Zorgelijk: Nederturken staan massaal achter Erdogan

Natuurlijk wisten we al dat Erdogan populair was onder Turken in Nederland, maar dat de man voor vele Nederturken geldt als de nieuwe Jezus… dat is nieuws.

Met al het nieuws over Erdogan en hoe deze driftkikker van een autoritaire president even lange tenen heeft als de vermeende lengte van de ‘arm van Ankara’, zou je denken dat Turken die aan zijn greep zijn ontkomen en in Nederland leven een zucht van verlichting blazen: gelukkig wonen wij nu in het vrije Nederland, en hebben we geen last meer van deze dwingeland.

Maar dan heb je het mis: Nederlandse Turken zijn juist dol op Erdogan, zo toonde Nieuwsuur gisteravond aan.

En voor alle duidelijkheid: we hebben het hier niet over de marginale gevallen, de types die geen woord Nederlands spreken of de staatschoffies. Dit gaat om mensen met de Nederlandse nationaliteit, wiens beheersing van de Nederlandse taal goed of uitstekend is. Vaak hier opgegroeid of zelfs geboren, en een leven lang volledig kunnen genieten van alle vrijheden en voordelen die een vriendelijke, vrije en seculiere samenleving als de onze te bieden heeft.

Hoe dan ook, kijk zelf maar:

Zorgelijk is het wel degelijk. De ene na de andere Nederturk spreekt over Erdogan als “onze president”. Hoeze premier Rutte is de regeringsleider? Voor deze Nederturken is het Erdogan voor, en Erdogan na. Dat de man de vleesgeworden vijand van de persvrijheid is en zichzelf al mensenrechtenschendend zich de Europese Unie probeert binnen te ellebogen, kan deze mensen kennelijk niet schelen. “Erdogan staat achter ons, en wij staan achter Erdogan,” zoals één Turkse moskeebezoeker het omschrijft.

Je zou denken dat tientallen jaren in vrijheid en welvaart leven hun verslaving aan autocratische leiders wel wat zou indammen, maar deze mensen volharden in hun adoratie van een islamistische alleenheerser. Maakt allemaal niet uit voor ze, kennelijk: hoera, Erdogan! Hoe kan de integratie van allochtonen in Nederland zo enorm gefaald hebben?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Wim

  Er is een politieke partij in Nederland die weet dit al jaren en dat het fout gaat in dit land.Sliep de rest soms?

 2. van Urk

  Het lijkt of sommige volkeren het gewoon in hun genen hebben om liever onderdrukt te laten willen gaan worden door dictators. Inderdaad, Erdogan is een sterke leider die geen blad voor zijn mond heeft en eigenlijk wel het soort VOC mentaliteit heeft om Turkije op de wereldkaart te zetten door de EU uit te knijpen i.v.v. Rutte die ons land weer laat uitknijpen door de EU.

  1. van Urk

   Het heeft ook met de islam te maken en dat Nederlandse Turkse moslims Erdogan gelijk geven betreft de vrijheid van meningsuiting. Zie het maar voor u als Turkije een SGP bolwerk is met orthodoxe christenen waarvan enkele SGP Nederlanders hier in ons land wonen en die het zat zijn met al die Sodom en Gomorra in ons land omdat hier alles maar kan en mag tot aan het beledigen van hun God en geloof aan toe en juist daarom verlangen naar het leven zoals dat in Turkije geregeld is.

   1. van Urk

    Zelfs de hier geboren jonge Turken in ons land merken ook dat onze samenleving steeds meer verruwt en daarom met hun ouders mee terug willen gaan naar Turkije.

 3. Houtlijm

  Alle (islamitische) allochtonen, van jong tot oud, zullen je hetzelfde zeggen: “straks zijn wij hier de baas, wij zijn hier gekomen om Nederland over te nemen en willen niets met jullie cultuur te maken hebben”. Zo te zien lukt het ze aardig

  1. ceteris paribus

   Hier worden op een beangstigende manier Turkse Nederlanders en moslims generaliserend op één hoop geveegd en xenofobisch weggezet als een infiltrerende macht. Het is de toon van Der Stürmer. Heel verontrustend.

