Ze zijn al 22 jaar samen, maar ook dakloos. Dan geeft hun gemeenschap ze een droombruiloft

“We kijken uit naar een nieuw leven, een mogelijkheid om opnieuw te beginnen.” 

Gemeenschapszin, het is werkelijk het fundament van elke levendige, mooie samenleving:

If you ask Evelyn Adams and Rocky Barlett, dreams really do come true.

The homeless couple — whose love story touched hearts around the world earlier this year — tied the knot Friday in a breathtaking Florida ceremony that was generously gifted by their community.

“We look forward to a new life, to starting over,” the groom told WFLA of their plans going forward. “That’s all I can say; it’s going to be a start over.”

Na 22 jaar samen te zijn geweest kregen Evelyn en Rocky eindelijk het huwelijk waar ze op hoopten. Niet op eigen kracht, maar met dank aan hun gemeenschap.

Het dakloze stel kreeg namelijk wat publiciteit omdat ze zoveel van elkaar houden. Vervolgens besloot de lokale gemeenschap om in actie te komen: de $93 voor de huwelijksacte werd gedoneerd, en daarnaast nog een beetje extra.

Nou ja, een beetje. Zeg maar gerust: heel veel extra.

De bloemen voor het huwelijksfeest, het eten, en de lokatie werden namelijk ook allemaal gedoneerd. Dat gold zelfs voor de jurk van de bruid en het pak van de bruidegom.

Toen Evelyn naar het altaar liep, met haar arm in die van haar grote liefde Rocky, zag ze er schitterend uit. Ze had een mooie witte jurk aan en had zelfs een wit met paars bruidsboeket. Het is dan ook weinig verrassend dat de twee het nauwelijks droog konden houden.

Misschien wel het mooiste aan dit verhaal is dat Evelyn en Rocky altijd trouw aan elkaar zijn gebleven, ook toen ze het bijzonder lastig kregen en dakloos werden. “We overleven met zijn tweeën alsof we één zijn,” aldus Rocky.  “Dat is hoe we de afgelopen 22 jaar overleefd hebben.”

En dat is niet alles. Doordat ze nu getrouwd zijn komt het stel namelijk ook in aanmerking voor een gesubsidieerde woning (een sociale woning, zouden wij zeggen). Gisteren zijn ze daar dan ook ingetrokken.

En zo is dit geweldige stel nu dus niet alleen getrouwd, maar ook niet langer dakloos. En dat allemaal doordat de gemeenschap hen uit de brand hielp.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.