Professor die oproept tot bombarderen van Israël mag Israël gaan “onderzoeken” voor VN-Mensenrechtenraad

Een nieuw dieptepunt voor de partijdige VN-Mensenrechtenraad.

Waar zouden we toch zijn zonder de VN-Mensenrechtenraad? De meeste Nederlanders kennen dit VN-orgaan van de beruchte Verene Shepherd, die een aantal jaar geleden Nederlanders kwam vertellen dat Zwarte Piet racistisch is, en dat we het Sinterklaasfeest maar gewoon moeten inruilen voor de Kerstman.

Maar het kan nog veel gekker. De VN-Mensenrechtenraad wil nu namelijk een radicaal anti-Israëlische professor benoemen tot speciale rapporteur over… Israël. Na gesprekken met tien kandidaten, kwam de Britse Penny Green als nummer één naar voren. De VN noemt “onpartijdigheid” en “objectiviteit” in de functieomschrijving, maar dat blijkt niet bepaald uit de uitspraken van mevrouw Green: ze steunt een boycot tegen Israël, dat zij een “crimineel” land noemt. Ook geeft ze leiding aan een instituut dat anti-terrorismemaatregelen wegzet als “islamofobie”.

Bovendien vroeg Green zich af waarom Israël niet gebombardeerd wordt door de VS, terwijl ISIS wel onder vuur genomen wordt. Ehm, misschien omdat Israël een democratie is met mensenrechten voor alle burgers, terwijl ISIS een moorddadige terreurgroep is die mensen onthoofd en aanslagen pleegt? Bizar dat iemand met dit soort gestoorde denkbeelden door de VN-Mensenrechtenraad wordt gezien als geschikte rapporteur.

Het is overigens niet de eerste keer dat de VN-Mensenrechtenraad in opspraak komt wegens haar vooroordelen tegen Israël. De officiële functie van de rapporteur is het onderzoeken van de mensenrechten van Palestijnen in de sinds 1967 door Israël gecontroleerde gebieden. In feite worden echter alleen vermeende Israëlische mensenrechtenschendingen onderzocht. De Palestijnse Autoriteit, die homo’s vervolgt, of Hamas, die oproept tot aanslagen tegen Israëlische burgers, blijven buiten schot. Het mandaat van de rapporteur is dus inherent partijdig.

Volgens de VN hebben Palestijnen alleen aanspraak op mensenrechten, als die rechten worden geschonden door Israël. Als Palestijnen door hun eigen regering worden onderdrukt, maakt het kennelijk geen fluit uit. Deze ongelijke situatie moet zo snel mogelijk stoppen. Mensenrechten zijn er om mensen te beschermen, en moeten niet worden misbruikt als stok om Israël mee te slaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Wouters

  Paultje is een kleine 2 weekjes te vroeg. Er wordt pas de 24 maart gestemd, wie de rapporteur wordt.

 2. van Urk

  Waarom wereldvreemde mensen die het verschil nog niet eens weten tussen een papoea en een maori of waar Upernavik ligt, altijd een hoge positie krijgen om belangrijke zaken op de wereld te mogen regelen, blijft voor mij een raadsel.

  1. Wouters

   Om precies die reden, krijg jij die functie niet.

   1. van Urk

    Daarom loopt alles misschien om die reden dat ik die functie niet krijg naar de donder, beste Wouters.

 3. Jantje

  Jezus gaat door Pontius Pilatus veroordeeld worden.

  1. Beukman

   Iemand zal het vuile werk toch moeten opknappen.

   1. Houtlijm

    Beukman, wat ben je toch leuk man: voor een drollenschepper zoals jij, lijkt het me een job op maat. Hoe viezer hoe liever. Toch?

    1. Beukman

     Wat bedoel je in godsnaam, Lijm?

 4. ceteris paribus

  Ik zou wel eens het citaat willen zien waarin Green bepleit Israel te bombarderen. Ik vond dat nog niet maar ik laat me graag verassen.

  1. Beukman

   @Ceteris
   “Verrassen”, mag ik hopen.
   Er zal ongetwijfeld een nuance in haar uitspraak zitten. Wat opvalt, is dat er alleen maar melding van wordt gemaakt op vage blogjes en websites, die zo te zien allemaal uit dezelfde bron citeren.

 5. toetssteen

  http://www.unwatch.org/mandate-to-discriminate/

  In het bericht staat een PDF link.

  1. Beukman

   Dank je, maar ook dit “rapport” put uit dezelfde bron:

   “Penny Green, whom the UNHRC’s
   vetting committee deemed impartial and
   objective as a potential investigator of
   Israel’s violations, accuses Israel of
   “criminal state practices,” “ethnic
   cleansing,” and “apartheid.” She laments
   that the US and UK haven’t yet started
   “bombing Israel for its massacres.”

