Geheimzinnigheid omhult MH17 ramp

Kort nadat Malaysia Airlines vlucht MH17 neerstortte in Oekraïne leek het duidelijk te zijn wat de oorzaak van de ramp was.

Amerikaanse, Nederlandse en andere nieuwsmedia stelden namelijk dat het vliegtuig uit de lucht geschoten werd door separatisten, die gesteund werden door Rusland. Zij gebruikten daarvoor wapens die ze van Rusland hadden gekregen. Het gevolg: 283 passagiers en 15 crewleden werden gedood op die zwarte dag in juli, 2014.

Zoals het Australische de Canberra Times uitlegt zei Tony Abbott, die toen de premier was van dat land, dat hij er geen moment aan twijfelde wat er gebeurd was. Hij zei dat door Rusland gesteunde rebellen Russische wapens hadden gebruikt om een vliegtuig neer te halen waar onder meer Australische (en Nederlandse, en Maleisische, en zo verder) passagiers inzaten. Hij ging zelfs zo ver om te stellen:

“Ik bedoel dat dit geen ongeluk is, dit is een misdaad. Nogmaals, ik benadruk dat het geen ongeluk is, het is een misdaad en criminelen mogen niet wegkomen met hun misdrijven.”

Andere mensen stelden dat het waarschijnlijk helemaal niet opzettelijk was gebeurd. Immers, wat hadden de separatisten eraan als ze een gewoon passagiersvliegtuig naar beneden haalden? Het was, zeiden deze commentatoren, veel aannemelijker dat de rebellen dachten dat het een vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht was en zich dus gewoon vergisten. Dat zou niet eens zo gek zijn: een week voor de ramp met MH17 bombardeerde de Oekraïense luchtmacht namelijk het door rebellen veroverde plaatsje Snizhne. Daarbij kwamen 11 mensen om.

Ondertussen concludeerde een onderzoek van onze eigen Nederlandse overheid in oktober 2015 dat de ramp het gevolg was van een explosie aan de voorkant van het vliegtuig. De bom was, aldus het onderzoek, van Russische makelij en was vastgemaakt aan een BUK-raket.

De theorie dat de separatisten achter de aanslag op MH17 zaten werd bevestigd toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry publiekelijk zei dat hij beelden had gezien van het moment waarop de raket werd afgevuurd. Vervolgens, zei hij, vloog de raket inderdaad naar het vliegtuig, waar ‘ie explodeerde. Hij herhaalde dat bij een meeting met Julie Bishop, de Australische minister van Buitenlandse Zaken toentertijd.

“We zagen het traject, we zagen de inslag, we zagen hoe het vliegtuig van de radar verdween. Er is dus geen enkele onduidelijkheid over waar de raket vandaan kwam en waar dit wapen zelf vandaan komt.”

Je zou denken dat de Amerikanen hun beelden vervolgens zouden overdragen aan de Nederlandse autoriteiten die belast waren met het onderzoek. Vreemd genoeg is dat niet gebeurd. Toen een Russische verslaggever op 2 maart vroeg aan het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hoe het toch komt dat de Nederlandse onderzoekers niet de beschikking hebben over (ruwe) radarbeelden, zei de woordvoerder van BuZa dat hij ervan overtuigd was dat de Amerikanen mee hadden gewerkt met Nederland. Maar in welke mate? Tja, dat wist hij eigenlijk ook niet.

Een dag later werd BuZa-medewerker John Kirby gevraagd welke informatie zijn departement had gedeeld met Nederland. Zijn antwoord? “Daar kan ik niet veel over zeggen.” Vervolgens drongen journalisten aan: waren er ruwe radarbeelden gedeeld? Kirby alweer: “Ik ben niet in staat om daar veel informatie over te geven.”

Toen hem verteld werd dat hij helemaal geen informatie met hen had gedeeld vertelde Kirby de journalisten nogmaals dat zijn departement meewerkt aan het onderzoek, maar hoe en in welke mate, tja, daar kon hij helaas niets over kwijt.

Volgens mensen die op de hoogte zijn van het onderzoek zullen de Nederlandse onderzoekers vrij snel publiekelijk maken dat de raket inderdaad afkomstig was uit door rebellen bezet gebied. Dat bevestigt de eerder bekend gemaakte informatie.

Dat is belangrijk, maar het dwingt ons wel om ons af te vragen waarom de Amerikanen niet volledig meewerken aan het onderzoek en waarom de (ruwe) radarbeelden niet vrijgegeven worden? Zoals de Australische journalist Paul Malone terecht opmerkt moeten we onszelf nu enkele belangrijke vragen stellen:

1. Kan het zijn dat John Kerry loog en dat de Amerikanen de radarbeelden niet hebben?

2. Of willen de Amerikanen hun beelden voor zichzelf houden?

En als dat laatste het geval is — wat mijn inziens zeer waarschijnlijk zo is:

3. Waarom wil Amerika de beelden niet delen?

4. Kan het zijn dat Amerika de spanningen met Rusland niet verder wil opdrijven?

Hoewel het voor veel Nederlanders ongetwijfeld gek klinkt — het is immers belangrijk dat de verantwoordelijke individuen gestraft worden voor deze gruwelijke misdaad — is het zeer wel mogelijk dat Amerika gewoon rust in de tent wil met betrekking tot Rusland. Zo zijn de twee landen aan het onderhandelen over een vredesakkoord in Syrië. Het kan zo zijn — het is zelfs waarschijnlijk — dat Kerry en Barack Obama dit belangrijker vinden dan uitzoeken en bekendmaken wat er gebeurd is met MH17. Dat is immers mogelijk alleen maar beschamend voor Rusland, wat de relatie tussen beide landen kan verslechteren… en wat er op zijn beurt voor kan zorgen dat het moeilijker wordt om een deal te sluiten in Syrië.

