Professor die oproept tot bombarderen van Israël mag Israël gaan "onderzoeken" voor VN-Mensenrechtenraad

Geen categoriemrt 11 2016, 13:00
Een nieuw dieptepunt voor de partijdige VN-Mensenrechtenraad.
Waar zouden we toch zijn zonder de VN-Mensenrechtenraad? De meeste Nederlanders kennen dit VN-orgaan van de beruchte Verene Shepherd, die een aantal jaar geleden Nederlanders kwam vertellen dat Zwarte Piet racistisch is, en dat we het Sinterklaasfeest maar gewoon moeten inruilen voor de Kerstman.
Maar het kan nog veel gekker. De VN-Mensenrechtenraad wil nu namelijk een radicaal anti-Israëlische professor benoemen tot speciale rapporteur over... Israël. Na gesprekken met tien kandidaten, kwam de Britse Penny Green als nummer één naar voren. De VN noemt "onpartijdigheid" en "objectiviteit" in de functieomschrijving, maar dat blijkt niet bepaald uit de uitspraken van mevrouw Green: ze steunt een boycot tegen Israël, dat zij een "crimineel" land noemt. Ook geeft ze leiding aan een instituut dat anti-terrorismemaatregelen wegzet als "islamofobie".
Bovendien vroeg Green zich af waarom Israël niet gebombardeerd wordt door de VS, terwijl ISIS wel onder vuur genomen wordt. Ehm, misschien omdat Israël een democratie is met mensenrechten voor alle burgers, terwijl ISIS een moorddadige terreurgroep is die mensen onthoofd en aanslagen pleegt? Bizar dat iemand met dit soort gestoorde denkbeelden door de VN-Mensenrechtenraad wordt gezien als geschikte rapporteur.
Het is overigens niet de eerste keer dat de VN-Mensenrechtenraad in opspraak komt wegens haar vooroordelen tegen Israël. De officiële functie van de rapporteur is het onderzoeken van de mensenrechten van Palestijnen in de sinds 1967 door Israël gecontroleerde gebieden. In feite worden echter alleen vermeende Israëlische mensenrechtenschendingen onderzocht. De Palestijnse Autoriteit, die homo's vervolgt, of Hamas, die oproept tot aanslagen tegen Israëlische burgers, blijven buiten schot. Het mandaat van de rapporteur is dus inherent partijdig.
Volgens de VN hebben Palestijnen alleen aanspraak op mensenrechten, als die rechten worden geschonden door Israël. Als Palestijnen door hun eigen regering worden onderdrukt, maakt het kennelijk geen fluit uit. Deze ongelijke situatie moet zo snel mogelijk stoppen. Mensenrechten zijn er om mensen te beschermen, en moeten niet worden misbruikt als stok om Israël mee te slaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten