Yes! Salah Abdeslam, aanslagpleger Parijs, is eindelijk opgepakt!

Bij een grote antiterreuractie in het Brusselse Molenbeek zijn vandaag een aantal extremisten opgepakt. Eén van hen is Salah Abdeslam, de man achter de aanslag in Parijs van vorig jaar, waarbij in totaal 130 mensen omkwamen.

Eerder vandaag berichtten wij al dat zijn DNA en vingerafdrukken werden gevonden in een woning waar afgelopen dinsdag een vergelijkbare actie werd uitgevoerd. Helaas ontkwam hij toen voor de zoveelste keer aan de autoriteiten.

https://twitter.com/FranckenTheo/status/710874057995116545?ref_src=twsrc%5Etfw

Vandaag is er dan eindelijk een einde gekomen aan zijn vlucht. Abdeslam werd ingerekend, volgens verschillende nieuwsberichten was hij gewond toen hij opgepakt werd.

Abdeslam speelde een bijzonder belangrijke rol bij de aanslagen in Parijs. Niet alleen was hij één van de schutters, maar hij was ook nog eens degene die de auto’s van de leden van de terreurcel huurde én die hun hotelkamers boekte.

Bij de antiterreuractie van vandaag werd Abdeslam in zijn been geschoten. Bijna was hij daarna flink wat gemakkelijker in de omgang dan daarvoor; in ieder geval gemakkelijk genoeg om in de boeien te worden geslagen.

Dat is geweldig nieuws, en het wordt nog mooier. De Belgische autoriteiten hebben namelijk meer doelwitten in het vizier. Blijkbaar was Abdeslam dus weer eens omringd door andere moslimextremisten.

Ondertussen zorgt de Belgische politie ervoor dat er zo weinig mogelijk informatie naar buiten komt, in ieder geval vooralsnog. Dat doen ze om te voorkomen dat andere extremisten hun strategie kunnen uitvogelen.

De komende tijd zullen we ongetwijfeld meer horen. Zoals altijd zitten we er bovenop!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. WWW

  Nou, nou, wat zijn we weer blij. Je krijgt er de slachtoffers echt niet mee terug. Het doel voor deze man was toch al bereikt. De wereld weer iets extremistischer maken.
  Zolang er niks aan het extremisme wordt gedaan door de regering zal het aantal aanslagen alleen maar toenemen.

  1. Pimsch

   Elke keiharde Reactie op extremisme is juist Geen extremisme.
   Een vulkaan doven met een zware bom is geen extremisme,
   Een stormvloed tegenhouden met de Deltawerken is geen extremisme,
   Een zuurstoftank in de muil van een witte haai laten ontploffen is geen extremisme,
   Een sadistische seriemoordenaar kapotschieten met een Magnum is geen extremisme,
   Een ISIS-beul onthoofden met een dumdumkogel is geen extremisme,
   maar poetische gerechtigheid.
   Creatures from hell: don’t try to understand them. Just waste them.

 2. sarko

  Mooi, het doet niet aanslagen voorkomen, maar geeft de terrorist te denken en daar zijn ze niet zo goed in.
  Dus 1-0
  Zondag wordt het 0-1 maar dat heeft dus niets te maken met de islam 🙂

 3. Houtlijm

  Prachtig bericht. Na het waterboarden en ontfutselen van alle relevante informatie, levend villen en in een zoutbad onderdompelen. Maar wel zo lang mogelijk laten leven. Barbarij begrijpt alleen barbarij en is alleen te bestrijden met barbarij. Vergeet dus de rechtsstaat even: we zijn in een oorlog op leven en dood verwikkeld. Uiteraard wordt alles uitgebreid gefilmd en op alle arabische you tube-achtige kanalen geplaatst.

  1. Vigo

   http://www.demorgen.be/binnenland/-de-hele-buurt-wist-waar-abdeslam-verbleef-b16e1073/

   “De hele buurt wist waar Abdeslam verbleef”

   Volgens buurtbewoners is Salah altijd in Molenbeek gebleven

   Terreurexperten situeerden hem ergens veilig en wel in het kalifaat in Syrië. In werkelijkheid zat Salah Abdeslam blijkbaar al die tijd ondergedoken in zijn eigen wijk. Op wandelafstand van zijn ouders, omringd door een heel ander soort netwerk dan iedereen dacht.