   Mis vooral het woordje “laments” niet.

   Wat we nodig hebben is een letterlijke weergave van Greens woorden in hun context.

    1. Beukman

     @Steen
     Kijk! Iets van de nuance begint hier zichtbaar te worden. Green stelt een retorische vraag. In plaats van briesend verontwaardigd de veel te lange teentjes op te steken, zou je natuurlijk ook kunnen proberen om haar vraag te beantwoorden.

     1. toetssteen

      @Beukman
      Jij en ik verschillen hier van mening, die tweet is op zijn minst discutabel, en zeker in het licht van het hele artikel. (en dan doel ik op die PDF).

      Ik ben niet zo dol op mensen met dit soort semantische retoriek. Beter gezegd, ik vind het kwalijk.
      Enfin, zolang ik verneem dat de Palestijnse bevolking zo ver uit de voegen is gegroeid en dat het nieuwste Israëlische project dreigt te worden afgeschoten (ik zie dat het een nogal raar woord is , maar ik weet even zo snel geen beter) inzake waterwinning, stroomopwekking (Waterstromen van hoog naar laag) en dus een gegarandeerde watervoorziening en de Dode Zee zou gecompenseerd worden (ja ik weet het unieke drijvende vermogen van dat almaar zilter wordende water zou afnemen), maar milieu freaks zitten dat in de weg want blablabla= geen argument maar ze willen het niet.

      Samenvattend: er werd me een bassin aan jaloezie geopend. Het waren de joden die het wel voor elkaar hadden gekregen grote delen van de woestijn bebouwbaar te krijgen. Ja oké de vermoorde Palestijnen schijnen wel kans te zien om zich sneller voort te planten dan een konijn, maar dat schijnt te komen omdat Israël de waterstroom afknijpt.

      Weet je Beukman, iets klopt niet in veel berichtgevingen.

     2. ceteris paribus

      “Het waren de joden die het wel voor elkaar hadden gekregen grote delen van de woestijn bebouwbaar te krijgen. Ja oké de vermoorde Palestijnen schijnen wel kans te zien om zich sneller voort te planten dan een konijn, maar dat schijnt te komen omdat Israël de waterstroom afknijpt.

      Het was me niet bekend dat het Volkenrecht werd bepaald door de vraag welk volk in staat is het land economisch het best te exploiteren dan wel de vraag welk volk zich het snelste weet voort te planten.
      De heer Suikerbuik meent wellicht in zijn persoonlijke versie van het volkenrecht dat het zo werkt. Tegen dit soort kwalijke onnozelheid is geen kruid gewassen.
      Ga uw mond spoelen en denk na, dit is te dom en te slecht.

     3. toetssteen

      Wow, iemand zo in zijn eigen rommel zien trappen had ik niet voor mogelijk gehouden!
      Zo triggerhappy dat het alias werd verwisseld.
      Thanx, weer iemand door de mand gevallen.

  2. ceteris paribus

   Toetsteen verwijst naar een uiterst suspecte bron maar betwijfeld moet worden of hij dat in de gaten heeft.

   https://wikispooks.com/wiki/UN_Watch

   1. cmsuijkerbuijk

    @CP
    Letterlijk álles, wat niet in jouw straatje te pas komt, is “dubieus”. Kijk en dát maakt jou weer dubieus!

    1. ceteris paribus

     De feiten spreken voor zichzelf, Suijkerbuijk, bestudeer die even en je kunt niet met droge ogen volhouden dat UN Watch een betrouwbare bron is.

     1. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Daartegenover is ook algemeen bekend, dat WikiSpooks slechts aan cherrypicking doet en totáál niet betrouwbaar is, vanwege haar linkse partijdigheid!

     2. ceteris paribus

      Niet zo’n sterke reactie, Suikerbuik. U werd uitgenodigd op de feiten in te gaan.

   2. toetssteen

    Wow, zelfs iemands twitter account……

 6. Seneca

  @Beukman
  Ook Hitler stelde retorische vragen en gaf gelijk het antwoord zoals: ‘Die Juden sind unser Unglück’. Ik zie weinig verschil tussen de ‘retorische vragen’ Green en Hitler. Maar u natuurlijk niet, als rechtgeaard (nationaal) socialist zoals al uw kompanen op dit forum, zijn deze ‘retorische’ vragen u uit het hart gegrepen. Van mij mag dat maar kom niet met het zelfde gebral aan als bijvoorbeeld uw kompaan CP dan wel Simon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.