Vanuit Amerikaans perspectief bekeken is dat wellicht logisch, maar Nederland, Australië, Maleisië en Oekraïne kunnen en mogen dat niet accepteren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Anna

  Waarom noemt niemand Kiev als dader. Leger van Porosjenko dat uit wel honderd groeperingen bestaat.

  1. loritta

   Ja, die vraag heb ik mij ook gesteld. Maar ja, dat land moet zo nodig bij de EU komen in de toekomst!
   Wie van de EU bevolking wil dat?
   Éen van de corruptste landen bij de EU? Ik hoop dat dit NOOIT gaat gebeuren.

  2. The Oracle

   de chocolade man, the choco prince poroshenko , vertelt op Ukraine TV
   dat hij ukraine rond 2020 in de EU zal vertegenwoordigen

   DAAROM , HEEFT KIEV HET NIET GEDAAN !!!

   nou het land met de Svoboda, de kampbewaarders van de concentratie kampen, de fans van bandera incl the right sector

   daar willen wij mee samenwerken, schijnbaar !!

   beetje mensen levend verbranden , en vrouwen en kinderen bombarderen
   en dan ??

   dan krijgt Putin langer de sancties, whahahahahaha

   ja, werkelijk ongelofelijk , minsk 2 heeft kiev 146 geschonden !!

   Horen wij iemand in brussel, ?? Merkel ?? Obama ?? kerry ??

   Ja, russische troepen langs de grens ???

   JA IN RUSLAND , whahahahaha

   de wapens worden geleverd in het oosten door oom Vladimir ???

   niemand die even rondkijkt, in de Donbass ??

   WAT ZIET U DAN ???

   Er staan 55 wapenfabrieken , waaronder een paar zeer geavanceerde !!

   OOOOOH , dat weet niemand in Brussel !!

   nou onze a.k.a. zeker niet whahaha

   groeten Lavrov

 2. The Oracle

  vraag 1 waar zijn de 30 mm mitrailleur kogelgaten gebleven ?

  vraag 2 op de dag van de crash , had de USA onweerlegbare bewijzen ?

  vraag 3 mag ik die dan na een kleine 20 maanden 1 keer zien ??

  vraag 4 als de OSVE onderzoeker met het brandende vliegtuig op de plek des onheils , gevraagd wordt ?? was het een Bukraket, waarop de man antwoord , Bukraket ?? Bukraket ?? ik zie alleen maar 30 mm kogelgaten?

  vraag 5 waarom mogen 500 miljoen Europese burgers de filmpjes op de crash plaats van de plaatselijke bewoners niet zien ??? waarop normale mensen zeggen er vlogen 2 straaljagers 1 grote knal en daar kwam het vliegtuig naar beneden

  vraag 6 als in het onderzoek rapport de plaats van het afvuren van de bukraket wordt aangegeven , en ik mag toch aan nemen dat het vliegtuig daar west — zuid-oost vloog, dan zitten alle gaten dus aan de verkeerde kant van de cockpit !!!!
  GEK HEE ???

  vraag 7 waarom riepen alle leiders , van cameron , kerry, mc. Cain , Bidden, en zelfs die zeiloor uit australie op 22.000 km
  PUTIN DID IT, NA 20 MINUTEN, en niemand , helemaal niemand RIEP ??? we moeten de daders vinden ???

  vraag 8 , waarom ontbreekt het stuk met de meeste kogelgaten in Gilze RIJEN , HET STUK WAAR DE PILOOT ACHTER ZAT ???

  VRAAG 9 , WAAROM LAAT NIEMAND de piloten stoel zien waar 30 mm kogel gaten in zien ??

  vraag 10 waarom lopen EU vertegenwoordigers nog steeds met geld te wapperen in de Donbass, ZELFS NA 20 MAANDEN met de vraag of iemand een foto / filmpje heeft van de bukraket ?

  vraag 11 dus waar is de foto , film , dan wel het rookspoor wat 10-15 minuten duidelijk zichtbaar blijft hangen ??

  mededeling : ook hier loopt iedereen mer een i-pod 5-6-7.8- , i pad. = blackberry in zijn zak , dus ????

  VERTEL HET EENS AAN THE ORACLE ,

  MIJN DANK IS GROOT,

  het was een bukraket ?? WHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHHA

  Moord met voorbedachte rade , op 300 onschuldigen , omdat het niet opschoot , en de Ukraine bij de EU moet !!

  DUS PUTIN DID IT, ZONIET ??
  DAN hersenspoelen wij iedereen net zo lang tot PUTIN DID IT
  er in geramd is !!

  op de hele crashplek tot nu toe , nog nooit 1 deeltje van een BUKRAKET is gevonden !

  En de mededeling , van de fabrikant, dat THE WARHEAD op de genoemde bukraket zelfs helemaal niet past ,

  MAAR DIE BERICHTEN WILLEN WIJ NIET HOREN TOCH !!

  nou vertel het maar , kom maar op

  THE ORACLE ZIT VOOR U KLAAR OM LINKS DANWEL RECHTS UW OREN TE WASSEN

  die onderste steen ligt dus bij Pinokkio’s moeder in de keuken

  gr. the oracle

  1. van Urk

   Van dat laatste reden weet ik het zo niet beste michael. De Ramp is al bijna twee jaar geleden gebeurt toen hadden de Amerikanen de radarbeelden allang konden vrijgeven en wisten ze toen ook niet dat zij ooit met de Russen zouden gaan onderhandelen over Syrie. Er zitten vele mysteries aan vast. Er werd zelfs in het beging geopperd dat de daders Oekrainse militairen waren die dachten dat het om een regeringstoestel van Putin ging die in de verste verte veel op de MH17 leek. En voor The Oracle die misschien van complottheorieen houdt: Misschien was het wel een duivels plan van de wereldorde om de wereld in vuur en vlam te zetten, ingeluid met een occult ritueel. Het gebeurde op de 17e dag van de 7e maand in een jaar dat opgeteld op 7 uitkomt, met een Boeing 777 die op de dag precies 17 jaar geleden op de 7e dag van de 7e maand voor het eerst het luchtruim had gekozen. En waar Christine Lagarde in een recente toespraak met grote nadruk gewag van maakte, het magische getal 7.