   Schoonvegen die stad en grootschalige deportaties uitvoeren voor het te laat is, ook in Nederland.

   Minder minder minder…………

   1. ceteris paribus

    Vigo droomt al weer van razzia’s en grootschalige deportaties. De Tweede Wereldoorlog blijft voor sommige medeburgers toch het vanzelfsprekende denkstramien voor het oplossen van problemen, met name als je vaneen groep medeburgers af wilt.

  2. ceteris paribus

   Levend villen en in een zoutband onderdompelen. Houtlijm laat zien dat hij een stuk beschaafders is dan die barbaren van ISIS.

   1. cmsuijkerbuijk

    @CP
    “Houtlijm laat zien dat hij een stuk beschaafder is dan die barbaren van ISIS.”
    Dat klopt, want hij gebruikt Jozozout om te ontsmetten!

 4. Vigo

  Het bewijs is geleverd, een heel stadsgedeelte beschermt dit ongedierte, goede moslims bestaan niet of zijn ver te zoeken, eruit met die vijfde colonne.

  1. ceteris paribus

   Stoer Vigo, we gaan een deportatie van een kleine miljoen moslims met een Nederlands paspoort regelen.
   Dat gaat werken.

   1. Houtlijm

    Werken gaat het zeker, dat lijdt geen twijfel. Het licht breekt ook bij jou een beetje door, ceteris, Je gaat de goede kant op. Volhouden!

    1. ceteris paribus

     Vigo vond een medestander in zijn realistische voorstel om alle Nederlandse moslims gedwongen te deporteren. Houtlijm stelde al eerder voor islamitsche moordenaars levend te villen en vervolgens in een zoutbad te gooien.
     Nederland wordt een echte ISIS-staat.

     1. Houtlijm

      Barbaren zullen softietaal altijd uitleggen als zwakte. Het enige dat ze verstaan en begrijpen is de taal van geweld. Daarom moeten nu -gedwongen- antwoorden in deze taal. Maar dan ook zo hard en meedogenloos dat ze sprakeloos staan van respect.

     2. ceteris paribus

      Houtlijm, het is volstrekt duidelijk dat jij mensen als Salah Abdeslam levend wil villen en vervolgens in een zoutbad wilt onderdompelen. Dat is jouw opvatting van rechtspraak en verstandig handelen. Je mag dit soort barbaarse opvattingen hebben maar ik ben wel zo vrij te stellen dat je moreel totaal de weg kwijt bent.
      Het is ook triest dat ik de enige hier ben die dit soort barbaarse opvattingen bekritiseer.

     3. Houtlijm

      CP. We zijn in een andere tijd aangeland, n.l. in oorlogstijd waarin andere wetten en normen gelden. We zijn in oorlog met de islam, althans zij hebben de oorlog aan ons verklaard, aan onze manier van leven, aan onze waarden. Hoewel het nog wel enige tijd zal duren voor jij die mening ook toegedaan zult zijn. En de oorlog tegen de islam kunnen we alleen winnen met hard geweld en succesvolle hit and run acties; kijk naar de resultaten van Putin. De islam toont alleen respect en ontzag (de enige basis waarop effectief onderhandeld kan worden) voor geweld dat boven dat van hen uitgaat.

     4. ceteris paribus

      Houtlijm, je stelt dat we in oorlog zijn met de islam. Ik begrijp nooit goed hoe je in oorlog kunt zijn met een wereldgodsdienst. Je zou in oorlog kunnen zijn met moslims maar dan toch niet met alle moslims als je bijvoorbeeld bedenkt dat de meeste moslims leven in landen als Indonesie, Maleisië, Marokko, Turkije en Marokko, toch geen landen waarmee we in oorlog zijn.
      We zouden in oorlog kunnen zijn met een islamitisch land, maar een dergelijke oorlogsverklaring is me nog niet geworden. Wel voeren we oorlog met IS en verwante groepen maar dat doen we in collaboratie met de betreffende regeringen.

      Kortom, Houtlijm, wat bedoel je prcies als je zegt dat we in oorlog zijn met de islam?

