Barbaarse Egyptenaren beroven 70-jarige christen van haar kleding, paraderen haar door de stad

Egyptische moslims hebben een bejaarde christelijke vrouw de vernedering van haar leven bezorgd om een ‘verboden relatie’.

Het houdt niet op: misdaden van intolerantie vinden echt niet alleen plaats in wetteloze landen als Syrië en Irak, maar helaas ook in de wat meer ‘beschaafde’ landen als Egypte. De wet is in dit geval juist een probleem. Volgens de Egyptische wet is het een christelijke (of joodse) man niet toegestaan te trouwen met een moslima, tenzij de man zich eerst bekeert tot de religie van de vrede. Moslimmannen daarintegen mogen wel trouwen met christelijke vrouwen. Deze wet is gebaseerd op de Shariah, en moet ervoor zorgen dat de Islam zich verder verspreidt over de wereld: kinderen horen namelijk de religie van de vader aan te hangen, en als dat de islam is, is alles helemaal in orde.

Een 70-jarige christelijke vrouw is nu slachtoffer geworden van deze belachelijke wet. Haar misdaad? Helemaal niets, noppes, nada. De vrouw heeft echter een eveneens christelijke zoon, die een relatie zou zijn aangegaan met een vrouw uit een islamitisch gezin. Toen de moslimgemeenschap in het dorp hier achter kwam, besloten ze de man op de meest laffe manier mogelijk terug te pakken: door het vernederen van zijn weerloze oude moeder.

Een groep van tenminste 18 mannen stormde haar huis binnen, en sleepte de dame naar buiten. Daar werd zij uitgebreid in elkaar geslagen, waarna de mannen haar kleding uittrokken. Alsof dit al niet erg genoeg was, dwongen ze haar ook nog om naakt door het dorp te lopen, terwijl ze als een stuk vee aan de dorpelingen getoond werd. Maar zelfs hier bleef het niet bij: tijdens de parade besloten sommige van de daders een kleine ‘omweg’ te nemen, waarbij ze nog enkele huizen van christelijke gezinnen plunderden.

De vrouw kon pas na vijf dagen aangifte doen van dit alles, nadat ze de enorme schande enigszins had weten te verwerken. Het is echter de vraag of de politie er iets mee zal doen. Het gezin had al eerder aangifte gedaan van meerdere bedreigingen aan hun adres, waar duidelijk ook niets mee is gedaan. Een lokale priester gaf aan dat de familie waarschijnlijk een zeer schamele vergoeding zou krijgen van de daders, die nog meer reden zou zijn tot schaamte.  Een schaamte die deze oude onschuldige vrouw waarschijnlijk nooit meer te boven zal komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. The Oracle

  binnenkort ook in dit theater ,

  gaat helemaal goed komen ,

  welkom , welkom, welkom ,

  nou de enige die eerdaags welkom is ?????????

  Oom Vladimir ,

  om deze Augius stal van Pinokkio en homo friends leeg te ruimen !

  is er nou helemaal buiten Geert niemand in dit land , die opkomt voor zijn eigen bevolking ,?????

  Mooi , dan eerdaags ook niet huilie huilie doen !!

  1. Ali Yas

   “is er nou helemaal buiten Geert niemand in dit land, die opkomt voor zijn eigen bevolking?”

   Wat je misschien bedoelt is de toevloed van figuren die ditzelfde misschien óók zouden doen, als ze daar de kans voor kregen. Daar heb je een punt. Maar er is nog iets anders, namelijk het deel van de passieve toeschouwers. Dat zijn wij. Wij zullen, als de nood aan de man komt (of zoals in dit voorbeeld: de vrouw) niet ingrijpen, bang om zelf óók de dupe te worden. Wen maar aan die gedachte, want het is niet anders. En daarom moeten we zorgen voor een overheid die bereid is ons tegen dit soort tuig te beschermen en bij de poort al te selecteren op fatsoen.

 2. Nog1

  Een verschrikkelijk verhaal natuurlijk.

  Overigens heeft de Egyptische politie al mensen opgepakt voor deze misdaad; ‘Police have arrested six men suspected of taking part in the violence and are looking for 12 more’

 3. Wachteres

  http://www.dvhn.nl/binnenland/Ook-aparte-opvang-bedreigde-christenen-21157117.html

  “Er moet ook aparte opvang komen voor de christenen die in opvanglocaties worden bedreigd door medebewoners. De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met een motie van D66, waarin behalve om speciale bescherming voor homoseksuelen ook om aparte opvang voor christenen en ‘andere kwetsbare individuen’ wordt gevraagd”.

  Is het hier veel anders? En niemand die op het idee komt om degenen die andersdenkenden bedreigen op te pakken en hen retour afzender te sturen.

  Nee, die mogen hier straks – en het zijn er duizenden – vrij en blij rondlopen en anderen het leven zuur maken. Mensen die vaak al gevlucht zijn voor het islamitisch geweld in het Midden-Oosten komen er hier weer in terecht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.