   1. The Oracle

    ik heb het niet over complot theorien !!!!!
    ik zat er vanaf minuut 1 midden in !!

    alles hierboven omschreven is allemaal bewezen !!
    dus :
    hoor ik een argument over iets wat hierboven staat ??

    en nu met gelul aankomen, dat de USA in Syrie met Putin samen wil werken ??

    als zo’n vliegtuig uit de lucht wordt geschoten , moet er toch een oorzaak zijn , ??

    dus dan ga je zoeken, ,

    er hangen 4500 satelieten in de lucht, waarvan er 1500 zeker nog werken ,

    als er 3 mensen staan te praten kunnen ze met een sateliet zien wie er staat te roken danwel wie er een snor heeft !!!

    zijn jullie ernog ????

    , dan komt het geweldige rapport uit !!

    alles aangeleverd door wie ??

    juist de Ukraine veiligheidsdienst , regering , whahahahahahah

    dus oefeningen tijdens de crash , met 3 AWACS toestellen in de lucht !!
    die niets zien ??? sodemieter allemaal een keer op

    USA satelieten hebben niets waargenomen, danwel, het volgende lulverhaal , ze waren op het moment supreme niet werkende boven Ukraine

    HET IS OORLOG DAAR , whahahaha

    en dan tot slot , het is oorlog , en ALLE UKRAINE RADARTOESTELLEN STAAN ALLEMAAL UIT !!!!
    wegens onderhoud !!

    WIE DACHT JE NOU IN DE ZEIK TE NEMEN ???

    WHAHAHAHAHAHAHA

    luister natuurlijk zijn er beelden, maar toen de USA dus na hun onweerlegbare bewijzen op de dag van de crash ,
    goed gingen kijken ??????

    en dus 20 maanden helemaal niks ??

    dan hebben ze beelden die wij niet mogen zien .,

    mijn laatste argument ??????

    als er beelden zijn , van een bukraket, russische gevechtsvliegtuigen , dan wel 1 splintertje bewijs van

    PUTIN DID IT , !!!

    DAN WAREN WIJ 720 DAGEN , IEDERE DAG OVERSPOELT MET BEELDEN !!

    van Putin did it !!

    dus er is helemaal niks, noppes . niemendal

    dus graag met argumenten komen ,

    er is zelfs een grapjas die met “”onze “” gegevens een boek heeft geschreven

    HET WAS EEN BUKRAKET ??, JA AAN ME HOELA !!

    GR. the oracle himself

    1. ceteris paribus

     Voor een spannende complottheorie heb je naast veel fantasie en een bekrompen wereldbeeld een permanent doorbabbelend orakel nodig.

     1. The Oracle

      beste a.k.a
      dat jij en je denkbeeldige hersenschimmen in die bovenkamer van je , alleen maar zeikt en zuigt hier op de site
      dat je hersenloze opmerkingen maakt , is ook bekend hoor

      MAAR KOM OP MORON , HAAL 1 OPMERKING ONDERUIT, MET AL JE WIJSHEID !!

      weer geen argument te vinden , complot theorie ??

      nou bewijs dat dan ,

      THE ORACLE , de man die waarvan je zijn schoenen nog niet mag en kan poetsen, staat mijlen ver boven je

      op gebied, van wereldwijsheid, MH-17 , brussel

      trouwens met wat niet,

      ARGUMENTEN AANLEVEREN , MET SNOT IN JE HERSENS ZAL DAT NIET MEEVALLEN

      het I.Q van a.k.a. is 144 maar dan moet ik wel je hele familie meetellen denk ik !!

      WHAHAHAHA

      GENIAAL WEER oracle geniaal

     2. ceteris paribus

      “ARGUMENTEN AANLEVEREN , MET SNOT IN JE HERSENS ZAL DAT NIET MEEVALLEN”

      Daar maakt ons orakeltje toch maar weer een sterk punt!

     3. vigilante

      Ik herken de schrijfstijl van het orakel,probeer eens 1 van zijn beweringen lek te schieten.

     4. ceteris paribus

      Ik hanteer in de benadering van het drama met de MH17 het scheermes van Ockham: men moet degepostuleerde objecten binnen een hypothese niet zonder noodzaak verveelvoudigen.

      De waarheid is te banaal voor mensen met behoefte aan spannende politieke complottheorierën maar helaas akelig simpel: een paar domme separatisten kregen van Putin de BUK-raket met het doel regeringsvliegtuigen van Oekraïne uit de lucht te kunnen halen. De domoren schoten per ongeluk een passagiersvliegtuig neer. Er was geen sprake van een politiek of militair motief maar slechts een domme fout van onnozele separatisten.

      Iedereeen die er meer achter zoekt moet lekker zijn gang gaan maar in het bezit van boerenverstand kom je daar niet op.

     5. cmsuijkerbuijk

      @CP
      “een paar domme separatisten kregen van Putin de BUK-raket met het doel regeringsvliegtuigen van Oekraïne uit de lucht te kunnen halen.”
      En je bewijs is?
      De enige reden dat er zo geheiminnig wordt gedaan is, naar mijn mening, heel simpel: Men heeft van begin af aan Kiev gesteund en onschuldig verklaard, maar eigenlijk waren ze daar veel te snel mee, omdat het eigenlijk het tegendeel blijkt te zijn. Wáárom zou je anders zo geheimzinnig doen. Het zou juist de bevestiging van Putin’s misdadigheid zijn, dus koren op de molen van alle fascisten die Kiev steunen!

     6. ceteris paribus

      De heer Suikerbuik hanteert niet Ockham’s razor en verkiest een onnodig ingewikkelde verklaring: de regering in Kiev schoot een passagierstoestel neer om Putin in een kwaad daglicht te plaatsen. Logisch hoor.

      Putin is ook niet rechtstreeks schuldig aan dit tragische ongeval. Hij steunde separatisten maar gaf ze echt niet opdracht op op passagiersvliegtuigen te schieten.

     7. The Oracle

      probeer het nou eens,
      kom met iets over de MH-17
      van 20 maanden gelden of van gisteren maakt mij niet uit
      The oracle heeft dat hele zeik onderzoek rapport uitgespit !
      kom met iets wat de VVD baas je strot in getrapt heeft ,
      doe het kom met een argument
      welk ??

      maakt mij niet uit !
      In een rapport vermelden, dat alle satelieten en radar instalaties uitstonden whahahaha
      3 awacs toestellen niets hebben waargenomen ??
      dus niemand heeft een bukraket gezien !!
      en niemand reageert ???
      whahahaha
      nou raadt dan maar wie onze CDAer wakker heeft gekregen ??

      3 x raden whahahaha
      Ik beloof je, net boven je enkels af te zagen

      doe het, je kunt het, whahahaha

      NOT !!!

      groeten aan “”de angsthaas “”

      gr. “‘de Paashaas “”

     8. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Dat jij mijn theorie ingewikkeld vindt, kan ik begrijpen. Je bent nou eenmaal niet zo snugger, blijkt telkens weer. Maar het is de eenvoud zelve: Diegenen die geheimzinnig doen en geen openheid van zaken willen geven, hebben wat te verbergen. En wát hebben zij dan te verbergen? (En nú goed opletten CP ‘tje!) De waarheid! Want hún zogenaamde bewijzen rammelen aan álle kanten. En als de fascisten van Brussel én Kiev de waarheid zouden spreken, dan had men dat al láng gedaan, alleen al om Putin een oor aan te naaien. Dat doen ze niet, ze durven het eenvoudigweg niet, dus wát voor een conclusie kan daaruit getrokken worden? (En wéér goed opletten CP ‘tje) Dat zij liegen, alsof het gedrukt staat!

 3. toetssteen

  http://www.bbc.com/news/business-28356745

  Kijkt u hier eens goed naar, en dan doel ik op de plaatjes.
  Ik weet als regelmatig vlieger in die periode dat SQ al maaaanden niet meer over die route vloog. Ze vlogen/vliegen zuidelijker. Maar ow wacht even, het was net de laatste dag van de NAVO oefening in de Zwarte Zee. En daarom gaf de toren door dat er hevige turbulentie was en of het toestel behalve een ‘au’ veiliger route, ook lager wilde gaan vliegen.
  De crew van SQ heeft een enorme schrobbering gehad en ik durf er niet op te wedden dat de verantwoordelijken nu nog in dienst zijn.

  Kortom het had een keur aan toestellen kunnen zijn, maar waarom zwijgt men erover?

 4. toetssteen

  Hoe kan iemand zo’n domme reportage maken?
  Ten eerste om een bombardementsvliegtuig neer te halen is een Manpad.

  https://en.wikipedia.org/wiki/FIM-92_Stinger

  8 km en dat is meer dan zat voor een gevechtsvliegtuig.

  Gaan we naar de BUK. De kans dat iemand met een paar neuten vodka en totaal onopgeleid met een single unit iets meer uit de lucht schiet dan zichzelf, is zero!
  Wat ontbreekt? Nou alles hè en dat reclamedingetje aan de kant van de weg waar dat zogenaamde bewijs langs reed, werkte ook al niet mee.
  Een BUK unit bestaat uit meerdere eenheden en het personeel moet behoorlijk hoog zijn opgeleid. Mja, nu alleen nog dat bewijs. Oh en wacht, Kiev beweert dat de Ruski’s schoten met hun verouderde troep, alweer pech. Ze gebruiken die ouwe meuk al lang niet meer.

  1. The Oracle

   leuk he, mijn beste toessteen ,

   dat onze a.k.a. werkelijk helemaal nergens van af weet !!

   de ouwe Livenstro volgeling, alles in opdracht van ;

   HET WAS EEN BUKRAKET, !!

   WHAHAHAHAHA

   WAAR DAN , ????

   alle informatie die aangeleverd werd komt van de Ukraine geheimedienst

   Bukraket afgevuurd , hier zijn de foto’s , binnen 1 uur komt boven water , opnames gemaakt met telelens op 6 km afstand, de rook op de foto blijkt als we dichterbij komen ??

   HET AFFIKKEN VAN EEN STOPPELVELD , IS NORMAAL IETS IN UKRAINE

   ook wel stubble burning genoemd

   de missende raket achter op de vrachtauto ??

   aan de autoshowroom poster op de foto blijkt de foto gemaakt 40 km op Ukraine grond, dus ook niet richting grens om snel te verdwijnen !!

   Iemand, ak.a. zeker niet, die weet niks, waarom Ukraine , met 6 batterijen bukraketten rond reed daar , ??

   aangezin de seperatisten geen vliegtuigen hebben

   HET WAS EEN BUKRAKET, WHAHAHAHAHAHAHA

   lullo

   gr. oom vladimir , de eigenaar van een bukraketten fabriek whahahaha

   als ze lul roepen moet jij echt omkijken , whahahaha

   oom vladi

   1. ceteris paribus

    Ons orakeltje weet zeker dat de MH17 niet door een BUK-raket is neergehaald.
    Een echte specialist.

