Salafistische organisatie houdt geheime bijeenkomst in Limburg, politie niet op de hoogte van locatie

De politie zegt de kwestie te “monitoren”, maar weet niet waar het salafistische weekend zal plaatsvinden. 

Een gedeelte van Limburg zal volgend weekend veranderen in een groot islamitisch leerhuis. De salafistische organisatie Dar al-Fahm houdt dan namelijk een retraite op een vooralsnog geheime locatie. Jonge moslims uit het hele land komen bijeen om meer te leren over de sharia, en krijgen ideologische training van islamitische geleerden.

bron: Facebookpagina Dar al-Fahm
bron: Facebookpagina Dar al-Fahm

Dar al-Fahm staat bekend om het uitnodigen van radicale predikers. Vorig jaar sprak Haitham al-Haddad bij de organisatie. Deze Britse sharia-rechter van Palestijnse komaf betitelde Joden als “afstammelingen van apen en varkens,” en prees Osama Bin Laden na diens dood. Bovendien sprak Al-Haddad zich uit vóór vrouwenbesnijdenis. Of de controversiële prediker volgend weekend aanwezig zal zijn in Limburg, is niet bekend, maar het is een goed voorbeeld van het type imams dat bij Dar al-Fahm rondloopt. Dar al-Fahm organiseert het evenement samen met Sabeel Nederland, Haitham al-Haddad is bestuurslid van de Britse moederorganisatie van deze club.

Volgens de organisatie gaat het om een weekend met in- en ontspanning, alleen toegankelijk voor “broeders”. Gaat het hier om een onschuldig leerweekend, of om een radicaal trainingskamp waar jonge moslims worden geradicaliseerd? Het feit dat de locatie geheim wordt gehouden en ook de politie niet op de hoogte is, spreekt boekdelen. Dar al-Fahm staat voor “wereld van begrip” in het Arabisch, maar de schimmige gang van zaken lijkt het tegendeel te suggereren.

Het is te hopen dat de politie snel achter de locatie van deze bijeenkomst komt. Het kan niet zo zijn dat een radicale organisatie zomaar een bijeenkomst houdt waar mogelijk strafbare uitspraken worden gedaan, zonder dat de politie daarvan op de hoogte is. Alleen zo kan in deze tijd de veiligheid van burgers – in Limburg en daarbuiten – worden gegarandeerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. van Urk

  Misschien in een locatie van een van deze oproerkraaiers: http://www.telegraaf.nl/binnenland/25517589/_Wilders_uitgejouwd_in_Maastricht_.html

 2. zomaar

  en nog houden onze regenten en partij woordvoeders hun ogen en oren stijf dicht .

  hier ook weer een waarschuwing!!.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25523404/__Waarschuwing_voor_aanslag_A_dam__.html

 3. Ruud562

  De inlichtingendiensten etc. hebben alles toch onder controle, net zo als de regering?
  Tja, deze idioten kunnen hun gif ongebreideld verspreiden onder hun labiele en schrizofrene aanhang. Maar een politicus die de waarheid spreekt en telkenmale het gelijk aan zijn zijde krijgt wordt voor de rechter gebracht. Hoe verachtelijk is het bestuur in brede zin hier ten lande? Zeer verachtelijk dus. En Van Urk, “oproerkraaiers”? Voor mij zijn ze zwaar verontreinigd afval uit de goot.

 4. Ni28

  Van der Steur zal vast op de hoogte zijn, rustig aan. Salafisten? Daar ga je toch thee mee drinken.

 5. Mar

  Als Paul even wil natrekken of de Almeerse PVV vorig jaar antwoord heeft gehad op vragen over eenzelfde soort gedoe, weet men wellicht wat meer:

  http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/128643/almere-pvv-stelt-vragen-over-retreatweekend-moslimjongeren

 6. ceteris paribus

  Het opsporen van deze locatie kan geen probleem zijn.
  Als sprekers op de bijeenkomst in strijd met de wet handelen dienen ze te worden vervolgd.

  Wat valt er meer over te zeggen ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.