Dakloze man bewijst dat je heel ver kunt komen met wilskracht én een goede instelling

Een dakloze man die het strand in Zuid-Afrika tijdenlang gratis en voor niets schoonmaakte heeft een baan én een dak boven zijn hoofd gekregen.

Kort geleden deelde een man uit Zuid-Afrika een foto met zijn Facebookvolgers van een dakloze man die in zijn eentje het strand schoonmaakte in Zuid-Afrika. Ondernemer Jay Sargolis legde uit dat Siyabulela “Dan” Magobiyane in de buurt van Kaapstad ‘woont’ en daar steeds weer naar het strand gaat om het op te ruimen.

Dat doet hij niet omdat iemand hem daar toe dwing, maar omdat hij van de natuur én van het strand houdt, en wil dat er toeristen blijven komen, wat natuurlijk goed is voor de lokale economie. Daar profiteert hij zelf niet echt van, maar dat doet er niet toe wat hem betreft.

Screen Shot 2016-03-21 at 12.34.12

Schitterend, natuurlijk, wat dan ook verklaart waarom zijn verhaal in weinig tot geen tijd viraal ging. Iedereen was onder de indruk van ‘Dan’: een dakloze man die dit niet deed om geld te verdienen, maar gewoon om de natuur én andere mensen een handje te helpen.

Screen Shot 2016-03-21 at 12.34.49

 

Dat is op zich al schitterend, en het is fantastisch dat hij erkenning kreeg voor zijn geweldige werk, maar wat het allemaal veel mooier maakt is wat er vervolgens gebeurde: hij heeft door alle aandacht namelijk een baan gekregen, en hij heeft weer een dak boven zijn hoofd. Hij mag drie tot zes maanden in de opvang blijven waar hij nu is, en in de tussentijd doen mensen hun best om een vaste woning voor hem te vinden.

Zijn nieuwe werkgever zorgt er niet alleen voor dat Dan geld kan verdienen met het ophalen van afval, maar ook dat hij de kans krijgt om zijn rijbewijs te halen zodat hij binnenkort zelf een vrachtwagen kan besturen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.