    1. The Oracle

     Ja, ikke wel ja ,
     tel b.v. gewoon de kogelgaten
     de meeste op de plek van de piloot
     is niet moeilijk hoor
     maar ja, dat zou dan inhouden , dat die ene hersencel van je nog wel
     werkt
     whahahahaha

     dus weer tracht je te zeiken, en dan zonder argumenten weer effe spoorloos te verdwijnen .

     Je mag mij op TV uitnodigen, met alle “”onderzoekers ” die dat rapport hebben bij elkaar gelogen !!
     Neem dan gelijk ook de volgevreten Timmermans effe mee,
     dan zullen we iedere nederlander even “ZIJN 2 FILMPJES “” LATEN ZIEN !!
     over dat beertje, en het 2e sprookje van ” de gestolen ring ‘
     dan kunnen we die ook gelijk ophangen “”onze bierhaler “”

     Ik zal ze op alle punten onderuit halen, met werkeijk alles !!!!

     Het is moord met voorbedachte rade. omdat het niet opschoot, en Oom Vladimir de schuld moest krijgen !!
     en gelukkig is dat toestel op “” het grondgebied van de vrijheidstrijders neergekomen !!
     anders had Putin het echt gedaan !!!

     maar dank voor je geweldige argumenten , vriend

     WEER NIKS, !! WHAHAHA NET ALS ALTIJD !!!

     en dan soms kom je mensen tegen met hersens , !!

     SNAPPU ?? ZAL OOK WEL NIET

     DOEIII

     the oracle

     1. Beukman

      Na 9/11 was er een theorie dat een het vliegtuig dat het Pentagon in was gevlogen, nooit had bestaan, of dat dit helemaal niet was gebeurd. Als bewijs werd een of ander vaasje aangevoerd dat nog ergens in een vensterbank stond.
      De wilde speculaties van Orakel doen me hier aan denken.

   2. toetssteen

    The Oracle
    Het was een heldere dag, o wee. Getuigen hadden behalve dat spoor het enorme geraas moeten horen. Niets/nada.
    Overal lagen op commando alle posten dood, alles ineens in onderhoud terwijl alles op scherp zou moeten staan omdat het de laatste dag was van die oefening.
    Waar is overigens die Carlos gebleven? Ik vermoed het ergste.

    Grinn, die van die foto was amusant. Staat ook op wikispooks. ‘Beetje dom’.
    Samenvattend: Men weet dat er iets niet klopt en dan druk ik me erg mild uit.
    Ik prijs Omzigt voor zijn vasthoudendheid in deze zaak.

    Inzake de bediening van een BUK dat gaat niet met een bezopen kop laat staan met een single unit zonder radar. Het geschetste patroon is complete kolder.
    Rest dat het toestel vanuit Kiev is neergeknald met een ouderwetse unit/ of door een gevechtsvliegtuig. Gezien het toestel gesommeerd werd (Michel Mans heeft er indertijd veel op TPO over geschreven) lager te gaan vliegen, sluit ik niet uit dat er toch sprake is geweest van een gevechtsvliegtuig. En al zeker omdat ineens op de wiki eea werd aangepast en de Sukhoi leek op een suf dingetje. Maar ja, alles was al upgraded, want het toestel kon wel meer hebben, maar de piloot had een betere cabine nodig.
    Ach, ik vraag me af wie er de betere schaker is, ik zet in op Putin.

    1. The Oracle

     dank je wel , beste toessteen
     alles wat kiev heeft aangeleverd , over de MH-17
     is gelogen dan wel razendsnel onderuit gehaald !!

     de meeste gegevens gebruikt in het “”RAPPORT ” ZIJN dan ook aangeleverd door dezelfde veiligheidsdienst !

     Dus wat die mensen hebben zitten doen met zijn allen ,
     dat hele rapport , alles wat er in staat was binnen 3 dagen al bekend

     het doorworstelen van dat rapport ??
     Er staat werkelijk alles in , gewicht vliegtuig, bemanning of ze alle papieren hadden , hoeveel brandstof, dus
     ER STAAT HELEMAAL NIKS IN DAT RAPPORT !!

     totdat het ging over ,de ”BEWIJZEN “” ?????????

     WELKE ??

     dus je onderzoekt een moord, en constateert dan dan alle camera’s, satelieten en radarsystemen , ALLEMAAL UIT STAAN OP HET MOMENT VAN DE CRASH ???

     en dat ACCEPTEER JE DAN ALS VOLKOMEN NORMAAL ??

     dank voor de steun , in het 168 uur kijk en leesplezier
     dus sleep mij maar voor de TV hoor .

     whahahahahahaha

     groeten “”de onderste steen “”

  2. nick

   Feitelijk is het echte verhaal al lang helemaal duidelijk voor de goede verstaander!
   Eens met @Toets en Oracle!

   CP wil graag leugens geloven, ook dat is duidelijk en ook allang, gezien zijn geloof in alle andere politieke misleidingen /leugens.

   1. ceteris paribus

    Nick komt er nog even in met een sterke inhoudelijke bijdrage. Wat is het toch een redekunstige kanjer!

   2. toetssteen

    @Nick
    Ik heb nog veel meer dan dit, maar al zul je bepaalde mensen overgieten met de rauwe realiteit (hé ik hoorde niet zeuren over de bronnen, maar ja BBC da’s een lastige), zullen ze het niet accepteren.
    Het doet me denken aan the day after PI. Dus klopt pi niet.

 5. Seneca

  Michael, u schrijft dat de VS de bewuste beelden niet toont door de problemen met Syrië, edoch de onderhandelingen over het vredesakkoord zijn nu en niet 2 jaar geleden. In mijn optiek koppelt u 2 zaken aan elkaar die toen niet speelden en nu wel. Als ik verkeerd denk, gaarne uw commentaar en laat het cp’tje aub zijn smoel houden en stoppen met het beledigen van de overige deelnemers aan dit forum.