     5. Houtlijm

      De islam is niet gebonden aan landsgrenzen, maar supranationaal. In het handboek soldaat (de Quran) lees je wat de opvattingen, plannen en doelen zijn van de islam, dat beslist geen wereldgodsdienst is zoals jij stelt maar een imperialistische, gewelddadige en racistische ideologie met een religieus sausje. En natuurlijk kunnen we daarmee in oorlog zijn. Dat zijn we al 1400 jaar (Jeruzalem, Poitiers, Wenen) en dat zal niet eerder eindigen voordat de islam verslagen is en verboden wordt. Voor het fascisme en Mein Kampf is in deze tijd toch ook geen plaats meer?

     6. ceteris paribus

      Houtlijm, in de door jou genoemde historische gebeurtenissen waren we in oorlog met islamitische staten danwel dynastieën. Dar is nu geen sprake van. We hebben vreedzame betrekkingen met alle islamitische landen en soms gedoe met kleine groepen extremistische moslims die los staan en in oorlog zijn met die groepen.

 5. WWW

  De Algerijnse illegaal met ISIS-sympathie kon gewoon in Brussel als een vrij man rondlopen? Dan vraag je als regering toch om aanslagen.

  1. ceteris paribus

   Nederlandse extreem-rechtse idioten kunnen hier ook in vrijheid aanslagen voorbereiden. Dat risico moeten we ook aanvaarden.

   1. cmsuijkerbuijk

    De aanslagen dié hier al gepleegd zijn, kwamen van jouw linkse vrinden hoor. Rara, hoe kan dat!
    En zoals je behoort te weten, is extreem rechts geweldloos, want extreem rechts dat is libertarisme.
    Daarom heeft, het niet bestaande, extreem-rechts, dat JIJ bedoelt, hier ook nog nooit een aanslag gepleegd. ALLE geweld komt ALTIJD van links, jouw vrinden!

    1. ceteris paribus

     De heer Suijkerbuik meent dat de islamitische idioten die hier aanslagen pleegden links zijn? Mogelijk kan hij dat toelichten.

     Overigens ben ik niet links: het socialisme bracht veel ellende.

 6. WWW

  Het gaat er om dat je illegalen met extremistische opvattingen gewoon kan uitzetten. Zeker naar een land als Algerije.

  1. ceteris paribus

   Zolang ze illegaal zijn is dat ook prima mogelijk. Als ze de Nederlandse nationaliteit hebben ligt het een beetje gecompliceerder.

   1. WWW

    Juist, maar dit gebeurt dus niet. Hierdoor is de belgische staat medeverantwoordelijk voor de aanslagen in Parijs.

    1. ceteris paribus

     Deze jongen heeft de Belgische nationaliteit. Die kun je dus niet uitzetten. Hij kan wel uitgeleverd worden aan Frankrijk waar de misdaden pleegde.

     1. WWW

      De algarijn die dood was geschoten was illegaal en heeft de aanslagen financieel gesponsord. Abdeslam die later is neergeschoten was een “fransman” die in Belgie woonde. Ik weet niet of hij een dubbele nationaliteit had of niet. Daarnaast zou de regering toch nog eens naar het afpakken van de Nederlandse nationaliteit moeten kijken.

 7. WWW

  Salafistische predikers in Nederland kun je ook gewoon uitzetten, zeker als ze uit de golfstaten komen. Je kunt ook salafistische moskeeën sluiten en websites actiever sluiten. Maar de regering doet niets, helemaal niets. Dit is toch vragen om aanslagen en daardoor verdere polarisering van de samenleving. Daar kan zelfs een extreem links figuur niet op tegen zijn.

 8. Vigo

  Het is weer duidelijk dat cris paardepis dolblij is met islamitisch moordend ongedierte, wanneer men voorstelt hen uit te zetten begint hij met schuim op het tuitmondje te steigeren.

  1. Vigo

   ,,Hier in de wijk heeft iedereen altijd geweten dat Salah hier nog was.”

   ‘En niet alleen hij, ook Mohamed Abrini zat in dat huis naast de apotheek. ,,Ze liepen de laatste weken openlijk rond, weliswaar met mutsen op hun hoofden, maar in de wijk gingen er steeds meer verhalen over dat ze hier met zijn tweeën zaten, in dat huis daar, en dat ze ook ondersteuning hadden”, zegt een vrouw uit de Vierwindenstraat in De Morgen, bijgetreden door twee andere buurtbewoners.

