Heldhaftige Boris Johnson veegt vloer aan met eurofiele grootverdieners

De fat cats worden steeds vetter, terwijl Jan met de Pet het met steeds minder moet doen. Met dank aan de EU.

Boris Johnson, de oud-burgemeester van Londen en potentiële opvolger van David Cameron als leider van de zogenaamd conservative Tories, heeft in een column voor de Britse krant de Telegraph keihard uitgehaald naar CEO’s van grote bedrijven die zich hard inzetten voor voortgezet lidmaatschap van de EU.

Zoals Johnson uitlegt zijn deze fat cats niet eurofiel omdat de EU zo goed is voor Jan met de Pet, maar omdat zij het vreselijk gecompliceerde Europese systeem gebruiken om zichzelf te verrijken.

Eerst enkele cijfers. In 1980 verdiende de gemiddelde CEO van een bedrijf 25 keer meer dan zijn gemiddelde werknemer. Dat was een groot gat, maar iedereen die in de vrije markt gelooft weet dat dit logisch is: die man (of vrouw) heeft immers ook meer verantwoordelijkheden, heeft meer kennis, en werkt vaak meer uren. Niet zo gek dus dat hij meer verdient.

In 1998 was dat gemiddelde echter gestegen naar 47 (dus 47 keer het loon van de gemiddelde werknemer). Steeds meer mensen begonnen zich terecht zorgen te maken: waar ging dit naartoe? Werd het gat niet veel te groot? Nou, dat was niets vergeleken bij wat er de volgende jaren gebeurde. Na tien jaar Labour aan de macht te hebben gehad was het gat gegroeid naar 120. Vorig jaar was het 130… en dit jaar verdienen CEO’s 150 keer meer dan hun gemiddelde werknemer.

Dat zou nog wel oké kunnen zijn als die werknemers er ook op vooruit waren gegaan. Maar dat is allerminst het geval. Sterker nog, de gemiddelde werknemer in Groot-Brittannië is nu armer dan enkele jaren geleden, en kan het zich niet langer veroorloven om een huis te bezitten.

Ondertussen vliegen CEO’s met privéjets en laten ze duizelingwekkend mooie zwembaden aanleggen bij hun villa’s.

Hoe kan dat? Nou, volgens Johnson is het antwoord: de EU. Beter gezegd: EU-reguleringen.

So what is it these fat cats like about the EU? Broadly two things. They like uncontrolled immigration, because it helps to keep wages down at the bottom end and so to control costs, and therefore to ensure that there is even more dosh for those at the top. A steady supply of hard-working immigrant labour means they don’t have to worry quite so much about the skills or aspirations or self-confidence of young people growing up in this country. And as denizens of Learjets and executive lounges, they are not usually exposed to some of the pressures of large-scale immigration, such as in A&E, or schools, or housing.

Then there is a more insidious reason – that the whole EU system of regulation is so remote and opaque that they are able to use it to their advantage, to maintain their oligarchic position and, by keeping out competition, to push their pay packets even higher.

Met andere woorden, de CEO’s gebruiken massa-immigratie om de lonen te drukken en zorgen er tegelijkertijd voor dat de Europese Commissie haar macht gebruikt om de concurrentie de kop in te drukken. Het gevolg is niet dat er een vrije markt is, maar een oligarchie: een groep rijke mensen en grote bedrijven die het voor het zeggen hebben en alle anderen onder de duim houden.

Deze knetterrijke figuren gebruiken de EU dus om zichzelf te verrijken ten koste van de gewone werknemer. En de EU vindt dat prima. In ruil zetten de CEO’s hun macht, invloed en geld namelijk in om Britten ervan te overtuigen vóór voortzetting van het lidmaatschap van de EU te stemmen.

Het is te treurig voor woorden, maar dit is hoe het werkt in de EU: de boven-ons-gestelden houden elkaar de hand boven het hoofd en gebruiken hun macht en invloed om zichzelf ten koste van ons te verrijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. J.C.

  Kortom: een duivels pact van Paars!

