Na 8 lange jaren wint Feyenoord eindelijk weer een grote prijs

Het is feest in Rotterdam. Het team van Dirk Kuyt versloeg vandaag namelijk FC Utrecht met 2-1 in de bekerfinale.

Het waren acht lange en alles behalve glorieuze jaren voor Feyenoord. De club uit Rotterdam maakte er namelijk een potje van. Niet zo gek aangezien ze enkele jaren geleden diep in de problemen zaten en letterlijk gered moesten worden door ‘de vrienden van Feyenoord,’ een groepje rijke ondernemers die de club een hart warm toedragen.

Het gevolg was weliswaar dat de club bleef bestaan, maar ook dat er geen grote aankopen gedaan konden worden. En dat is problematisch, ja, zelfs in Nederland: in het voetbal geldt immers maar al te vaak dat geld wel degelijk resultaten boekt. Zonder goede spelers kom je gewoon niet ver, en goede spelers kosten geld. Veel geld.

Geen wonder dus dat de Feyenoorders al acht jaar lang droogstaan.

Gelukkig voor hen – eigenlijk voor heel voetbalminnend Nederland – is daar vandaag een einde aan gekomen. Feyenoord versloeg Utrecht namelijk door goals van Kramer (voorzet van Kuyt) en Elia. Die laatste werd geholpen door de paal en de doelman van Feyenoord, maar daar heeft niemand het meer over. Een lucky goal is immers ook een doelpunt en telt gewoon.

Hoewel ik Ajax-supporter ben vind ik het fantastisch voor Feyenoord dat ze de beker eindelijk weer gewonnen hebben. Die flauwekul van toen we jong waren en elkaar het licht in de ogen niet gunden, daar doe ik al lang niet meer aan mee. Feyenoord is gewoon een schitterende club met een geweldige historie. Het is werkelijk fantastisch dat al die fans (miljoenen volgens mij) nu eindelijk weer iets te vieren hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Wim

    Ik dacht gezien het niveau van deze wedstrijd dat ik naar de Jupiler League van Liechtenstein zat te kijken

  2. ceteris paribus

    Het was een mooie bekerfinale. Slechts 59 voetbalsupporters moesten worden opgepakt en slechts 3 politieagenten raakten gewond.

  3. Nico

    Helemaal eens met Michael. Als Ajax fan gun ik Feijenoord ook van harte deze overwinning.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.