Johan Derksen van Voetbal Inside ligt onder vuur omdat hij de waarheid vertelde over Marokkaanse voetballers

Geen categorieapr 12 2016, 12:00
Zoals gebruikelijk mag je in Nederland niet hardop zeggen wat iedereen stiekem weet.
Johan Derksen, van het populaire voetbalprogramma Voetbal Inside, ligt onder vuur omdat hij gisteren tijdens de uitzending zei dat sommige amateurclubs te veel Marokkaanse voetballertjes hebben, wat niet goed voor ze is.
Nou weet iedereen met enige kennis van zaken dat dit klopt, en dat het inderdaad een probleem is, maar daar gaat het in ons land niet om: je mag de waarheid namelijk niet benoemen als iemand zich daar "gekwetst" door kan voelen. En dus moeten we allemaal net doen of de feiten niet bestaan.

"Marokkaanse spelers krijgen dan de overhand in de selectie en dat functioneert dus bijna nergens. Nederlandse jongeren gaan naar andere clubs. Die willen niet met negen Marokkaanse jongens werken die niet in hun blote kont durven te douchen."

En:

"Het werkt niet als Marokkanen in amateurclubs de overhand krijgen. Er wordt nooit eerlijk over gesproken in dit land. Maar het is wel degelijk een probleem. Een veel groter probleem dan we met z'n allen willen onderkennen. Ik ben niet voor niets verhuisd uit Gouda waar veel Marokkanen wonen."

Niet bepaald politiekcorrect, maar hij heeft wél gelijk. Er is een reden dat niemand in een buurt wil wonen waar 50% van de bewoners Marokkaans is, er is een reden dat we met 'hangjongeren' eigenlijk 'Marokkaanse jongens' bedoelen, en er is een réden dat blanke Nederlandse voetballertjes liever niet voor een club spelen waar de meerderheid van de spelers Marokkaans is.
In plaats van boos te worden op Derksen moet de Marokkaanse gemeenschap voor de verandering eens naar zichzelf kijken. En laat Johan Derksen zeggen wat hij wil. Dit keer heeft hij zowaar gelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten