Heb jij nog Pokémonkaarten liggen? Dan kun je nog aardig wat geld verdienen

Voor sommige kaarten worden inmiddels hoge bedragen neergeteld.

De tijd vliegt en we zitten alweer in 2016. Het lijkt nog maar net geleden dat het 2000 was, en zoveel dingen herrinneren we ons nog als de dag van gisteren. Één van die dingen is Pokémon, misschien wel één van de grootste trends ooit. En je zou het niet zeggen, maar Pokémon bestaat alweer 20 jaar.

Dus ja, de tijd vliegt zeker. Maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Want welk jaren ’90-kind had er nu geen Pokémonkaarten? Inmiddels is de gekte daaromheen allang weer voorbij, en zijn die kinderen eigenlijk te oud om er nog mee te spelen. Had jij ze ook? Misschien heb je ze al jaren geleden weggegooid, of weggegeven aan een neefje of buurjongen. Maar wellicht heb je ze wel bewaard, en dan moet je even goed opletten.

Want alle sentimenten even apart gezet, heeft het verstrijken van de tijd wel zo zijn voordeel. Want dingen worden oud, en oude dingen kunnen soms steeds meer waard worden. En in het geval van Pokémonkaarten is dat zeker het geval, althans: kaarten van de eerste generatie. Daarmee wordt bedoeld dat het gaat om een kaart waarop één van de eerste 151 Pokémon staat. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de kaart in een goede staat is. Als je een perfecte kaart wilt had je hem eigenlijk nooit moeten gebruiken, en in een luchtdichte doos moeten doen. Maar zelfs als je kaarten wat minder glanzen dan vroeger en wat verkreukeld zijn, kun je er nog aardig wat voor krijgen.

Althans, als je de juiste kaarten hebt. Zoals bij al dit soort spellen, waren er zogenaamde zeldzame kaarten die iedereen wilde hebben. ‘Glimmende’ kaarten werden deze ook wel genoemd, omdat de afbeelding van het wezen zelf glimde. De meest waardevolle kaart zul je zeer waarschijnlijk niet in je bezit hebben. Het gaat om een zogenaamde ‘Illustratorversie’ van Pikachu, de bekendste Pokémon van allemaal. Deze is slechts zo’n 40 keer geproduceerd, en werd uitgereikt aan winnaars van Pokémontekenwedstrijden eind jaren ’90… in Japan. De kaart zou al voor zo’n 2500 euro zijn verkocht aan een verzamelaar. Maar andere zeldzame kaarten kunnen ook al zo’n 1000 euro opbrengen, afhankelijk van de toestand en de taal. Helaas zijn Nederlandse kaarten wat minder waard dan Engelse en vooral Japanse kaarten, maar toch kun je met de juiste kaarten nog best wat verdienen. Zelfs doodgewone kaarten uit die tijd kunnen nog best een paar euro opleveren, dus als je aardig wat kaarten had kun je toch al snel een paar honderd euro verdienen!

Makkelijk toch? Maar toch moet je je twee dingen afvragen als je overweegt je kaarten te verkopen: zijn ze over een paar jaar niet nog veel meer waard, en zijn de herrinneringen me niet meer waard dan dat geld? Daar zul je zelf uit moeten komen, maar een kans is het zeker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.