 6. The Oracle

  WHAHAHAHAHAHA
  Geniaal en dan 4 uur geleden
  komt gelijk na mijn waarheden als een koe,
  geen argumenten , en alleen maar gelul van onze a.k.a.

  Beukman onder zijn tegel vandaan , de hersenschim van C.P.
  die door alle klappen links en rechts om zijn oren

  weer even RAZENDSNEL spoorloos verdween ,

  beste Beukman , haal 1 van mijn aangehaalde feiten onderuit !!!!
  doe het , kom op

  met een argument c.q. zeikverhaal over 9/11 aankomen, is een bekende NRC / geen id ’66 truc,
  niet weten waar het over gaat
  geen argumenten hebben
  en razendsnel van onderwerp te veranderen

  Mijn beste daar is the oracle al een jaartje of 40 niet meer ingestonken !!

  PROBEER HET NOG EENS !!

  whahahahaha

  nou julius nog effe,

  en dan zijn we weer klaar met lachen !!

  groeten aan het duo slim & bedrog

  HET WAS EEN BUKRAKET !!! WAAR DAN ???

  LAVROV

  1. Beukman

   Argumenten, @Orakel? Dat hep helemaal geen zin in een dialoog met een alupluutje. Zeg ik bijvoorbeeld dat er toch echt stukjes BUK-raket zijn aangetroffen in de vliegtuigdelen, dan brul jij dat KIEV die gegevens heeft vervalst danwel die stukjes later eigenhandig in de onderdelenheeft geperst.
   Zie je? Zinloos om te proberen alupluutjes te overtuigen. Ik wed dat jij ook bij degenen hoorden die kort na die ramp zeker wisten dat die dooie mensen al dood waren op het moment dat de MH17 vertrok.
   Ceteris heeft het je al geduldig uitgelegd. Wil je weten wat er echt is gebeurd die dag? Ockham wijst je de weg:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Occam%27s_razor

   1. The Oracle

    Ik heb ook nog een mafkees gezien die op TV
    een bukraket stuk ijzer had gevonden
    daar stond op dat ene gevonden stuk ook nog toevallig
    een Russisch serienummer
    Jezus christus wat hebben we gelachen , die man is helemaal nooit
    op de Crashplek in de Donbass geweest !!

    Weet je wie je wat moet vragen ????

    de malysiers , die de piloten die begraven zouden worden
    eerst geopereerd hebben !!!
    Dus even vragen wat er in hun lichamen is gevonden !!
    maar een tip hoor !!

    dan is je bukraket verhaal gelijk over, maar ook dat wordt niet bekend gemaakt , snappu ??
    zal wel niet .

    Is je hersenschim vriendje , met een paracetemolletje een uurtje naar bed ?

    Of effe met de chef aan het bellen , wat hij nu moet schrijven !!

    1 argument ,beukman, 1 argument graag waarom het een bukraket was!

    1 foto van het afschieten
    1 foto van de rookpluim die 15 minuten blijft hangen
    1 geluidsopname van het door merg en been gaande geluid wat een afgeschoten bukraket produceert
    1 filmpje met een camera of fototoestel van de bukraket
    1 filmpje van de rookpluim / condensspoor van de raket

    OOK HIER LOPEN ALLE MALLOTEN STARTKLAAR MET HUN TELEFOON IN HET ROND ALS ZOMBIES , dus kom maar op !!
    Ik zit nu 20 maanden met smart te wachten op de bevestiging van

    HET WAS EEN BUKRAKET !!

    sterkte , ook jij dropveter / hersenschim , met ARGUMENTEN /BEWIJZEN komen

    aannames, staan er al zat in het rapport !!!

    20 maanden heren, 20 maanden en helemaal NIKS , NOPPES, NIEMENDAL
    GOED HE

    maar hetv was EEN BUKRAKET !!!!

    HUGGIE THE ORACLE

    1. Beukman

     Zoals ik al eerder schreef: alupluutjes overtuig je niet. Hoe bezopener en ingewikkelder een complottheorie, hoe geloofwaardiger in hun ogen. Stond er een Russisch serienummer in dat stuk Buk? Dan weet de aluplu zeker dat het géén BUK was, maar één grote vervalsing.

     http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/evidence-proving-flight-mh-17-was-taken-down-buk-missile

     1. ceteris paribus

      Het geestige is dat de Russen ook zeker weten dat de MH17 door een BUK-raket werd neergehaald. In hun leugenachtige staatspropaganda wijzigden ze wel een klein detail: de raket was niet van hun.

     1. Beukman

      En wie is de man die beweert dat het allerminst zeker is dat het een buk-raket was die het vliegtuig uit de lucht schoot? Een politieagent.

     2. ceteris paribus

      De complottheorieën van Toetssteen en Orakel zijn inventief maar het kan altijd beter:

      http://revolutionaironline.com/steeds-meer-aanwijzingen-voor-joris-demmink-link-bij-mh-17-massamoord/

     3. Beukman

      @Ceteris
      Een echte aanwinst, die site.

      “NEDERLAND NIET ALLEEN ONBESTUURBAAR GEWORDEN DOOR DE ZAAK-DEMMINK, MAAR OOK DE SPEELBAL VAN SATANISCHE KRACHTEN OP NWO-NIVO”

      en een reageerder:

      “De satanische krachten op NWO-Nivo zal gewoon het USA/GB geslaagd geïnfiltreerde ‘adapted compensated’ psychopatennetwerk zijn, waar onze SS psychopaat zich als een vis in het water voelt.
      Het verschil tussen de gruwelmoordenaars van Dresden en Auschwitz lijkt, voor de oppervlakkige beschouwer, groter dan een alpendal, maar is dat per saldo helemaal niet. Vandaar dat de overstap voor PB helemaal niet zo groot is geweest als wij allemaal denken (of gedacht zouden hebben…..als we tenminste hadden geweten, dat Bernhard uit de ALLERdiepst donkerbruine/zwarte Nazi-krochten waar hij welig tierde, ons land is binnengesluisd…..quod non).”

      Zelfs Xander kan daar niet aan tippen.

     4. toetssteen

      @Beukman
      Als je dat artikel nu eens zou lezen (echt lezen) zou je weten dat het komt uit de monden van een stel pathologen die meewerkten in Hilversum! Je weet wel bij dat identificatie team! Je weet wel waar een Nederlandse hotemetoot een lezing voor studenten over gaf waar zo’n hoop heisa over ontstond. Nou dan weet je nu waarom.
      Maar je kunt het net zoals je maat Brouwenstein cs afdoen als een Xander site, maar je weet als je zou hebben gelezen wat de coroner stelt, dat zulks niet klopt.

      Maar nu jij vriend, kom maar met argumenten in plaats van dat slappe gezever over aluhoedjes en meer van dat soort hihihaha. Kom met contra- expertise en nee niet van bellingcrap, want daar is door ‘Spiegel’ in deze kwestie al de mat onderuit getrokken.

   2. Vigo

    Als ceteris het je heeft uitgelegd dan is het waar, ik kom niet meer bij………………………….

    1. ceteris paribus

     Vigo, ik geef je gelijk: onbewust onbekwaam is een stuk prettiger dan bewust onbekwaam.

   3. The Oracle

    argumenten hebben geen zin, ??

    whahahaha

    sinds wanneer niet , ??
    wanneer komen jullie ermee dan !!
    jullie worden nu 2 dagen om je oren geslagen , en ??
    NIKS , HELEMAAL NIKS ,

    zijn jullie ziek geweest toen jullie wereldwijsheid op school hadden ?
    je zou toch gewoon na 20 maanden als zelfverzekerde hersenschim
    toch ook gewoon met een foto , ?? opname, bewijs kunnen komen

    waardoor The oracle helemaal voor jan lul hier zou komen te zitten ??

    dus mij helemaal met een bek vol met tanden te laten zitten ,

    MAAR !!!!!!!!!!!!!!!

    de heren hebben even met de VVD baas overlegd , en die vond het te link worden ??
    Al die waarheden van Toets en oracle, en we gaan het over een andere boeg gooien ??

    OOK VVD , het stuk VVD vuil Demminck !!

    Moge hij , de viezerik , een vreselijke dood sterven !! ook VVD whahaha

    nou jongens knap gedaan , dus voordat de rest van de reageerders wakker worden, en nog een uurtje mee gaan doen
    en weer hele volksstammen wakker maken ??

    trekken we een rookgordijn op en beginnen over wat anders

    De gave woorden van mijn oude vader ;

    VVD , er komt nog geen goeie hond vandaan
    danwel ,
    een VVDer ??, die mag mijn hond nog niet dekken ,
    mensen zonder ruggengraat , dan wel de ruggengraat van een mossel !

    Mijn oude heer , had volkomen gelijk, aan jullie aka’s te zien en te horen

    zien de olifant niet staan in de kamer, maar vragen zich wel af waarom het zo donker is
    whahaha

    gr. Rutte , op zijn amsterdams ook wel een “”JOSSIE BRINK ” GENOEMD
    zijnde een fricandel met pindasaus ,

    gr. uw aluhoedje

    1. ceteris paribus

     “waardoor The oracle helemaal voor jan lul hier zou komen te zitten ?? ”

     Ja, maar dat was niet zo moeilijk.

     1. The Oracle

      eerst bewijzen aanleveren , beste moron

      eerst bewijzen , 2 dagen verder

      en alleen herhalen van de geweldige oracle opmerkingen

      verder kom je niet incl. je denkbeeldige vrienden !!

      wat zei de baas ??

      HET WAS EEN BUKRAKET ? whahahaaha ja 20 maanden geleden al. whahahahaha

      dooeiiiii

      Running idiot

     2. ceteris paribus

      “Running idiot”

      Ik had het niet beter kunnen zeggen.

     3. The Oracle

      ja, vrolijk gestoord
      als super marathon master
      dus mensen die lange / langere afstanden afleggen
      dan moet je positief gestoord zijn

      dus niet hersenloos, dan wel met nog slechts 1 nog niet weggezopen hersencel

      maar goeie reactie weer !!!

      VOL VAN ARGUMENTEN EN FEITEN !!

      moeilijk he als anderen hier op de site jou en je hersenschimmen , 2 dagen lang om je oren slaan , dan wel de vloer mee aanvegen !!!

      gelukkig voelen juliie je niet aangesproken whahaha

      maar dat is meestal bij een laag I. Q

      whahahaha , de O.L.O afgemaakt

      ( voor je het vraagt ??, Ontzettend Laag Onderwijs !! )

      whahahaha

      Ga je schamen dropveterttttttt

      The great Oracle

     4. ceteris paribus

      “ja, vrolijk gestoord”

      Zo kun je het ook zeggen.

     5. Beukman

      Nou @Orakel, je vroeg om 1 puntje van je rondknikkerende proza onderuit te halen. Dat heb ik gedaan, met de voorspelling dat jij als alupluutje toch niet te overtuigen bent.
      Mijn voorspelling is uitgekomen. Tijd voor jou om eens te gaan inbinden.

 7. Vigo

  Er staat er hier èèn met een heel scheef en zuur knoopsgatenbekkie vol tanden zo te lezen.

  1. ceteris paribus

   Ik vertrouw dat Orakel het sportief opneemt, vigo. Die kan wel tegen een stootje.

   1. Beukman

    Dat denk ik ook. Deze Jules Deelder van DDS heeft beslist een vrolijke dronk.