 2. Wachteres

  Boris Johnson veegt de vloer aan met de Euronazi’s:

  https://ejbron.wordpress.com/2016/05/16/eindelijk-gaat-het-in-het-brexit-debat-om-het-echte-probleem/#more-117288

  Eindelijk gaat het in het “Brexit”-debat om het échte probleem:

  “Euronazi´s willen meer staat, meer macht en meer centralisering. Euronazi´s manipuleren hun pers, euronazi´s liegen en bedriegen en euronazi´s streven naar macht over andere mensen. Euronazi´s willen de totale uniformiteit en voelen zich daarbij moreel superieur. Euronazi´s onderhouden een Führer- en personencultus rondom hun politici en nazi´s staan voor een ondemocratisch Europa, zoals zij door de EU en ECB is gerealiseerd.

  Wanneer Groot-Brittannië zich als vrij land uit de klauwen van de euronazi´s wil bevrijden, dan is dat een loffelijk streven. Achter de hele “Brexit”-paniekzaaierij zit natuurlijk geen economische angst, maar een angst voor machtsverlies. De radicale voortrekkers van een centraal EU-rijk vrezen noordwestelijk gebiedsverlies. Overigens: bij een “Grexit” treedt een land uit de euro. Bij de “Brexit” treedt een land uit de EU”.

  Het gedrag van de aanhangers van deze EU moet ons bekend voorkomen: Ze staan in elk opzicht achter deze EU en hun gedrag is navenant: Intimiderend, een diepe minachting voor andersdenkenden, dat zij op alle mogelijke walgelijke manieren tot uitdrukking brengen en een grenzeloos superioriteitsdenken.

  1. J.C.

   @Wachteres

   Precies en daarom schreef ik twee uur geleden hier op DDS: Kortom: een duivels pact van Paars! Ook in 1930 al deed de linkse Hitler namelijk grote zaken met het Kapitaal. En de christelijke partijen dan? Nou in mijn ogen bestaan die niet meer, zij aanbidden immers tegen de wil van God de afgod Zeus (EU) en heulen met Paars. Vandaar dat ik in de Nederlandse verhoudingen meestal schrijf over de eenheidsworst (Rutte II en de 138 ofwel 150 -12 Tweede Kamerleden). In de EU verhoudingen ligt het niet veel anders. En op de westerse wereldschaal ook dezelfde herkenbare eenheidsworst (links samenspannend met het Kapitaal + gelovigen, die in een afgod geloven), maar tot mijn vreugde groeit het verzet hiertegen.

 3. ceteris paribus

  Boris ziet de bui hangen: er komt geen Brexit en zijn politieke carrière loopt spaak.

  1. J.C.

   @ceteris paribus

   Dit is weer hetzelfde wensdenken dat je steeds hier op DDS ten aanzien van de PVV vertoont. Maar zoals ik gisteren al aan je schreef: er zijn inmiddels al heel veel mensen negatief geraakt door het EU (en dus ook het Rutte II en de 138) beleid. Er hangt daardoor nu onomkeerbaar revolutie in de lucht en om de walgelijke Rutte maar eens te citeren: wij zijn met meer………..(en voor het geval je weer net doet of je het niet begrijpt, met wij bedoel ik de mensen, die nadelig geraakt zijn door het beleid!).

   1. ceteris paribus

    Welke uitslag van het referendum voorspelt J.C.?

    1. J.C.

     @ceteris paribus

     Hetzelfde onsmakelijke verzet van de gevestigde orde, wat je hier in Nederland zag bij het referendum op 6 april, zie je nu ook in GB (en de andere leden van de eenheidsworst, zoals de EU en de USA). En je kent de uitslag van het referendum in Nederland van 6 april. Dat Rutte II zich op onbetamelijke manier niet aan de spelregels houdt, kan een aanwijzing zijn van hoe de EU eenheidsworst zich zal gedragen als de Britten, zoals ik verwacht, in meerderheid voor een Brexit zullen stemmen (Brexit en Nexit zijn mijn voorkeur, zoals je wel al begrepen zult hebben).

  2. Houtlijm

   Nee Ceteris joh, gekkie: Boris is ook een complotdenker, dat begrijp je toch wel? Alles wat de EU vertelt is gewoon altijd de waarheid en iedereen die tegen de EU is verdraait de feiten, is paranoia, gelooft dat de wereld van complotten aan elkaar hangt, is angstig, xenofoob en infantiel, beschikt over de verkeerde informatie en is extreem-rechts. Zo simpel is het. Nu niet meer vergeten hoor.

