Socialistische president Venezuela: “vrouwen, gebruik geen haardrogers vanwege energietekort”

Socialisme in de praktijk: niet je haar kunnen drogen vanwege een energietekort. 

Dagelijks zien we om ons heen waarom socialisme niet werkt. Uitkeringen zijn bedoeld om werkloze mensen een steuntje in de rug te geven, maar zorgen er in de praktijk vaak voor dat mensen ervoor kiezen om niet te werken, terwijl ze dat prima kunnen. Hoge belastingen op arbeid zorgen ervoor dat werken minder loont en dat de gemiddelde Nederlander niet veel geld overhoudt van wat hij daadwerkelijk verdient. En ga zo maar door.

Maar dat is nog niets vergeleken bij de situatie in Venezuela. Het socialisme is daar zo gierend uit de hand gelopen, dat er een tekort is aan basisbenodigdheden zoals wc-papier, voedsel en elektriciteit. De voedselprijzen gingen eerder dit jaar met 315 procent omhoog, en de regering liet de brandstofprijzen zelfs met 6000 procent stijgen! Het energietekort is zo ernstig, dat de president van het socialistische land, Nicolas Maduro, alle vrouwen in Venezuela oproept om de haardroger links te laten liggen.

“Ik vind altijd dat vrouwen er mooier uitzien als ze met hun handen door hun haar gaan en hun haar natuurlijk laten drogen. Het is slechts een idee van mij”

Aldus Maduro, die de socialistische icoon Hugo Chavez opvolgde als leider van Venezuela. Hoewel Venezuela enorm veel olie produceert, haalt het de meeste energie uit waterkrachtcentrales. Dat geeft problemen, omdat het waterpeil bij de Guri Dam de laatste tijd erg laag staat. Volgens de regering komt dat door droogte, maar critici menen dat het komt door slecht onderhoud van de centrales.

De socialistische regering van Maduro zoekt de fout echter niet bij zichzelf, maar bij anderen. In plaats van hervormingen door te voeren, probeert hij het energietekort te bestrijden door iedereen in het land ook op vrijdag vrij te geven, en winkelcentra eerder te laten sluiten. Met als gevolg dat er nóg minder wordt verdiend in het land, dan daarvoor het geval was. Socialisme in de praktijk: een absolute ramp voor iedereen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ni28

  Het doet mij denken aan de voormalige Oostbloklanden mop waar als een socialistische land Sahara had gehad was binnen de kortste keren het zand op.

 2. LantR.fant

  1990 Via Bad Hersfeld over Arnstadt naar Coburg. Bij de DDR grens werd de Autobahn gereduceerd tot 2 x 2 betonplaten autoweg, zonder vangrails. Vanaf de afslag Arnstadt tot Rodach (West Duitsland) bestond de doorgaande weg uit kinderkopjes.

  Later veel treinen gefilmd. Oost Duitsland was in alles compleet uitgemergeld.

  Paar jaar Tsjechië, Slowakije en Hongarije. versleten landen.

  2002 Nicaragua. Armoe troef.

  2005 Cuba, met een Suzuki Vitara door het land gereisd. Een Aha Erlebnis. Het land was tot op de draad versleten.
  Waar een ontwikkelingsland ten minste nog een aantal zekerheden heeft, zoals een functionerend openbaar vervoer, was Cuba echt tot in alle vezels totaal versleten.

  2016 Venezuela. Zelfde verhaal: socialistisch wanbestuur.

 3. toetssteen

  Wow, dat zal zoden aan de dijk zetten! Even doorzetten dames en Venezuela is uit het diepe financiële dal!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.