Hoofd Duitse inlichtingendienst waarschuwt: ISIS rekruteert asielzoekers, vooral minderjarigen

De Duitse inlichtingendienst heeft meer dan 300 pogingen geregistreerd om asielzoekers bij ISIS te rekruteren. 

Het Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), de Duitse inlichtingendienst, is in opperste staat van paraatheid. Deze week publiceerde ISIS via meerdere kanalen bedreigingen aan het adres van Duitsland. Na Parijs en Brussel, zou Berlijn het volgende doelwit zijn. Ondanks de dreigementen heeft de inlichtingendienst nog geen concrete aanwijzingen van een geplande aanslag bij onze Oosterburen.

De Duitse inlichtingenchef Hans-Georg Maassen
De Duitse inlichtingenchef Hans-Georg Maassen

Tot op heden zijn er in Duitsland nog geen grote aanslagen gepleegd door radicaal-islamitische bewegingen, maar als het aan ISIS ligt komt daar snel verandering in. Zo’n 500 tot 600 Duitse burgers hebben zich aangesloten bij ISIS in Syrië, die een groot terreurrisico vormen. Bovendien heeft ISIS sympathisanten in Duitsland zelf – de moslimgemeenschap van het land telt 4,3 miljoen mensen. Zelfs als slechts 0,1 procent van hen ISIS zou steunen, komt dat neer op 43 duizend sympathisanten.

Volgens Hans-Georg Maassen, het hoofd van de BfV, is de dreiging “extreem”. De inlichtingendienst heeft momenteel 1,100 ISIS-aanhangers in het vizier die een grote dreiging vormen voor de Duitse staatsveiligheid. Die dreiging wordt alleen maar groter, aldus Maassen, omdat ISIS probeert nieuwe jihadstrijders te rekruteren onder asielzoekers. Zijn dienst heeft meer dan 300 pogingen ontdekt waarbij ISIS probeerde om asielzoekers in te lijven – asielzoekers die momenteel in groten getale Europa binnenkomen.

LiveLeak-dot-com-8f6_1426927978-childarmy1_1426928226

Maassen vreest dat ISIS met name minderjarigen rekruteert. Onder de asielzoekers in Europa zijn veel minderjarigen die zonder hun ouders reizen. Deze jongens zijn extra kwetsbaar om als jihadstrijder te worden ingelijfd. In de woorden van Maassen:

“Ik maak me vooral zorgen om de vele alleenreizende minderjarigen – deze groep wordt doelgericht benaderd.”

Volgens de inlichtingenbaas vormt de rekrutering door ISIS een “enorm risico tot radicalisering” onder asielzoekers. Het lijkt erop dat ISIS zijn focus verschuift. Eerst probeerde de terreurgroep vooral om jongeren uit Westerse landen over te halen om naar Syrië en Irak te komen, nu richt de terreurorganisatie zich ook op het radicaliseren van mensen die vanuit het Midden-Oosten richting Europa komen. ISIS heeft meermaals opgeroepen tot het plegen van aanslagen op het Keulen-Bonn vliegveld, en op het kantoor van Angela Merkel. Mogelijk willen ze hun nieuwe minderjarige rekruten onder asielzoekers inzetten, om dat doel te bereiken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

  1. toetssteen

   @Wim
   Vastleggen die link! Jole beweerde afgelopen week dat het een rechts-extremistische daad was. (sommigen hielden gelukkig een paar slagen om de arm, ik vermoed omdat de berichtgeving al vaker in het geheel niet klopte).
   Doet me denken aan die imam die zijn eigen toko in de fik stak omwille van verzekeringspenningen waardoor hij op een betere locatie een grotere moskee zou kunnen laten realiseren. Hij was alleen de bewakingscamera vergeten. Liep hij met een blik peut en even later was het brand……

 1. Ni28

  Al tientallen jaren importeren onze leiders aan lopende band Paarden van Troje. Merkel heeft op deze ontwikkeling een kroon gezet. Omdat de meesten hun paradijs hier toch niet zullen vinden zal ISIS hen makkelijk tegen de gastlanden opjutten. Dat daar niet veel voor nodig is blijkt al een tijdje. Misschien moet Merkel het gaan voelen om haar fatale fout te erkennen.

 2. poldi

  Europa is in het verleden twee keer aan een islam overheersing ontsnapt.
  Dankzij een overwinning van Karel Martel in 732 tijdens de slag bij Poitiers en in 1689 toen een europees ontzettingsleger de Turken na een beleg van Wenen versloeg.
  Maar nu zijn ze heel europa als een voortwoekerend kankervirus binnen gedrongen,
  En wat zei Tayyip Erdogan, aanhanger van de moslim broeders in het recente verleden ook al weer:
  “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. We zullen Europa veroveren door de baarmoeder van onze vrouwen. Minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten.”

 3. Bes Tolen

  Al dat soort berichten hangt me mijlenver de keel uit. Vanaf het begin van de massa immigratie is alles wat tegen veiligheidsrisico’s is ondernomen duidelijk onvoldoende geweest. Elke (schaarse) maatregel werd opzettelijk afbreuk gedaan. Of het nu in Duitsland was of elders, maakt niet uit. Alleen waren de leugens in Duitsland vaak wel specifiek. Daar zat een bepaalde logica in. Bijvoorbeeld deze: in Berlijn was aanvankelijk de Turkse maffia de omvangrijkste. Dat bleef niet zo want ze werd ingehaald door joodse van Oost-Europese oorsprong. Dat mocht in Duitsland niet zo heten. Politici verklaarden dat het om Volksduitsers uit de Sovjet Unie ging. Nou, die zaten nu juist niet in Berlijn. Wel al elders in Duitsland. Kijk, zo lost Duitsland nog altijd zijn problemen op. Daarom een feit genoemd wat veel mensen waar ook, niet willen horen. Hypocrisie als grondslag van het nieuwe Duitsland. Met alles als het om vreemdelingen van welke origine ook, gaat. Kwestie van ongelijke behandeling, toch? Kwestie van lafheid. Kwestie van onoprechtheid. Zo lost Duitsland zijn problemen op? Nee dus, geen fatsoenlijke echte oplossing. Het hangt me mijlenver de keel uit.

 4. Viertel

  In Nederland steken de verantwoordelijke bestuurders de kop in het zand.
  Daarbij flink geholpen door de linkse media.
  https://jalta.nl/politiek/hoe-politiek-correct-nederland-de-waarheid-manipuleert/?a=urqNWTClVYTXzQ71PLEQvb5g8E3JP5_rxbiaiqzJR-g&b=uOwrPJ23e6lpL8-ltLEHgT6JoijuDdFX3g5kd02T1Mw

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.