Johan Derksen van Voetbal Inside ligt onder vuur omdat hij de waarheid vertelde over Marokkaanse voetballers

Zoals gebruikelijk mag je in Nederland niet hardop zeggen wat iedereen stiekem weet.

Johan Derksen, van het populaire voetbalprogramma Voetbal Inside, ligt onder vuur omdat hij gisteren tijdens de uitzending zei dat sommige amateurclubs te veel Marokkaanse voetballertjes hebben, wat niet goed voor ze is.

Nou weet iedereen met enige kennis van zaken dat dit klopt, en dat het inderdaad een probleem is, maar daar gaat het in ons land niet om: je mag de waarheid namelijk niet benoemen als iemand zich daar “gekwetst” door kan voelen. En dus moeten we allemaal net doen of de feiten niet bestaan.

Hier is wat Derksen onder meer zei:

“Marokkaanse spelers krijgen dan de overhand in de selectie en dat functioneert dus bijna nergens. Nederlandse jongeren gaan naar andere clubs. Die willen niet met negen Marokkaanse jongens werken die niet in hun blote kont durven te douchen.”

En:

“Het werkt niet als Marokkanen in amateurclubs de overhand krijgen. Er wordt nooit eerlijk over gesproken in dit land. Maar het is wel degelijk een probleem. Een veel groter probleem dan we met z’n allen willen onderkennen. Ik ben niet voor niets verhuisd uit Gouda waar veel Marokkanen wonen.”

Niet bepaald politiekcorrect, maar hij heeft wél gelijk. Er is een reden dat niemand in een buurt wil wonen waar 50% van de bewoners Marokkaans is, er is een reden dat we met ‘hangjongeren’ eigenlijk ‘Marokkaanse jongens’ bedoelen, en er is een réden dat blanke Nederlandse voetballertjes liever niet voor een club spelen waar de meerderheid van de spelers Marokkaans is.

In plaats van boos te worden op Derksen moet de Marokkaanse gemeenschap voor de verandering eens naar zichzelf kijken. En laat Johan Derksen zeggen wat hij wil. Dit keer heeft hij zowaar gelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Kees

  De waarheid mag hier niet gezegd worden.

 2. Paul

  ‘je mag de waarheid namelijk niet benoemen als iemand zich daar “gekwetst” door kan voelen’.
  ____________

  Het zich gekwetst voelen wordt te pas en te onpas ingezet.
  Wellicht dat een duidelijke definitie van wat ‘zich gekwetst voelen’ precies inhoudt deze wildgroei aan ‘gekwetsten’ tot reële proporties kan terugbrengen.

 3. Niek Verheyen

  Valt me nog mee van Derksen. Hadden wij niet meer verwacht van Johan die nog niet zo lang geleden bij Pauw met een hele riedel wolven zat mee te huilen toen Geert Wilders weer eens gebasht moest worden. Welkom in het rijk der realisten.

 4. ikweetwatikwil

  Die Johan toch. Hij is weer een treetje gestegen bij mij. Hij stond op de onderste tree wat betreft politieke uitspraken.

 5. Ruud562

  Dus feitelijk minder, minder! Johan is ook wakker geworden, nu de rest nog! Kan de absurde en volkomen politiek gearrangeerde rechtszaak tegen Wilders worden afgeblazen.

 6. Wachteres

  Maar men wordt door de linkse dictatuur wel gedwongen om erbij te zeggen dat je geen ‘racist’ bent, of zoals hier; zeggen dat het je niet interesseert dat je voor racist wordt uitgescholden

  Natuurlijk geldt dat alleen als er een moslim in het geding is. Anders maakt links zich niet zo druk.

  In Rotherham, Oxford, Rochdale en andere steden konden, dankzij deze linkse dictatuur, jarenlang veel meer dan duizend meisjes worden verkracht door moslimmannen.

  Politie en sociale werkers die ervan wisten, hadden angst om ermee naar buiten te komen, bang om voor racist te worden uitgemaakt.

  Links is voor een groot deel verantwoordelijk, het seksuele geweld had tien jaar eerder kunnen worden gestopt, maar hun verantwoording nemen komt niet in hen op.

  in Zweden kun je al gevangenisstraf krijgen als je kritiek hebt op het immigratiebeleid van de regering of op de moslims in Zweden.

