In plaats van een grote boot te kopen met zijn geld besloot deze held om 26 kinderen een universiteitsbeurs te geven

Marty Burbank en zijn vrouw Seon zijn enorme helden. 

De twee hebben het financieel bijzonder goed voor elkaar. Zo goed, zelfs, dat Marty overwoog om een jacht te kopen voor zichzelf. Laten we eerlijk zijn: wie wil dat nou niet? Lekker erop uit met zijn tweeën, heerlijk genieten van het weer, en de uitgestrekte oceaan.

Geweldig.

Toch besloten Marty en Seon om iets heel anders te doen. Ze ontdekten dat er namelijk 26 leerlingen op een kleuterschool zitten; kinderen die weinig uitzicht hebben op een mooie toekomst omdat ze vaak uit arme gezinnen komen en weinig tot geen Engels spreken. Sterker nog, het Engels van de kinderen was zo slecht (ze spreken thuis Spaans) dat de school besloot om ze naar de kleuterschool te sturen in plaats van naar de gewone lagere school zodat ze hun Engels eerst konden verbeteren.

Veel van deze kinderen wisten niet eens dat er zoiets was als een “universiteit” en dat onderwijs belangrijk is om een mooie toekomst op te bouwen. En dus grepen Marty en Seon in.

Het echtpaar besloot namelijk om hun zuurverdiende centen te gebruiken om een beurs op te zetten voor alle leerlingen, zodat ze als ze groot zijn naar een universiteit kunnen. Elk jaar kiest een docent van de kinderen een universiteit, waar vervolgens veel aandacht aan wordt geschonken: hoe de campus eruit ziet, welk onderwijs ze aanbieden, en wat dit betekent voor de toekomst van de kinderen.

Door Marty en Seon is studeren nu niet slechts “een mogelijkheid” voor de kinderen, maar een financiële garantie. Als ze willen hoeven ze zich in financieel opzicht nergens zorgen over te maken: alles wordt voor ze geregeld.

Er is wel één voorwaarde: de kinderen moeten namelijk elk jaar een essay schrijven waarin ze uitleggen wat de universiteit voor hen betekent, en welke impact studeren zal hebben op hun eigen leven en op dat van hun families. Marty staat hierop omdat hij veel waarde hecht aan de kracht van het visualiseren: als je je succes voorstelt, als je erover droomt en nadenkt, is de kans groot dat je daadwerkelijk succesvol zult zijn. Hij weet dit omdat hij het eerste lid van zijn familie was die studeerde, waarna hij een mooie carriere doormaakte in de Amerikaanse marine.

Een fantastisch plan. Je vraagt je af of een rijke Nederlander niet hetzelfde kan doen voor kinderen van immigranten en Nederlandse kinderen uit arme gezinnen waar het onderwijs normaal bepaald niet centraal staat. Wat zou dat een geweldige impact kunnen hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.