Max Verstappen wordt tiende – verraden, gehinderd en in de steek gelaten door zijn eigen team

De eerste Grand Prix van 2016 werd geen succes voor Max Verstappen, maar dat lag niet aan de jeugdige coureur.

Toen Max Verstappen gisteren kwalificeerde voor de vijfde plek van de Formule 1-race die vanochtend verreden werd in Australië, waren de verwachtingen torenhoog. Gaat het übertalent uit Nederland de verwachtingen nu eindelijk waar maken? De droom bleek een stuk mooier dan de werkelijkheid, want alhoewel Verstappen zelfs nog even op de vierde plek heeft gereden, zorgde een serie flops van zijn team ervoor dat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met de tiende plek.

Verstappen was woest:

Meer dan een tiende plek zat er aan de finish niet in voor Verstappen – terwijl hij met ruimte voor zich juist één van de snelsten op de baan was. Vader Jos en zijn zoon zagen na afloop van de race witheet van woede.

En terecht:

[Max]  had even zelfs zicht op het podium, maar liep een topklassering mis door een opeenstapeling van fouten bij zijn team. Slecht getimede pitstops, die ook nog te lang duurden, kostten de Limburger veel tijd.

Daarnaast zat hij rondenlang onnodig vast achter nota bene teamgenoot Carlos Sainz. In de slotfase verremde de Spanjaard zich zelfs in de op één na laatste bocht.

Het wordt echt hoog tijd dat Max overstapt naar een beter georganiseerd team. Bij Toro Rosso werken alleen de amateurs uit het Formule 1-circuit, wat een absolute toprijder als Verstappen gewoon nekt. Teams als Ferrari of Mercedes zouden nooit zulke stommiteiten uithalen.

Voor de rest van het seizoen zit Max echter nog vast aan de prutsers van Toro Rosso. Laten we hopen dat daar nu een hoop mensen op hun falie krijgen, zodat dit geblunder in ieder geval niet meer zo fnuikend vaak voorkomt in de races die nog moeten volgen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.