ISIS-jihadisten krijgen een enkeltje hel: Syrisch leger herovert antieke stad Palmyra

Geen categoriemrt 27 2016, 13:45
Bye bye, ISIS! In Palmyra zien we de jihadistische gekken voorlopig niet meer terug.
ISIS heeft in Brussel dood en verderf gezaaid, maar dat betekent niet dat de barbaarse extremisten aan de winnende hand zijn. Deze week is het namelijk payback time. Na zware gevechten vannacht is de antieke stad Palmyra eindelijk heroverd door het Syrische leger. En dat is maar goed ook.
ISIS was namelijk vastbesloten om deze prachtige stad, die ooit door de Romeinen werd gebouwd, met de grond gelijk te maken. De antieke Romeinse tempels zijn maar "afgoderij", als het aan de gestoorde terroristen ligt. Daarom werden prachtige oude gebouwen zonder pardon opgeblazen met dynamiet, waar ISIS trots video's van verspreidde – een vreselijk gezicht voor iedereen die ons cultuurerfgoed een warm hart toedraagt.
In de tussentijd gebruikten ze de antieke theaters van Palmyra ook nog eens als decor voor gruwelijke slachtingen, zoals deze. De oude Romeinse stad, ooit een centrum van kunst en cultuur, verwerd tot een terroristische spookruïne. Het opblazen van gebouwen, massa-executies en jihadistische parades. Een gruwelijk voorproefje van wat ISIS uiteindelijk met de hele wereld wil doen – als het aan hen ligt, wappert de gitzwarte ISIS-vlag straks ook in Brussel, Amsterdam en Berlijn.
Maar gelukkig is er vanaf vandaag een einde gekomen aan de islamistische heerschappij in Palmyra. Het Syrische leger heeft ISIS daar compleet vernietigt, en de overgebleven jihadisten zijn met de staart tussen de benen gevlucht. Mamoun Abdelkarim, hoofd-historicus in Syrië, is dolblij:

"Palmyra is bevrijd. Dit is het einde van de verwoesting van Palmyra. Hoe vaak hebben we niet gehuild voor Palmyra? Hoe vaak voelden we ons niet wanhopig? Maar we hebben de hoop niet verloren"

En zo is het! Moge Palmyra de eerste stad zijn in een lange rij steden! Kogels, bommen en granaten: alle middelen moeten uit de kast worden getrokken om deze bange ratten voor eens en voor altijd een lesje te leren. Die gekken moeten goed op hun donder krijgen, het is tijd om alle ISIS-jihadisten een enkele reis naar de hel te geven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten