter behouden.

  2. Beukman

   @Anna Ideologische toeristen bestaan er volgens mij amper. Hoeveel Hollandse vrouwen er inmiddels niet in Egypte hebben liggen bakken, terwijl het daar echt niet best gesteld is met de vrouwenrechten.

   1. Loki

    Tja, Gambia schijnt ook populair te zijn bij dikke zweetmeuten die smachten naar een negerlul in hun toges. Dus zullen er ook wel wijven zijn die zo’n Arabische smegma leuter prefereren.

    1. Krijgsman

     Droef geeft zich weer eens over aan homoseksuele fantasieën.
     Er zijn over dit onderwerp toch wel sites te vinden waar je meer aan je trekken komt, beste kerel.

     1. Loki

      http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

      Bedoel je deze site Wim Hutten?

     2. Krijgsman

      De werkloze vrachtwagenchauffeur Rob de Haan uit Rockanje weet zeker dat ik die directeur van een zorginstelling in Amersfoort ben.
      Die obsessie is de trieste loser niet uit zijn hoofd te praten. Gaan we ook niet meer doen, beste Rob: ik ben Wim Hutten en ik verdien handenvol geld als directeur en verveel me de hele dag te pletter zodat ik hopeloze werklozen van jouw soort bezig kan houden.

     3. Krijgsman

      Het zit me niet dwars, domme Rob, mijn privégegevens zijn niet bekend en die van jou wel. Je bent zo’n aandoenlijke sukkel.

     4. Beukman

      Was je er weer eens uitgeknikkerd, @ Loki? Je zal je wel kapot hebben verveeld zonder je baasje Krijgsman. Hoe ben je de tijd doorgekomen?

     5. V.K.

      -Gefeliciteerd Simon,

      -De 2e op rij.

      -Constateerde ik eerder dat het inhoudelijke commentaar van senator Sørensen is weggesjorist vanwege het te persoonlijke commentaar, ben jij de 2e met je het op de straat gooien van de seksuele voorkeur van Loki, wat toch ook wel een privé aangelegenheid is.

      -Na ja, met het neerplempen van iemands prive moet je toch enige terughoudendheid in acht nemen.

     6. V.K.

      -Ha ha, die Simon.

      -De zelfparticiperende directeur, welke bij gebrek aan personeel zich te pletter verveeld en de hele dag zichzelf bezighoud met zichzelf en dit opvoert als vaste aftrekpost vrijwillige urgente zelfdienstverlening.

    2. V.K.

     -Loki,

     -ik begrijp dat jij een liefhebber van Edammer kopkaas bent.

 6. The Oracle

  WHO is the BOSS ??
  Oom Vladimir !
  dus loop Syrie binnen en ??
  Turkije is 1 grote geasfalteerde parkeerplaats ,
  Heerlijk vooruitzicht !

  ik wilde er nog 1 toevoegen voor de A.K.A , heren ,

  de heren “”slim & bedrog “” whahaha

  groeten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.