Eindhoven wordt totalitair met idioot plan: notoire fietsendieven mogen niet bij fietsen in de buurt komen

Weet men in Eindhoven dat de stad deel uitmaakt van Nederland en dat het daardoor bijkans onmogelijk is om niet in de buurt te zijn van een fiets als je gewoon naar buiten gaat?

Dit is knettergek:

De gemeente Eindhoven wil notoire fietsendieven verbieden binnen een straal van 100 meter van fietsen te komen.

Dat staat in het programma Veiligheid van de gemeente, zo meldt Eindhovens Dagblad. De maatregel moet het aantal fietsendiefstallen de komende tijd drastisch helpen terugdringen.

Huub van der Westen van Boskamp & Willems advocaten zegt terecht dat dit verbod nergens op slaat:

“Overal staan fietsen. Je sluit iemand op in zijn huis.”

In Nederland hebben we het strafrecht. Dat wordt ingezet om criminelen te bestraffen. Zeg dat iemand tien keer opgepakt wordt omdat hij een fiets heeft gestolen. Na drie keer kun je zo iemand best harder straffen, bijvoorbeeld door hem een paar maanden celstraf te geven. Dan moet hij maar met zijn fikken van andermans bezit afblijven.

Wat we echter niet doen is mensen een algeheel verbod opleggen om ook na hun straf nog in de buurt van fietsen te komen, wat inhoudt dat ze gewoon nergens naartoe kunnen. Zelfs in hun huis zijn ze ongetwijfeld nog dichtbij een fiets van een ander.

Het is goed en belangrijk dat steden als Eindhoven criminelen harder willen aanpakken, maar laat ze dat alsjeblieft op verstandige wijze doen, met straffen die daadwerkelijk te implementeren zijn. Niet met dit soort totalitaire maar onhaalbare maatregelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.