    1. toetssteen

     @Beukman
     Je moet dat Australische artikel met argumenten nog weerleggen. Nee en niet die goedkope humbug à la Paribus, nee, ik wil gedegen argumenten zien waarom die pathologen die obductie hebben verricht in Hilversum, ja daar dus, jokken. Waarom de coroners liegen enzovoort.
     Kom met een antwoord en verstop je niet als een lafaard achter de blabla van een van de grootste zwetsneuzen van het internet.

     1. ceteris paribus

      Complottertjes duiken graag op details om daar vervolgens puntjes mee te maken. Hoe komt het dat we geen resten van Zyclon-B in de muren van Auschwitz terugvinden? Waarom vonden we geen bloed naast het lijk van Marianne Vaatstra en hoe zit het met de obductie van de slachtoffers van MH17? Moet hier niet uit volgen dat de Holocaust een hoax is, dat Marianne Vaatstra niet door Jasper Steringa is vermoord en dat de regering van Oekraïne de MH17 neerschoot?

      Logisch toch?

     2. Beukman

      @Steen
      Ik heb dat artikel vanmiddag bestudeerd, en geconcludeerd dat er weinig aan valt te weerleggen, omdat er ook niet veel feiten in staan waaruit conclusies zouden kunnen worden getrokken. Voorbeeld: de twee foto’s van hetzelfde object, met resp. 1 en 2 gaatjes erin. In het artikel wordt gesproken van een inconsistency, maar er worden begrijpelijkerwijs geen conclusies aan verbonden.

      Ik heb verder geconstateerd dat het artikel geen school heeft gemaakt. Het is gewoon allemaal te speculatief. Vandaar ook mijn vergelijking met het alu-gezwam betreffende 9/11. Het kost weinig moeite om details te vinden die niet meteen kunnen worden verklaard. Iets anders is het om die niet verklaarde details te passen in de een of andere bizarre theorie.

      Lijnrecht tegenover de bizarre speculaties – remember de theorie dat die mensen al dood waren toen ze het vliegtuig in werden gesleept – staat de krachtige, meest voor de hand liggende theorie, geschraagd door beelden, geluidsopnames en getuigenissen, dat een stelletje separatisten een even Apeldoorn bellen-foutje hebben gemaakt. Het is jammer dat Poetin zo’n verdomde narcist is, want anders had hij uit medemenselijkheid zijn rol in deze tragedie wel toegegeven.
      Samenvattend: ik kies voor de open deur.

     3. Beukman

      @Steen
      Oh, en die zwetsneus, ik lees zijn reactie nu, heeft het juist geroken. Gebruik gewoon eens je gezonde verstand.

     4. toetssteen

      @Beukman
      Mooi, je hebt dus geen enkel tegenargument behalve slap gezeur. Nou succes er verder mee.
      Jij komt met tegen-argumentatie of doe wat op Joop. Je hebt geen ene poot om op te staan, maar eist meer, meer, meer bewijs en dan krijg je dat en dan wil je meer, nog meer, nog veel meer. Om dan alles af te doen met een: ik bestudeerde het maar……
      Ja wat jij bestudeerde zal me rookworst zijn, kom maar met bewijzen van deskundigen die de argumenten kunnen weerleggen.
      Tot nu toe kom ik slecht blablabla tegen.

   2. The Oracle

    natuurlijk niet , mijne heren
    kijk discussies zijn er niet om te winnen , !!
    MAAR ??????????
    het is wel prettig als mensen mee discussieren ,
    wat inhoudt dat de 1 argumenten aandraagt
    en de andere anders denkenden met tegenargumenten komen ,

    wat ik nu zie, is ???

    de MH-17 , dus er wordt een vliegtuig neergeschoten ,
    HOE ?
    MET WAT ??
    DOOR WIE ??

    en vanaf 20 minuten na de crash , heeft PUTIN DID IT het gedaan,
    nu zijn wij allen 20 maanden verder !!
    Ik zie nogsteeds iedere 3 weken A.D. / telegraaf / NRC / DDS etc

    volgens welingelichte bronnen, , wij vermoeden dat , men zegt , we hoorden etc ,

    DIT WORDT NERGENS IN DE WERELD ALS BEWIJS AANGENOMEN !!

    dus mijne heren, / hersenschimmen , iemand neemt dus de boel in de zeik ,
    en naar mijn mening , heeft Putin did it, dus geen indruk gemaakt, bij het publiek
    want mochten onze USA vrienden dus ook maar 1 bewijs hebben
    dan waren wij toch 20 maanden lang iedere dag overspoelt met PUTIN DID IT !!

    Het duurde 4 maanden voordat de nederlanders op de Crash plek aankwamen , omdat er niet met de vrijheidsstrijders gesproken mocht worden ???????????
    en als Ome frans , dan eindelijk in Kiev toestemming krijgt , whahahaha
    worden vanaf de volgende morgen 6 weken lang beschietingen op de crash plek uitgevoerd door KIEV !!!!

    DUS , ik heb 186 uur gegevens vanaf 20 minuten na de crash , alles wat aangeleverd is door Kiev is onderuitgehaald dus was allemaal gelogen .
    mijn idee is nog steeds, de zwarte boxen werden 3 a 4 dagen later geborgen , nou ik kan u vertellen dat ze in die 3 a 4 dagen dus heen en weer naar Moskou zijn geweest !!

    Dus zit volgens mij Oom Vladimir met nog 1 grote troefkaart tegen zijn borst , whahahahaha

    ik groet u allen , dus ik wil graag een discussie over een serieus onderwerp als dit , graag met tegengas

    tot nu toe ???

    HET WAS EEN BUKRAKET , DUS NA 20 MAANDEN , WAAR DAN ??
    LAAT ZIEN DAN ??? ,

    GROETEN

    ARIE DOOFPOT

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.