   Ze vervolgt: ,,Een maand geleden zijn ze puur voor de lol nog voorbij het politiecommissariaat gaan wandelen.”

   http://www.ad.nl/ad/nl/37401/Aanslagen-Parijs-november-2015/article/detail/4266464/2016/03/19/Buurt-wist-waar-Abdeslam-zich-schuil-hield.dhtml

   Pakweg 90 000 inwoners in die buurt alleen waarvan het gros moslim is, deporteren die hap voordat het te laat is!

   De vijfde colonne waarvoor al decennia voor is gewaarschuwd valt niet meer te ontkennen al zullen een paar warhoofden alsnog pogingen wagen.

   Minder minder minder……

  2. ceteris paribus

   Ik zou een voorstander van uitzetting zijn als het juridisch zou kunnen, vigo.

   1. Vigo

    Een flutexcuus, onder druk wordt alles vloeibaar, de wet kan desnoods gewoon worden aangepast! Dat kan bij net ontdekte mazen in de belasting wetgeving ook en is doorgaans er zo doorheen gejast.

    1. ceteris paribus

     De wet kan worden aangepast maar dat moet dan wel gebeuren. Als Wilders er in slaagt straks een tweederdemeerderheid te bereik is een aanpassing van wet en Grondwet mogelijk maar voorlopig is dat nog niet zo.

     Je stelt dus iets voor wat feitelijk niet mogelijk is. En dan laten we de praktische uitvoeringsaspecten nog buiten beschouwing: Algerije zal deze crimineel niet accepteren en gelijk hebben ze.

     1. Vigo

      Onzin, de grondwet heeft hier ten eerste niets mee te maken, wetten kunnen gewoon worden aangepast, daar behoeft de heer Wilders in het geheel geen meerderheid voor te hebben in het parlement, je zwetst uit je nek.

      En dat Algerije dit persoon niet terug wil nemen is ook niet relevant, dit ongedierte wordt meer dan waarschijnlijk voor de rest van zijn treurige leven opgesloten omdat helaas de doodstraf niet meer bestaat in Frankrijk.

      Het deporteren betreft de vijfde colonne waar ik al eerder over sprak, Europa dient zich zo snel mogelijk te ontdoen van dit genetisch afval.

     2. ceteris paribus

      Vigo, ik betwistte niet dat wetten kunnen worden aangepast, dat gebeurt voortdurend. Ik wijs er echter op dat dit nog niet is gebeurd zodanig dat we een Nederlander kunnen uitzetten als hij een misdrijf pleegt. Voor Belgë en Frankrijk geldt hetzelfde. Wel kunnen we criminelen uitleveren aan landen waar ze misdrijven pleegden. Dat zal België hier ook gaan doen richting Frankrijk.

      Wat jij hier bepleit is dat overheden zich niet aan de wetten houden die ze zelf hebben vastgesteld. Dat kan en niet en dat gebeurt gelukkig ook niet.

      Je bepleit ook dat wetten op dit punt worden aangepast. Dat is je goed recht maar je vertegenwoordigt een extremistische minderheidsstandpunt van een partij die voorlopig niet in de positie is wetten aan te passen. Leuk om daar vanuit jouw opvatting over te fantaseren maar met de realiteit heeft het niet zoveel te maken.

     3. Vigo

      Je maakt je eigen verhaal ervan paardenpis, nergens beweer ik wat jij suggereert, iedere Kamermeerderheid kan wetten veranderen, alleen is de politieke wil er niet bij die politiek correcte weekdieren die hoofdzakelijk de Kamer bevolken.

      Men zal ongetwijfeld in de toekomst over dienen te gaan om de vijfde colonne die zich binnen onze gelederen bevindt te deporteren, misschien is er ergens aan de Wannsee om maar een voorbeeld te geven, nog wel een zaaltje te huur om èèn en ander te bespreken op bestuurlijk niveau……

      Duitsland schijnt nogal het middelpunt van dit probleem te zijn namelijk vandaar dit voorbeeld, voordat je met schuim om je tuitmondje begint te krijsen over nazi’s en weet ik wat nog meer……..

     4. ceteris paribus

      “Je maakt je eigen verhaal ervan paardenpis, nergens beweer ik wat jij suggereert, iedere Kamermeerderheid kan wetten veranderen, alleen is de politieke wil er niet bij die politiek correcte weekdieren. ”

      Een perfecte samenvatting van mijn standpunt, vigo. De politiek, de democratische meerderheid die jij weekdieren noemt, peinst er niet over jouw extremistische opvattingen over te nemen.

 9. Oeroeboeroe

  Het Kwaad was veilig in Molenbeek
  Terrorist Salah Abdeslam profiteerde van Vito Corleone-bonus

  In sfeervolle maffiafilms vinden we het mooi: alle inwoners van de in sepiatinten gefilmde New Yorkse achterbuurt weten van de hoed en de rand als het gaat om het lokale geboefte. Maar iedereen houdt zijn mond stijf dicht tegen de politie, de pers en buitenstaanders. Soms omdat de schurk een Robin Hood is, zoals Vito Corleone die in Godfather II de brute afperser Don Fanucci van de troon stoot. Soms ook omdat ze bang zijn; in A Bronx Tale kan boss Sonny LoSpecchio op klaarlichte dag een moord plegen in een drukke straat. Zodra de politie arriveert is iedereens naam Haas.

  Massamoordenaar met Sonny-effect

  In Molenbeek huisde een kwaad waarbij Don Fanucci afsteekt als een charmante kruimeldief en Sonny LoSpeccio als een gewetensvol modelburger. Veel mensen wisten dat het kwaad in hun midden verkeerde. Enkelen hebben hem geholpen, verborgen, gevoed en gehuisvest. Hij moet gezien zijn, hij is opgemerkt. Vreesden de Molenbekers voor hun leven, als zij de autoriteiten zouden inlichten over het kwaad in hun buurt? Profiteerde de massamoordenaar van het Sonny-effect?

  Als we de berichten lezen over de gespannen sfeer en de rellen na de arrestatie van allahs huurling, valt dat te betwijfelen. Het lijkt er sterk op dat het kwaad in Brussel profiteerde van de Vito Corleone-bonus. De buurt zweeg, omdat je sowieso niet met buitenstaanders, laat staan met de autoriteiten praat, maar ook omdat deze giftige figuur in hun ogen meer Vito Corleone is dan Don Fanucci, meer eigen dan vreemd, meer wij dan zij.

  In geïslamiseerde wijken is het veilig

  De directe helpers van de mohammedaanse verderfzaaier zullen vervolgd worden. Tegen de ten diepste verankerde mentaliteit van Molenbeek en andere Europese stadswijken is geen kruid gewassen. Het is een mentaliteit waarin iemand na een massamoord nog gewoon ‘wij’ is, en waarin ‘zij’ altijd de vijand zijn. In de geïslamiseerde wijken van Europa zijn terroristen veilig. Daarbuiten is niemand dat.

  Annabel Nanninga

 10. Ruud562

  Het is onbegrijpelijk dat dat uitschot maandenlang in die wijk heeft kunnen vertoeven zonder dat hij is verraden of is opgepakt. Onbegrijpelijk als je denkt als iemand met normen en waarden dat een mens eigen hoort te zijn. Maar ja, hier hebben we te maken met een moslimgemeenschap in een stukje westerse wereld. Bestaande uit mensen met geheel andere normen, laat staan waarden. Ach, ook nu niet gaan de ogen open van onze vele regeerders, bestuurders, parlementariërs en naïevelingen. Nog steeds blijven ze geloven dat de islam inpasbaar is in onze cultuur! Dat aanhangers van dat geloof of eerder ideologie zijn te vertrouwen, terwijl het tegendeel meer en meer boven komt drijven! Hoeveel aanslagen moeten er nog komen, hoeveel vrijheden moeten we nog inleveren voordat bij de ons verantwoordelijken duidelijk wordt dat het al te laat is? Hoeveel nog?

  1. Vigo

   Tja, het is geheel helder nu, moslim-extremisten plegen uit naam van de islam massamoorden en de ‘gematigde’ moslim verbergt hen daarna!

 11. Pimsch

  Hommage aan de Belgische politie
  https://www.youtube.com/watch?v=yUH7W5-q4O0

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.