  In Duitsland heeft een TV komiek de kans dat hij voor de rechter komt omdat hij Erdogan – een moslim – heeft beledigd.

  Links is het grote gevaar voor onze samenleving, omdat het in feite nog deel uitmaakt van de communistische dictatuur.

  1. ceteris paribus

   Voor mevrouw Wachteres is dit borreltafelgebral vanzelfsprekend spekkie voor haar racistische bekkie.

   1. Houtlijm

    Ceteris wordt hoe langer hoe kwader, extremer en schuimbekkender in zijn reacties. Zou hij eindelijk in de gaten hebben dat hij met zijn moreel verdwaasde policor geouwehoer sterk aan de verliezende hand is en iedereen hem een geborneerde lul en moreel verdwaasde, links draaiende fatsoensburger vindt die over lijken gaat om zijn vermeende gelijk te krijgen? Ja hoor, dat is het inderdaad. Zielig.

    1. ceteris paribus

     Niet zo boos stampvoeten, Houtlijm, dat maakt je bij voorbaat een verliezer in het debat.
     Het maar een discussie, probeer er een een beetje plezier aan te beleven.

     1. Seneca

      Lul! er stampt hier maar een met zijn voeten en dat ben jij! Begin nu niet over ‘dit is geen discussie’ je bent een typische vertegenwoordiger van vervloekt links: onbetrouwbaar, vals, oneerlijk, jaloers en een mentaliteit waar de honden geen brood van lusten. Lazer op klootzak, je hangt mij de strot uit. LUL!

    2. Wachteres

     Er is een onafhankelijk onderzoek van het seksueel geweld in GB, Houtlijm. Daar komt links heel erg slecht af. Ik heb het hier een keer geplaatst, maar Simon weigert het te lezen.

     Want dan kan hij het niet meer over borreltafelgebral en over racisme hebben.

     Of nog erger: die pathetische kreten komen dan op zijn bord terecht.

     En dat moeten we toch niet willen. Simon heeft nu nog de zekerheid voor zichzelf dat hij de enige is die hier echt discussieert.

     Daarom roept hij ook voortdurend tegen anderen dat ze een verliezer in het debat zijn.

     Laten we hem dat fijne gevoel niet afnemen. Linksen hebben toch iets met een ‘fijn gevoel’. Volgens mij hebben ze gebrek aan seks en zoeken ze dat gevoel daarom elders.

   2. Wachteres

    Simon heeft altijd al moeite met de bittere waarheid – voor links althans – gehad.

    Dan begint hij over gebral en wat dies meer zij … zielig mannetje.

    1. sarko

     Kijk in de spiegel en je ziet een zielig oud mannetje omkijkend naar een mislukt leven…

 7. Wim

  Direct oproepen als getuige bij het Wilders proces.

 8. Ni28

  Niet bepaald politiekcorrect en dat is het probleem. Wij leven in een maatschappij die problemen niet bij de naam noemt en liever de kop in de zand steekt. Wilders wordt vervolgt voor een flut uitspraak terwijl Samsom en die clochard van de PvdA voor inhoudelijk meer niet vervolgd worden.

 9. Houtlijm

  Op GeenStijl liggen de voorbedrukte aangifteformulieren tegen Johan Derksen klaar voor alle fatsoenlijke deugburgers. Dus Beuk Paribus….. hier is jullie kans! Zoveel discriminatie tegen onze prachtige parelkansers, onze fantastische Marokkaanse medeburgers: dat KAN toch niet!!

  1. sarko

   Waar zie je discriminatie ?

 10. Anna

  Wanneer gaan ze nou eens hun eigen tuin wieden.Justitie heeft het er maar druk mee met al die aangiftes.

 11. ikweetwatikwil

  CP Noem je dat wat jij neer kalkt over Wachteres een discussie? Met alle plezier noem ik dat vuil spuiterij. Je kunt niet van haar winnen en dan ga je met modder gooien. Zielig.

