Ze kan maar niet bepalen welke hond uit het asiel ze wilde hebben. Vervolgens doet ze echter iets geweldigs

Deze vrouw stond voor een grote opgave: ze wilde een hond adopteren uit het asiel, maar had geen flauw idee welke ze moest kiezen. Maar met deze radicale zet deed ze wat het beste was voor iedereen. Prachtig!

Toen Daniëlle Eden een hondenasiel in Israël bezocht, wist ze niet wat ze daar aantrof. Normaalgesproken neemt ze op haar wereldreizen altijd één hond mee naar haar huis, maar deze keer was de keuze verdomd lastig.

De reden? Alle honden waren er heel slecht aan toe. Eden werkt bij de Dog Tales Rescue and Sanctuary, en haar medewerkers leggen uit wat Daniëlle zag:

“Dit is het ergste asiel wat ze ooit gezien had. Honden waren letterlijk aan het vechten vanwege één brood.”

Woman-Couldn’t-Decide-Which-Dogs-To-Save-So-She-Bought-The-Whole-Shelter-1

En ook had het asiel last van ongedierte:

“Er waren meer ratten dan honden.”

De ruimte was bedoeld voor 70 honden, maar er zaten er maar liefst 250.. en in erbarmelijke omstandigheden. Velen verbleven er al jaren en jaren.

Woman-Couldn’t-Decide-Which-Dogs-To-Save-So-She-Bought-The-Whole-Shelter-2

En dus besloot Danielle iets revolutionairs te doen: in plaats van het adopteren van één hond, kocht ze het hele asiel op. Honden, verblijf en alles erop en eraan.

Dat was afgelopen januari, en voor de honden verbeterde er al snel een hoop. Negentig kwispelaars konden al nieuwe baasjes vinden elders in Israël, terwijl ze er 25 kon meebrengen naar haar huis en landgoed in Canada.

Woman-Couldn’t-Decide-Which-Dogs-To-Save-So-She-Bought-The-Whole-Shelter-5

In het armoedige asiel verblijven nu nog 150 honden, maar die zijn er allang niet meer zo slecht aan toe als in het begin. Dierenartsen zijn nu aanwezig, en er wordt hard gewerkt om het verblijf uit de spreekwoordelijke prehistorie te bevrijden. Dat betekent ook hun dieet: ze krijgen tegenwoordig méér dan alleen stukjes brood waar ze elkaar bruut voor moeten bevechten.

Uiteindelijk is het doel dat álle honden nieuwe baasjes vinden, net zoals deze doerak uit het armoedige asiel:

Woman-Couldn’t-Decide-Which-Dogs-To-Save-So-She-Bought-The-Whole-Shelter-8

Wij wensen Daniëlle uiteraard heel veel succes daarmee!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Seneca

    Goed bericht! Dank daarvoor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.