   1. Vigo

    “Hier worden op een beangstigende manier Turkse Nederlanders en moslims generaliserend op één hoop geveegd en xenofobisch weggezet als een infiltrerende macht.”

    Het is slechts beangstigend en generaliserend voor schijthuizen zoals jij hoor paardepis, weldenkende mensen zijn het hier volkomen mee eens.

    1. ceteris paribus

     Ja, Vigo, voor mensen die de burgeroorlog niet vrezen is dit slechts goed nieuws.

     1. toetssteen

      @Voor mensen die niets weten van de geschiedenis:

      http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/28341/daar-komen-de-turken.html

     2. ceteris paribus

      Ik zie dat de krantenknipseldienst weer is uitgerukt.

      Sodemieter toch op Toetssteen: formuleer je mening of blijf weg.

     3. Houtlijm

      Toetssteen, bedankt voor de link naar dit interessante artikel. Natuurlijk zijn de belangrijkste feiten en jaartallen al lang bekend. Maar de manier waarop het ‘van dichtbij’ geschreven is en de details die gegeven worden geven een extra dimensie aan dit stuk geschiedenis.

     4. Wachteres

      Interessante informatie @Toets.

      Geen wonder dat Simon zijn gal spuwt.

      Zijn geliefde islam krijgt de omschrijving die hij verdient: een zeer gewelddadige ideologie, die door de eeuwen heen niets is veranderd.

      Onbenul Simon heeft nog nooit een mening geformuleerd, en toch blijft hij hier hangen – o wacht hij ziet zijn snerende opmerkingen naar anderen als zijn mening – Nu ja, daarin heeft hij gelijk. .

      Niemand zal hem missen als hij vertrekt.

      In tegenstelling tot Toets, die al jaren erg wordt gewaardeerd en niet alleen door mij.

      Simon, sodemieter jij op!

     5. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Je weigert informatie tot je te nemen en dat is dan ook de reden, dat je totaal niet weet waar je het over hebt!

   2. Houtlijm

    Zoals gewoonlijk is ceteris blind voor de feiten en leeft uitsluiten in zijn eigen nimbus en met een roze bril op. Vanuit die blinde idealistische bol gooit hij nog even wat powerspeak naar buiten, zoals een hond moet kotsen

    Wat zal hij op een zeker moment hard ontwaken. Als het te laat is natuurlijk.

    1. ceteris paribus

     De vraag rijst of Houtlijm zelf nog kan zien dat zijn bijdragen geen argumenten meer bevatten.

     1. Floris

      Kan Paribus zien dat veel van zijn “bijdrages” evenmin argumenten bevatten?

   3. LantR.fant

    U zult nog ontkennen dat water nat is, als u in een zwembad ligt. Laten we eindelijk onder ogen zien, dat het met die multiculturele samenleving beslist ergens fout is gegaan.
    Dat weten de Turken nu beter te illustreren dan Wilders in zijn natste droom.

    Overigens compliment voor het begrip: “krantenknipseldienst” Trok beslist een grijns op mijn smoel.

 4. poldi

  Onze regering is steeds meer overtuigd dat hoe meer mensen je uit andere landen door onze kelen duwt, des te groter de kans wordt op een multiculturele samenleving. Dat is een van de redenen waarom zij nu in versneld tempo een tsunami over ons heen uitstorten. Dat de Nederlandse Turken net als de Marokkaanse nu weer bewijzen dat dit faliekant is mislukt, leggen zij minachtend naast zich neer omdat onze regering met misplaatste arrogantie overtuigd is van het tegenovergestelde en denkt dat het mettertijd wel goedkomt.

  Verder is het zorgwekkend dat mensen die door de politiek, de pers, etc. als Nederlander worden betitelt, zichzelf, ondanks de geldverslindende integratieprogramma’s, kennelijk in de eerste plaats zien als Turk resp Marokkaan en ene mijnheer Erdogan beschouwen als “het licht”.

 5. poldi

  Kalief Erdogan kan weer tevreden zijn want nu kan hij met het visumvrij reizen vanaf 1 juli nog miljoenen islamitische kwartiermakers de EU binnen loodsen. “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. We zullen Europa veroveren door de baarmoeder van onze vrouwen. Minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten.”