  1. ceteris paribus

   Tegen de leugens van mevrouw Wachteres is inderdaad geen kruid gewassen.

  2. sarko

   Die ouwe lasser is een ongelooflijke achterbaks figuur….

 12. ikweetwatikwil

  Gunst CP, Was de naam ook ooit Abrasax of iets dergelijks. Jouw reacties komen mij bekend voor. Je was het lachertje.

 13. poldi

  Marokkanen een probleem ?
  Hoezo…gezellige gasten die zich altijd goed gedragen.
  Marokko is hofleverancier voor ISIS (2500-3000 jihadis), het waren marokkanen in Brussel, Parijs , Keulen, de mocro-oorlog in Amsterdam, bijna alle criminaliteit in NL komt uit deze hoek. En de grootste bevolkingsgroep van de gevangenissen en een groot aandeel in Opsporing Verzocht. Een groot deel van de “vluchtelingen” in het jungle-camp van Calais zijn Marokkanen/Algerijnen.
  Hier een leuk stukje over marokaans terrorisme.: http://www.ibtimes.com/after-paris-isis-attacks-morocco-terrorism-under-scrutiny-islamic-state-north-african-2186368

  WIKIPEDIA:
  Inteelt is een wetenschappelijk begrip dat inhoudt het kruisen binnen een soort, ondersoort of ras van nauw aan elkaar verwante individuen. De verwantschap tussen beide ouders is hierbij groter dan de gemiddeld vastgestelde inteeltcoëfficiënt van de totale populatie. Inteelt vergroot de kansenn dat nageslacht nadelige effecten ondervindt.

  Een derde van de Turken (voornamelijk uit de arme, cultureel conservatieve plattelandsgebieden) en Marokkanen die een partner uit het land van herkomst haalt, trouwt met een neef of een nicht.
  Een onderzoek door het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft uitgewezen, dat aangeboren afwijkingen de voornaamste doodsoorzaak vormen onder jonge migranten en gedragstoornissen, hetgeen terug te voeren is op de vele huwelijken tussen familieleden.

  1. sarko

   Neef en nicht vrijt licht…
   Poldi lult weer uit zijn nek, zie onderzoek huwelijk en nageslacht neef – nicht.

 14. Wachteres

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/04/op_naar_de_5000.html

  Geen Stijl heeft de oplossing:

  Hier. Voorbedrukte aangifte tegen Johan Derksen

  Kom op linksen, het wordt jullie weer gemakkelijk gemaakt. Jullie weten wat je te doen staat. Er is vast zelfs wel iemand die het lijstje voor je in wil vullen, dan hoef je alleen nog een kruisje te zetten.

 15. Wachteres

  https://ejbron.files.wordpress.com/2016/04/screenshot_192.png

  De ‘Linksmensch”

  Links achteraan zien we Simon. hij heeft gele bloemen in zijn haar.

  1. sarko

   Hee ouwe zeurkous, hier een fot van je idool…
   http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/wilders-jeugd-en-nu.jpg

 16. Floris

  Derksen schreef al jaren geleden een column over wangedrag van marokkanen in zijn woonplaats Gouda. Hier een filmpje daarover uit 2008:

  http://www.dumpert.nl/mediabase/247031/111d8062/johan_derksen_over_gouda.html

  Desondanks blijft de man links…de sukkel.

 17. Vigo

  Johan Derksen heeft gewoon gelijk

  Wat hebben de Brusselse terreurbanlieue Molenbeek en het Nederlandse amateurvoetbal met elkaar gemeen? Op het oog weinig, maar het zijn twee voorbeelden van hoe een hoge concentratie Europese Marokkanen funest is voor sfeer, integratie en uiteindelijk ook veiligheid. Natuurlijk moet wie dit constateert en durft uit te spreken, gekruisigd worden.

  Zou voetbalanalist Johan Derksen maandagavond hebben geweten dat hij binnen 24 uur de belichaming zou worden van één van de meest iconische citaten uit Geoge Orwells 1984? “In tijden van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad.” Eenieder die zelfs maar minimaal interesse heeft in het amateurvoetbal in Nederland, weet dat Derksens constatering dat teveel Marokkaanse jongens in een team of club op den duur funest is, de waarheid, de waarheid en niets dan de waarheid is.

  Klaagallochtonen

  De waarheid kennen is één zaak, haar durven uitspreken is iets heel anders. Wie dat doet, krijgt beroepsslachtoffers als Farid Azarkan over zich heen. Farid wie? Azarkan, woordvoerder van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, een clubje nee-roepers dat alleen van zich laat horen als de eer van de gemeenschap wordt aangetast. U begrijpt, dat is nogal eens. Azarkan heeft zich terecht aangesloten bij die andere professionele klaagallochtonen, Kuzu en Özturk, de bij Allah vloekende wegloop-PvdA’ers die nu hun eigen afdeling van Erdogans AKP hebben opgericht (met de onbedoeld hilarische naam ‘DENK’).

  Farid Azarkan vond dat serie-antisemiet Appa het volste recht had te suggereren dat Joden achter de aanslag op Charlie Hebdo hadden kunnen zitten

  Azarkan eiste excuus van Derksen omdat deze zou hebben gestigmatiseerd en dreigde zelfs met een rechtszaak. Een doorzichtige publiciteitsstunt van de ambitieuze en door en door hypocriete Azarkan. Waarom hypocriet? Ik stond ooit naast hem (en Andries Knevel) aan een tafel in het televisieprogramma ‘Jouw vrijheid, mijn vrijheid’ om te discussiëren over islam en democratie. Aanleiding was het bloedbad op de redactie van Charlie Hebdo. Waar Azarkan nu Derksen desnoods gerechtelijk monddood wil maken, toonde hij zich die avond juist een groot voorvechter van de vrijheid van meningsuiting. Niet die van Charlie Hebdo uiteraard, met Peter R. de Vries en rapper Appa was hij van mening dat de cartoonisten van het satirische Franse blad hun lot wel een beetje over zichzelf hadden afgeroepen. Nee, hij vond dat serie-antisemiet Appa het volste recht had te suggereren dat de Joden achter de aanslag hadden kunnen zitten. Toen ik hem off-camera vroeg waarom hij zo instemmend stond te knikken bij deze schandalige insinuatie, was Azarkans antwoord: “Hij (Appa) heeft toch het recht dat te zeggen?” Jodenhaat mag, kritiek op Marokkanen is een zaak voor de rechter – zie hier de DENK-wereld van Farid Azarkan.

  Doodgetrapt

  Maar goed, to his credit hield Johan Derksen voet bij stuk, gisteravond bij Pauw. En natuurlijk heeft hij gewoon gelijk. Al in de jaren 90 waren veel van mijn medezaalvoetballers – het merendeel Rotterdamse studenten – als de dood om tegen ploegen met veel Marokkanen te spelen. Bij een lichte overtreding tegen of, erger nog, bij een overwinning op deze jongens, liep het steevast uit op matten. Testosteronbommetjes, zouden we vandaag de dag zeggen. Doe eens een rondje langs de velden: veel amateurteams zien met lede ogen hoe Marokkaanse leden er de sfeer verpesten. Binnen clubs die nog niet zo ver heen zijn, staan de ouders erom bekend zich nauwelijks in te zetten. Bij het voor dag en dauw autorijden naar uitwedstrijden, schitteren de ouders vaak door afwezigheid. (Volgens Azarkan maken zij dat echter goed “achter de bar” van de kantine. Natuurlijk Farid, biertappende Marokkaanse ouders, wie kent ze niet?) Soms gaat het echt mis. In december 2012 werd grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodgetrapt door een groep spreekwoordelijke korte lontjes van amateurclub Nieuw Sloten.

  Een oververtegenwoordiging van jonge Marokkaanse mannen leidt tot segregatie, etnische spanningen en geweld

  Voetbal is een schaalmodel van onze samenleving. Als Johan Derksen zegt dat je niet meer dan drie of vier Marokkaanse spelers in een elftal moet hebben, is dat vrij gemakkelijk door te trekken naar scholen of wijken. Een oververtegenwoordiging van Marokkaanse jongens leidt tot segregatie, etnische spanningen en geweld. We weten dat uit de Schilderswijk, Kanaleneiland of Bos en Lommer, maar sinds de afgelopen Oudejaarsnacht ook uit Keulen, Dortmund en Hamburg. En misschien wel nergens zo als in Brussel, maar dan on steroids, waar in wijken als Molenbeek een parallelle maatschappij is ontstaan waar Marokkanen (aangevuld door andere groepen immigranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika) de meerderheid of tenminste een grote minderheid vormen. Criminaliteit, misogynie, autochtonenhaat, afkeer van de democratische rechtsstaat, radicalisering en uiteindelijk terrorisme zijn het gevolg.

  Opvoeding

  Net als op de voetbalvelden ligt de oorzaak voor een fors deel bij (het gebrek aan) opvoeding door de ouders. Daar mag je natuurlijk niets over zeggen van types als Farid Azarkan en hun roomblanke meelopers. Lekker door laten etteren, totdat het te laat is, en boem! Te vergezocht naar uw smaak? Voetbal is een schaalmodel van onze samenleving schreef ik al, dus kijk even naar deze parallel. In de zaak van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen weigerden de jonge verdachten Soufyan, Fady, Yassine, Othman en Ibrahim de politie te vertellen wie wat had gedaan. In Molenbeek beschermde (en beschermt, ben ik bang) een soortgelijke omertá de islamitische terroristen die zo vrijwel ongestoord hun bloedbaden konden aanrichten in Parijs en Brussel.

  In Marokko zelf zie je dit soort gedrag nauwelijks

  Het is een logisch gevolg van nauwelijks opgevoede prinsjes met een cultureel-religieus superioriteits- en een sociaal-economisch minderwaardigheidscomplex. En hier komt misschien wel het meest verrassende: in Marokko zelf zie je dit soort gedrag nauwelijks. Daarvoor is de sociale, maar ook de maatschappelijke controle daar veel te groot. De soort controle die misschien ook onze Marokkaanse probleemjongeren in het gareel zou kunnen houden, maar waarnaar wij kunnen fluiten, zolang realisten als Johan Derksen (en vice-premier Lodewijk Asscher), die wèl hun vinger op de zere plek durven te leggen, op het altaar van politieke correctheid ritueel geslacht worden.

  https://jalta.nl/column/johan-derksen-heeft-gewoon-gelijk/?a=lXXRGWm9Ykr9xX91NPRzoHVO0shb8Ppf3NZrdBphJe8&b=vswOvg1LhtJbojGrTOhBH1g-invHpQko4bdrkVApezU

  minder minder minder

  1. Floris

   “In tijden van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad.”

   -George Orwell

   Wanneer wordt die verdomde politieke correctheid nu eens doorbroken, want we gaan eraan kapot.

   1. ceteris paribus

    Het is een raadsel waarom mensen foute politiek verkiezen boven correcte politiek. Tegelijkertijd weten we dat dit in de geschiedenis vaak voorkwam, misleide mensen die hoopten het betere te bereiken door het goede af te schaffen.

    1. Floris

     Ik zie dat de heer Paardenpis de term politieke correctheid verwart met correcte politiek, een akelig misverstand.

     “Politieke correctheid is veel breder dan de gekte van een handvol radicale activisten, het lijkt de kern van onze cultuur te zijn geworden. De pc-triomf is gebouwd op het verval van de traditionele vormen van autoriteit en moraal. Dat heeft een moreel vacuüm gecreëerd, dat wordt gevuld door instinctieve en reflexmatige vormen van morele controle en censuur.”

     http://politiek.tpo.nl/2015/05/14/bonusquote-hoogleraar-slacht-politiek-correct-denken-af/

     In dat morele vacuum bevinden gutmenschen als u zich. Moraalridders die het onder andere opnemen voor zogenaamde vluchtelingen en volgelingen van de meest verschrikkelijke ideologie/religie die ooit is bedacht en daarmee de toekomst van het westen op het spel hebben gezet.

  2. Houtlijm

   Prachtig verwoordt Vigo; een mooi en helder stuk met duidelijke, aansprekende praktijkvoorbeelden. Bedankt!

   1. ceteris paribus

    Jammer dat het slechts een krantenknipsel was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.