Ben jij die zinloze tagplaatjes op Facebook ook zo zat? Dit is wat je dan moet doen!

Facebook-gebruikers hebben vast al gemerkt dat er een nieuwe plaag gaande is: tag je vrienden in domme plaatjes. Het gevolg is dat je tijdlijn hélémáál volstaat met deze onzin, ook als je er niet aan meedoet. Tijd om dat te laten ophouden, en dit is hoe dat moet.

Je hebt dit soort onzinnige plaatjes vast wel op je Facebook tijdlijn voorbij zien komen:

drietagplaatjes

Enorm irritant, ontzettend overbodig en daarnaast vaak gewoon erg beledigend:

tagplaatjes2

En het allerergste: deze onzinnige tagrage breidt zich als een olievlek over Facebook uit. Alles en iedereen krijgt een hele tijdlijn vol van deze inmiddels behoorlijk flauwe, afgezaagde en hinderlijke troep te zien.

Maar hoe kom je nu van deze ellende af? Gelukkig zijn er wel een aantal dingen tegen deze idioterie te ondernemen. Als allereerste moet je ze bij Facebook rapporteren. Dat doe je zo: klik in het rechterbovenhoekje van de vervelende tagfoto op het pijltje , en kies dan “Foto rapporteren”:

rapporterenKies in het volgende scherm dan voor de optie “Ik vind niet dat dit thuishoort op Facebook” en klik op”Doorgaan”:

niet op facebook

In het daaropvolgende scherm moet je aangeven dat je de foto “ongepast, vervelend of gewoon niet leuk” vindt. En terecht, nietwaar? Dan weer op Doorgaan klikken:ongepast-vervelendEn dan kom je bij dit scherm. Kies “Ter controle naar Facebook sturen” en klaar is Kees!

controle-naar-fbFacebook zal nu naar je verzoek gaan kijken, en wie weet gaat dat ellendige tagplaatje dat je tijdlijn zo vervuild heeft wel linea recta de prullenbak in. Net goed!

Ik raad ook aan om in dit scherm behalve het rapport naar Facebook te sturen, ook de pagina te blokkeren of alles van die pagina (in dit geval UNILAD) te verbergen. Dan weet je in ieder geval zéker dat je niet alleen het vervelende plaatje dat je gerapporteerd hebt niet meer terugziet, maar ook geen andere onzin van dezelfde maker. Ziezo!

Om vervolgens te voorkomen dat je zelf in nog weer andere vervelende tagplaatjes terechtkomt, kan je naar deze instellingspagina van Facebook gaan. Daar zie je “Berichten controleren waarin je door vrienden bent getagd voordat ze op je tijdlijn worden weergegeven?” Zet dat vervolgens “Aan.”

En als echt álles faalt, kan je je Facebook-vrienden die je tijdlijn blijven bevuilen met de tagellende een koekje van eigen deeg geven door ze in de onderstaande status te taggen:

annoyingmate

Net goed!

Heb je nog meer tips hoe je kan ontsnappen aan dat ellendige getag? Deel ze in de comments hieronder of op Facebook! En deel dit artikel vooral rond. Want hoe eerder we de plaag van het eindeloze stompzinnige taggen uitgeroeid hebben, hoe beter!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.