  Wederom het grote gelijk van Geert Wilders met zijn waarschuwingen voor Turkije en de voortschrijdende islamisering.
  Dat is ook de belangrijkste reden dat Geert Wilders in 2004 uit de VVD gestapt.

 6. Bes Tolen

  Als lid van de NATO verdreef Turkije 350.000 Grieken uit Istanboel en in het gebied van Trabzon (het oude Trebizonde) werden onder doodsbedreiging 650.000 christenen gedwongen zich tot de islam te bekeren. Turkije bezet nog altijd een groot deel van Cyprus en onderdrukt binnenslands minderheden en wel in het bijzonder de Koerden. Niet te vergeten eigenlijk ook de eigen bevolking wat de vrije uitoefening van mensenrechten aan gaat. Daarnaast hadden de Verenigde Staten de leiding van de NATO in de oorlogen in Joego Slavië waarbij de conservatieve Bosnische moslims (niet het progressieve deel onder leiding van Abdic die tijdelijk zelfs een eigen gebiedje hadden) waarvan de fundamentalistische leiding uitgebreide contacten had met Turkije, op alle manieren werden gesteund. Trouwens ook de Kosovaarse moslims. Daar in hoofdzaak Albanezen. Joego-Slavië bleek ook een toe gestaan militair oefenterrein voor buitenlandse fundamentalistische moslims. Niet het enige en niet het eerste waar de VS zich militair manifesteerden. Hier mocht wel wat in de Oekraïne niet mag van de VS. Dus het uiteenvallen van een land in nieuwe staten. Opvallende willekeur in de machtspolitiek van de VS. De VS is en blijft helaas een onbetrouwbare partner in NATO-verband. Het moge ook duidelijk zijn dat de VS in de Oekraïne nieuwe mogelijkheden voor Turkije steunt en dat de VS met haar optreden in de laatste jaren Europa aanmerkelijk heeft verzwakt. Daardoor is Turkije alleen maar sterker geworden.

 7. Floris

  Paribus schreef:

  “Het is de toon van Der Stürmer. Heel verontrustend.”

  Doe niet zo hysterisch, man, met je godwinnetjes.

  Die joden van toen, pleegden die ook aanslagen bij de vleet? Zorgden hun kinderen voor straatterreur? Voerden ze de criminaliteitsstatistieken aan? Weigerden ze te integreren? Liepen ze achter een buitenlands staatshoofd aan?

  Nee, hè?

  Zo weinig reden er toen was om joden te bekritiseren (laat staan te vervolgen) zo veel reden is er nu voor kritiek op de “islamitische gemeenschap” waarvan steeds meer komt vast te staan dat die nooit en te nimmer zal integreren.

  Mensen zoals jij die de volkomen terechte kritiek op allerlei manieren trachten te smoren bereiken daar slechts mee dat de volkswoede steeds groter wordt. Die burgeroorlog, waar je zo bang voor bent, help je dus zelf ontstaan.

  1. ceteris paribus

   Ik begrijp uit de uiteenzetting van Floris dat het gedrag van sommige leden van een groep rechtvaardigt dat je de gehele groep generaliserend mag diskwalificeren, discrimineren en stigmatiseren.
   Mogelijk ziet hij dat de nazi’s dat ook deden met de Joden. Die schreven Joden generaliserend kenmerken toe op basis van hun etniciteit danwel gemeenschappelijke religie.

   Ik vind dat een gevaarlijke denktrant en daar waarschuw ik voor.

   1. Houtlijm

    Ceteris weet donders goed dat het niet om het gedrag van ‘sommigen’ gaat en ook niet alleen meer om ‘incidenten’. Het gaat al jaren op zulke grote schaal dat we inmiddels bijna mogen generaliseren. Het merendeel van de allochtonen discrimineert ons, en diskwalificeert en stigmatiseert zichzelf.

    1. ceteris paribus

     Los van het feit dat de overgrote meerderheid van de allochtonen zich keurig gedraagt en zich houdt van de wetten van het land is de redenering van Houtlijm regelrecht in strijd met de kernwaarden van de rechtsstaat. Hij voelt zelf ook wel nattigheid want hij meent dat we ‘bijna mogen generaliseren’. Bijna is niet genoeg dus hij ziet ook wel in zich op zwak ijs te bevinden.

