Ongelooflijk mooi: jonge vrouw leert de allerbelangrijkste levensles dankzij een lieve bejaarde man

In deze haastige, drukke tijd is het soms lastig om stil te staan bij de dingen waar het écht om draait. Deze vrouw kreeg een behoorlijke wake-up call. 

Voel je je weleens zo druk, dat het lijkt alsof je nergens meer tijd voor hebt? Alsof je wórdt geleefd, in plaats van zelf leeft? Waarschijnlijk zal dat gevoel je bekend voorkomen. Of je nu studeert, werkt of je vooral bezighoudt met het huishouden en de kinderen thuis: vaak heb je het zo ontzettend druk dat je nauwelijks aan jezelf toekomt, of aan de mensen om je heen.

De Britse Emily Kellett heeft een goede baan als HR-manager bij een supermarktketen. Een drukke carrière dus. Maar onlangs liep ze in Leeds een bijzondere man tegen het lijf. De 86-jarige man vroeg haar of ze tijd had voor een kop koffie. Emily was verbaasd, maar had er een goed gevoel bij – en zegde al haar afspraken voor de komende twee uur af. Wat toen volgde, waren misschien wel de bijzonderste uren die Emily ooit had meegemaakt.

Al snel bleek Emily’s gevoel te kloppen. Patrick, want zo heette de man, bleek een enorm lieve en inspirerende meneer te zijn. Hij vertelde honderduit over zijn huwelijk, over zijn overleden vrouw, en liet foto’s zien van zijn familie. Maar het bleef niet bij een gezellig kletspraatje: Patrick had ook een belangrijke levensles voor Emily. Op haar LinkedIn-pagina schrijft ze:

“Toen hij met zijn vrouw trouwde, vertelde hij haar “het beste moet nog komen”… En dat is nog steeds zijn levensmotto. Patrick was de perfecte reminder dat in de drukte van je werk en het dagelijks leven, tijd echt het allermooiste cadeau is dat je aan iemand komt geven. En het was ook het mooiste geschenk dat ík in jaren heb ontvangen.”

En zo is het. Tijd, liefde en oprechte belangstelling is niet te koop. Het is meer waard dan de duurste auto of de mooiste juwelen. Is dat niet een prachtige levensles? Laten we tussen alle drukte door af en toe eens stilstaan bij de wijze woorden van Patrick, en óók eens tijd besteden aan die mensen, die het echt verdienen. Doe soms iets extra’s voor je ouders, voor je echtgenoot of misschien zomaar voor een vreemde die het nodig lijkt te hebben – zomaar, omdat het kan. Want tijd is écht het mooiste cadeau.

Emily Kelle 2


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.