De iPhone 7 wordt waarschijnlijk veruit de beste iPhone ooit

Als we afgaan op de evolutie van de iPad is de kans groot dat de nieuwe iPhone, de iPhone 7, weleens een ware revolutie kan betekenen voor het Apple concern.

Onze vrienden van iCulture.nl hebben een bijzonder interessant stuk geplaatst met de titel “Vier dingen die de iPhone 7 kan leren van de iPad.” Het lijstje is bijzonder goed.

1. Meer speakers voor beter geluid

Uitleg:

Apple heeft de laatste jaren sterk de focus gelegd op een mooi en helder scherm. Van een Retina-scherm in de iPhone 4 tot een Retina HD-scherm in de iPhone 6. Maar voor de beleving van video’s is geluid bijna net zo belangrijk. Met de grote iPad Pro heeft Apple voor het eerst vier speakers aan het apparaat toegevoegd, waardoor het geluid luider en beter klinkt dan ooit.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me enigszins zorgen maak over het nieuws dat de nieuwe iPhone geen poort heeft voor headsets. Dit betekent dat het óf niet mogelijk is om een headset te gebruiken, óf dat je een headset met bluetooth moet gebruiken. Dat laatste is prima te doen, natuurlijk, maar op de één of andere manier ben ik nogal verknocht aan het draad dat van je oren naar de telefoon loopt. Het maakt de band tussen het geluid en de iPhone tastbaar.

Dat gezegd hebbende zou het wel degelijk prettig zijn als de iPhone meer luidsprekers krijgt. Ik gebruik mijn iPhone 6s Plus regelmatig zonder headset om video’s te kijken of om naar podcasts te luisteren. Soms is het dan helaas allemaal vrij moeilijk te horen, zeker als er veel geluid om je heen is.

2. True tone voor de iPhone

Nieuw in de 9,7-inch iPad Pro is de True Tone-techniek. Hierdoor past het scherm zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Niet alleen de helderheid, maar ook de schermkleuren veranderen, zodat ze in elke situatie natuurgetrouw zijn, net als bij een vel papier.

Hier kan ik me helemaal in vinden. Het is tijd voor Apple om deze functie ook toe te passen op de iPhone. Je gebruikt de iPhone immers in meer verschillende lichtomstandigheden dan de iPad, die laatste gebruik ik eigenlijk alleen als ik ergens rustig zit. Het is dus niet zo dat het licht dan continu verandert.

Dat is anders bij de iPhone. Je kijkt eigenlijk continu op het beeldscherm, zelfs als je wandelt. True tone zou een geweldige verbetering betekenen.

Lees verder op de volgende pagina.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. cmsuijkerbuijk

    Is dat niet de bedoeling van élk nieuw artikel?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.