     1. Houtlijm

      Daar heb je hem weer met zijn ‘kernwaarden van de rechtsstaat’. Het klinkt imposant Ceteris, maar imponeert al lang niet meer. Bovendien lul je uit je nek. In de misdaadstatistieken staat de allochtone groep bovenaan en het overgrote merendeel vindt de sharia-wetten gaan boven de wetten van ons land. Jouw gezwets over de rechtsstaat is voor hun een lachertje.

      Ik ben graag bereid om het woord ‘bijna’ te schrappen uit mijn betoogje. Dus: “Het gaat al jaren op zulke grote schaal dat we inmiddels mogen generaliseren.” En zo is het.

    2. Beukman

     Ik vind dat heel erg meevallen. Omgekeerd gelukkig ook.

     1. Floris

      Je vind het wel meevallen? Heb je soms stront in je ogen?

     2. Beukman

      @Floris
      Voor de goede orde: ik reageerde op dit:

      “Het merendeel van de allochtonen discrimineert ons, en diskwalificeert en stigmatiseert zichzelf.”

      Nee Floris, er zit geen stront in mijn ogen. Hoe zit het met jouw eigen knikkers?

     3. Floris

      Mijn knikkers worden noch door stront, noch door roze glazen gehinderd, Beukman.

      Jij probeert (mogelijk voor je eigen gemoedsrust) de problematiek te bagatelliseren. Want als je het probleem bagatelliseert hoef je het ook niet op te lossen, nietwaar?

      Wegkijken is de moeder aller lafheden.

   2. Geah

    Wij autochtonen worden de nieuwe Joden van Nederland….één verkeerd woord over de Hauptsturmführers Merkel & Erdogan en de Gestapo van Rutte & Samsom komt ons ophalen voor een verhoor….als eerste begin….

    1. ceteris paribus

     Ik vind het leuk dat de redactie van Jiskefet hier ook regelmatig bijdragen plaatst.

   3. Floris

    Dat begrijp je dan weer eens verkeerd, mr Godwin.

    1. ceteris paribus

     Ik twijfel er niet aan dat jij dit sport bijdragen volledig serieus neemt, beste Floris.

 8. Geah

  Dat betekent dat Rutte ook zijn Turken gaat inzetten om ons te bespioneren op anti-Erdogan leuzen…Frau Merkel is al gezwicht…..Hier zet Rutte de Turkse brigade tegen ons op om een anti-Erdogan dader op te sporen om hem via de rechter aan Turkije uit te leveren….want Nederland heeft een uitleveringsverdrag met Erdogan van Turkije….Ik denk dat een Rutte-Turk al een dader heeft gevonden en hij heet Hans Teeuwen….

 9. Seneca

  Onbegrijpelijk dat dit soort Nederlanders niet terugkeert naar de landen waar hun wortels liggen; waar het regime heerst dat hun voorkeur geniet. Dit soort Nederlanders kan de luxe van onze samenleving niet aan. Niet voor niets luidt ons spreekwoord: ‘het zijn sterke benen die de weelde (in dit geval van onze samenleving) kunnen dragen’. Eveneens onbegrijpelijk dat de signalering van dit probleem door Tim zoveel kritiek krijgt van de moeder en haar dochter aller trollen. Alsof het niet verschrikkelijk voor ons en voor Nederland is dat deze Nederlanders – als het erop aankomt – kiezen voor het land van oorsprong. Dat is de consequentie van de dubbele nationaliteit.

 10. Ruud562

  “Hoe kan de integratie van allochtonen in Nederland zo enorm gefaald hebben?”
  Nou Tim, doordat men nimmer heeft (willen) geluisterd naar de oude Drees, die heeft dit allemaal voorzien! Dat men Jan Maat toen heeft verketterd, idem Fortuin en nu Wilders! Dat de naïevelingen en politiekcorrecten teveel hier de overhand hadden en hebben, wars van enige realiteitszin! D a t is de reden Tim!

 11. Ni28

  Zij kwamen hier ook niet om te integreren maar om, mocht het nodig zijn, als de Vijfde Colonne gebruikt te worden. Onze naïeve politici dachten dat zij uit dankbaarheid echte Nederlanders gaan worden. Dat hoeft van mi niet maar beetje dankbarheid zou wel leuk zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.