Een bijzonder verlegen schoonmaakster komt het podium op. Wat ze dan laat horen zorgt ervoor dat ze een staande ovatie krijgt

Niet alleen van het publiek, maar ook van de jury.

Kathleen Jenkins is een schoonmaakster uit Wales. Zij en haar echtgenoot wonen bij haar ouders in omdat ze het geld gewoon niet hebben om een eigen woning te betalen. Natuurlijk wil ze daar graag verandering in brengen, maar ja: dan heeft ze een doorbraak nodig. Kan Britain’s Got Talent daarbij helpen?

Screen Shot 2016-04-24 at 16.36.02

Het antwoord op die vraag is: JA! Hoewel ze verlegen het podium op kwam lopen bleek ze namelijk al snel ontzettend getalenteerd te zijn. De eerste noot was al raak, en daarna werd het alleen maar beter. Zoals haar vader vooraf terecht zei: “Mijn nekharen staan overeind als ze zingen, ik heb dan altijd het gevoel dat ik kan vliegen.” Zo mooi is haar stem dus.

Dat klopt helemaal. Luister maar:

“Je hebt een godgegeven talent,” zei jurylid David Walliams, “en de hele wereld moet het horen.” Alesha Dixon was het daar helemaal mee eens en voegde toe: “Ik weet dat je nerveus was, maar dat is deel van je charme.”

Amanda Holden was ook onder de indruk: “Ik denk dat het steeds minder vaak voorkomt dat we mensen echt met hun hart horen zingen. Jij deed dat. Ik ben zo blij dat je er bent.”

Screen Shot 2016-04-24 at 16.36.18

Fantastisch natuurlijk, maar we weten allemaal dat juryvoorzitter Simon Cowell ontzettend kritisch is. Was hij net zo onder de indruk van Kathleen als de andere juryleden?

“Ik heb de hele dag op jou zitten wachten.  Iemand die het gewoon heeft. Ik houd van alles aan je: van je stem, van de manier waarop je het liedje controleerde. Ik denk dat je echt speciaal bent.”

Toen hem gevraagd werd om te stemmen zei Cowell dan ook:

“De gemakkelijkste ‘yes’ van de dag!”

En daar kon het publiek het alleen maar mee eens zijn. Wat een geweldige zangeres, deze onbekende en nerveuze schoonmaakster uit een klein plaatsje in South Wales!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.