Eindelijk! Amerikanen maken ISIS kapot met gigantische B-52 bommenwerper en dat ziet er zo uit

De meest legendarische bommenwerper ooit leert ISIS een keiharde les.

Geweldig nieuws! Amerika zet een nieuwe stap in de strijd tegen ISIS. De Amerikaanse luchtmacht is de jihadisten zó zat, dat ze hebben besloten om de legendarische B-52 bommenwerper in te zetten tegen de terreurgroep. Deze enorme bommenwerper wordt ook wel een ‘vliegend fort’ genoemd, en dat is niet zonder reden. Het vliegtuig kan maar liefst 10 uur lang in de lucht blijven. De B-52 werd voor het eerst ingezet in Vietnam, en werd daar vooral gebruikt voor carpet-bombing – een enorm bommentapijt waarmee hele vijandelijke gebieden in één keer naar de andere kant van de wereld worden gestuurd. Maar ook meer precieze bombardementen zijn een eitje voor dit epische vliegtuig.

Screen Shot 2016-04-22 at 07.58.39
Bron: TopGunMilitary / Youtube

Het ideale vliegtuig om de jihadisten van ISIS een enkele reis naar de hel te geven! De bommenwerper is al ingezet in Mosoel, om wapenopslagplaatsen van ISIS te vernietigen. Veel plezier met de 72 maagden, he jongens! Ready for take-off… En bombarderen maar! Dat ziet er fantastisch uit, kijk maar. Eindelijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. ceteris paribus

  Met dit soort grootschalige bombardementen zul je wel een aantal ISIS-zwijnen naar de hel jagen (om met Bas te spreken) maar de echte slachtofferaantallen vallen onder de burgerbevolking.
  Als mensen zich afvragen waarom al die vluchtelingen deze kant op komen ligt hier de verklaring: we jagen een paar ISIS-terroristen naar de hel, een veelvoud aan burgerslachtoffers naar de hemel en de rest probeert daar weg te komen.

  1. cmsuijkerbuijk

   @CP
   Toch gek, dat zoiets bij andere oorlogen nooit gebeurt. Dan stoppen de vluchtelingen zodra ze veilig zijn. Zij hoeven dus helemaal niet deze kant op te komen.

   1. ceteris paribus

    Is het dan veilig geworden in Syrië en Irak, beste Suijkerbuijk?

    1. cmsuijkerbuijk

     Nóg niet!
     Maar wel in Europa! En de Duitsers en Italianen hoor je er niet over klagen!

     1. ceteris paribus

      Als u erkent, heer Suijkerbuijk, dat het in de landen waar wij bombarderen niet veilig is kunt toch ook de conclusie trekken dat mensen daar de neiging hebben te vluchten?

  2. van Urk

   Waar bommen vallen, vallen nu eenmaal slachtoffers. Dat was me nog niet eens opgevallen met dit zo zeer sterke logische reactie van u beste C.P. Volgens mij had u gewild dat de geallieerden beter ook niet naar Europa moeten gaan komen met hun bommenwerpers en de nazi,s hun gang maar laten gaan.

 2. Vigo

  Met het uitroeien van ISIS dien je bij de bron te beginnen, een MOAB op Mekka lijkt mij dus wenselijk….

  Wedden dat het kwartje dan valt bij dat spul?

  1. ceteris paribus

   Vigo laat nog even zien dat hij veel beschaafder is dan het ISIS-tuig.

   1. Houtlijm

    Ooit wel eens een ‘beschaafde oorlog’ meegemaakt Simpelmans? Leg ons nu eens rustig uit – het mag in Donald Duck taal – wat er dan wel zo verkeerd is aan een MOAB op Mekka?

    1. ceteris paribus

     Er lopen daar duizenden onschuldige burgers rond, beste Houtlijm. Does that ring a bell?

     1. Vigo

      Onschuldige burgers?

      Het zijn allemaal moslims, en de niet moslims (contract arbeiders) kunnen eerst worden gewaarschuwd te zorgen zich uit de voeten te maken.

     2. ceteris paribus

      Zo dachten de nazi’s ook over Joden. Alle Joden zijn schuldig, simpel omdat ze Jood zijn.
      De denkwijze van Vigo onthuld.

 3. cmsuijkerbuijk

  Beste Paul van der Bas:
  Voordat je vliegtuigen gaat voorzien van bijnamen en kwalificaties, zou ik tóch zorgen, dat deze benoemingen ook kloppen. De B-52 wordt helemaal geen “Flying Fortress” of “Vliegend Fort” genoemd. Deze eer komt slechts aan de B-17 bommenwerper uit de Tweede WO toe. Dit toestel heeft als bijnaam “BUFF”, wat betekent “Big Ugly Flying Fellow” of “Big Ugly Fat Fucker”.
  En dan de kwalificatie als zijnde de meest legendarische bommenwerper ooit. Deze titel komt enkel en alleen de Britse “Avro Lancaster” toe, die niet alleen bommentapijten kon leggen, maar ook bijv. de Roerdammen in Duitsland heeft vernietigd met speciale bommen en meer van dat soort huzarenstukjes! En helemaal legendarisch is het toestel, de Lancaster dus, onsterfelijk geworden met de voedseldroppings boven bezet Nederland aan het eind van de oorlog.
  Niet meer doen dus!

 4. Seneca

  het werd tijd! Maar Obama moet voordat hij aftreedt nog even ergens een oorlog – waar beter dan in Europa en tegen Rusland – beginnen want dan kan hij blijven zitten en de grote roerganger spelen. Mocht dat niet lukken, dan effent hij de weg voor Killary Clinton die dan kan zeggen dat de democraten – nadat zij IS geïnitieerd hebben – IS vernietigen.

 5. Jantje

  Sorry, ik geloof de Amerikanen echt niet. Zeker niet onder Obama. We zegt me niet dat ze de troepen van Assad daarmee gaan aanvallen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.