De beste onderhandelaars wonen in Eindhoven: Manchester United betaalde PSV 34 miljoen euro voor Memphis Depay

Daar kunnen andere Nederlandse clubs nog iets van leren.

Memphis Depay was, toen hij nog bij PSV speelde, één van de drijvende krachten van zijn elftal én één van Neerlands meest getalenteerde jonge voetballers. Geen wonder dus dat een heel scala aan buitenlandse clubs hem maar wat graag wilden overnemen.

Eén van die club was Manchester United, waar Louis van Gaal net trainer was geworden.

United betaalde volgens Britse media 24 miljoen euro voor de aanvaller. Dat klopt waarschijnlijk dus niet:

De transfer van Memphis Depay naar Manchester United leverde PSV 34 miljoen euro op. Dat blijkt uit het transfercontract, dat verscheen op de website Football Leaks.

Het bedrag is in gedeelten betaald, zo blijkt uit de documenten, die op 12 mei 2015 zijn getekend. Binnen 48 uur na het zetten van de handtekeningen, werd de eerste 17 miljoen euro gestort op de rekening van de Eindhovense club. Voor 31 januari kwam nog eens 8,5 miljoen binnen en datzelfde bedrag zal uiterlijk 1 juli nogmaals gestort zijn.

En als United dit jaar kampioen was geworden was daar nog eens 1.350.000 euro bijgekomen. Het is jammer voor PSV dat ze die bonus nu mislopen, maar er is ook goed nieuws: die afspraken gelden voor de seizoenen tot 2018/2019. Er is dus een reële kans dat PSV de komende jaren nog een paar miljoen euro bijgeschreven krijgt. En dat alles met dank aan het “moeilijke mannetje” Memphis.

Je kunt zeggen wat je wil over PSV, en over de resultaten tot dusverre in dit seizoen, maar als het op onderhandelen aankomt is niemand beter. Het management van de Eindhovense club weet elke keer weer grote bedragen binnen te slepen voor spelers terwijl andere Nederlandse clubs toppers vaak voor veel minder laten gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.