ISIS-jihadisten krijgen een enkeltje hel: Syrisch leger herovert antieke stad Palmyra

Bye bye, ISIS! In Palmyra zien we de jihadistische gekken voorlopig niet meer terug. 

ISIS heeft in Brussel dood en verderf gezaaid, maar dat betekent niet dat de barbaarse extremisten aan de winnende hand zijn. Deze week is het namelijk payback time. Na zware gevechten vannacht is de antieke stad Palmyra eindelijk heroverd door het Syrische leger. En dat is maar goed ook.

ISIS was namelijk vastbesloten om deze prachtige stad, die ooit door de Romeinen werd gebouwd, met de grond gelijk te maken. De antieke Romeinse tempels zijn maar “afgoderij”, als het aan de gestoorde terroristen ligt. Daarom werden prachtige oude gebouwen zonder pardon opgeblazen met dynamiet, waar ISIS trots video’s van verspreidde – een vreselijk gezicht voor iedereen die ons cultuurerfgoed een warm hart toedraagt.

In de tussentijd gebruikten ze de antieke theaters van Palmyra ook nog eens als decor voor gruwelijke slachtingen, zoals deze. De oude Romeinse stad, ooit een centrum van kunst en cultuur, verwerd tot een terroristische spookruïne. Het opblazen van gebouwen, massa-executies en jihadistische parades. Een gruwelijk voorproefje van wat ISIS uiteindelijk met de hele wereld wil doen – als het aan hen ligt, wappert de gitzwarte ISIS-vlag straks ook in Brussel, Amsterdam en Berlijn.

Maar gelukkig is er vanaf vandaag een einde gekomen aan de islamistische heerschappij in Palmyra. Het Syrische leger heeft ISIS daar compleet vernietigt, en de overgebleven jihadisten zijn met de staart tussen de benen gevlucht. Mamoun Abdelkarim, hoofd-historicus in Syrië, is dolblij:

“Palmyra is bevrijd. Dit is het einde van de verwoesting van Palmyra. Hoe vaak hebben we niet gehuild voor Palmyra? Hoe vaak voelden we ons niet wanhopig? Maar we hebben de hoop niet verloren”

En zo is het! Moge Palmyra de eerste stad zijn in een lange rij steden! Kogels, bommen en granaten: alle middelen moeten uit de kast worden getrokken om deze bange ratten voor eens en voor altijd een lesje te leren. Die gekken moeten goed op hun donder krijgen, het is tijd om alle ISIS-jihadisten een enkele reis naar de hel te geven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Wim

  Mijn dank gaat met name uit naar de Russen.De dank van het falende westen in deze oorlog zijn sancties tegen je land.

  1. Jan

   Ben het niet vaak eens met Wim, maar in dit geval wel. De inzet van Rusland lijkt inderdaad een game changer in Syrië. Het Syrische leger kan met steun van de Russen IS verdrijven. De andere partijen gaan dat nooit doen.

   Sterke leiders moeten in die landen gesteund worden. Democratie is aan die mensen niet besteed.

   1. Bart

    Op het moment dat Rusland is begonnen is met de luchtaanvallen was de regering van Assad heel erg in het nauw en hadden het waarschijnlijk hooguit nog maar een paar weken uit kunnen houden.

    Het is dus absoluut een game changer geweest, naast dat ze met luchtaanvallen het Syrische leger hebben ondersteund hebben ze tegelijk ook militaire trainingen gegeven en het Syrische leger van nieuw materiaal voorzien. Tweede hands MIG vliegtuigen en Tanks een aantal geupgrade T72 tanks en 4 T90 tanks (deze zijn uitgerust met een systeem om de TOW raketten te weerstaan).

    Om aan te geven hoe actief de Russen zijn geweest een vergelijk met de westerse luchtaanvallen.

    De VS coalitie heeft met 180 toestellen in 600 dagen ongeveer 3600 luchtaanvallen uitgevoerd.

    Rusland heeft met 40 toestellen in 180 ongeveer 9000 luchtaanvallen uitgevoerd.

    Als je dit zo bekijkt dat heeft het westen nooit de intentie gehad om IS te verdrijven maar was het de bedoeling om Assad door IS te laten verwijderen.

    Nu zijn regering het land steeds meer in handen begint te krijgen is er weer een reële mogelijkheid dat op niet al te lange termijn de Syrische vluchtelingen weer naar huis kunnen en mee kunnen helpen aan de weder opbouw.
    Als Rusland Assad had laten vallen dan was ondertussen heel Syrie deel geworden van het gebied van IS en zouden we een nog grotere stroom vluchtelingen deze kant op zien komen.

 2. Bart

  De strijd om Palmyra, de beelden.
  https://www.youtube.com/watch?v=Lcwnmyjogws

 3. toetssteen

  Volgens mij zijn de VS de regie volkomen kwijt inzake hun eigen strijdkrachten. Hier Aleppo:

  http://www.globalresearch.ca/cia-armed-militants-shooting-at-pentagon-armed-militants-in-syria/5516839

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.