Mooi: serieuze prinses Amalia laat zien dat ze nu al klaar staat om haar vader op te volgen

Vriendelijk, bedachtzaam, beleefd. Dat is hoe een koninklijke uitspraak moet zijn. En Amalia liet op Koningsdag zien dat ze dat al prima in de vingers heeft.

Koningsdag 2016 was weer een waar genoegen. Niet alleen voor de kijkers, ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie prinsessendochters hadden het uitstekend naar hun zin. Maar hoe ga je om met vragen van journalisten? De prinsessen worden al vanaf jonge leeftijd klaargestoomd voor hun rol als koninklijke hoogheid, en daarbij hoort natuurlijk ook koninklijk gedrag. En dus ook dat je op een koninklijke manier de pers te woord staat op koningsdag.

Zijn onze prinsesjes opgewassen tegen hun koninklijke taak? Uit een nabeschouwing van Frits Spits op Radio 1 blijkt dat we ons absoluut geen zorgen hoeven te maken. Sterker nog, Amalia is er al helemaal klaar voor! Kijk eens wat er gebeurt als een journalist vraagt wat de prinsessen het leukst vonden op Koningsdag in Zwolle:

Waar Ariane kiest voor een spontaan “Ehm… Alles?” gaat Amalia voor een zeer weloverwogen en bedachtzaam antwoord:

“Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien”

Frits Spits zegt het al: dit is een zéér professioneel antwoord. Amalia heeft waarschijnlijk al een behoorlijke hoeveelheid mediatraining gehad om zo secuur mogelijk antwoord te geven op vragen, en dat werpt zijn vruchten af. Maar het moet gezegd, Arianes antwoord was spontaner.

Het lijkt erop dat prinses Ariane en prinses Alexia wat meer van de Argentijnse flair hebben meegekregen van hun moeder Máxima, waar prinses Amalia duidelijk in de voetsporen treedt van haar statige grootmoeder prinses Beatrix. Sommigen zullen zeggen dat Amalia op deze manier “nep” overkomt, maar het is alleen maar goed dat ze het kunstje om met de pers te praten al onder de knie heeft. Een natuurtalent!

Met haar correcte antwoord laat Amalia zien dat ze klaar is voor de troonopvolging. Hopelijk hoeft dat niet al te vroeg te gebeuren, want koning Willem-Alexander kan nog wel even mee. Maar mócht hij besluiten om vroegtijdig met pensioen te gaan, kan hij de scepter zo doorgeven aan zijn dochter. Toch een geruststelling voor iedereen die onze fantastische koninklijke familie een warm hart toedraagt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.