   1. ceteris paribus

    Beste Houtlijm, ik nam het woord complot niet in de mond en ik zou Johnson ook geen complotdenker willen noemen. Ik denk hoogstens dat zijn stem wat schril wordt nu de uitslag van het referendum voor hem hoogst onzeker dreigt te worden.

 4. Ni28

  Dat zou een verklaring van de “complottheorie” kunnen zijn. De CEO’s hebben nieuwe slaven nodig, migranten dus, en zetten regeringen onder druk die van hun afhankelijk zijn. Brussel zorgt voor expansie van de Unie om de CEO’s tevreden te stellen. “Complot” die zo oud is als het kapitalisme, simpele verklaring dus. De verrijking van de CEO’s zal uiteindelijk eindigen als de middenklasse steeds armer wordt en begint zelfs te verdwijnen. Hoe meer zzp-ers (lees: werklozen) en hoe meer migranten hoe eerder het tot een confrontatie komt. Een soort Franse revolutie. Geschiedenis herhaalt zich weer.

 5. Seneca

  Volgens mij heeft cp een cursus kristallen bol kijken gevolgd die door het uwv betaald werd omdat hij nu toch wel te lang werkloos is. succes kerel en als je toch in de toekomst kijkt, kijk dan voor jezelf naar de lotto, misschien win je een leuke prijs en rot van dit forum op.

  1. ceteris paribus

   Durft Seneca een uitslag van het referendum te voorspellen?

  1. Wachteres

   “De Britse europarlementariër Gerard Batten is een van de weinigen in Brussel die deze historische feiten onder ogen durfde te zien. In juni 2013 erkende hij dat de EU ‘is ontworpen door de Nazi’s’, en met de actieve hulp van de Amerikaanse CIA tot stand is gekomen. De Amerikanen waren en zijn groot voorstander van een Europese federale superstaat met één centraal gezag, omdat één grote regering veel makkelijker vanuit Washington te manipuleren is dan tal van afzonderlijke nationale regeringen.

   Ook Christopher Story, voormalig adviseur van oud premier Margaret Thatcher, leverde in een toespraak in 2009 talloze details over het duistere ontstaan van de Europese Unie. Toen de Nazi’s in het verloop van de Tweede Wereldoorlog in de gaten kregen dat ze de oorlog wel eens zouden kunnen verliezen, ontwikkelden ze volgens Story een ‘lange termijn misleidingstrategie’ die in 1942 in het document ‘Europaïsche Wirtschafts Gemeinschaft’ werd vastgelegd. Exact volgens dit plan werd later de EEG, de voorloper van de EG en de EU, opgericht.

   Alleen de vlag is anders

   Boris Johnson heeft dus gelijk: de EU is precies die extreem bureaucratische, gecentraliseerde en totalitaire federale superstaat geworden die Hitler en andere top Nazi’s voor na de Tweede Wereldoorlog in gedachten hadden (1). Hun enige misrekening was dat ze die oorlog niet wonnen, maar verloren. Politiek en ideologisch gezien zijn de Nazi’s over hun graf heen echter alsnog met de overwinning aan de haal gegaan. De vlag waaronder dit is gebeurd is enkel niet rood met een witte cirkel met daarin een swastika, maar blauw met een krans van 12 gele sterren”.

   Ik had het niet beter kunnen zeggen en hoe waar!

   1. ceteris paribus

    En waar haalde mevrouw Wachteres deze keer de leugenmosterd?

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/05/Feiten-geven-Boris-Johnson-gelijk-De-EU-stamt-direct-uit-de-kokers-van-de-Nazis

    Het enige voortschrijdende inzicht dat we deze leugenachtige fantaste kunnen noteren is dat ze inmiddels in de gaten heeft dat het vermelden van deze bron haar geloofwaardigheid niet vergroot,

    1. Vigo

     De feiten die mevrouw Wachteres benoemt zijn algemeen bekend hoor, die zijn niet verzonnen omdat xandernieuws ermee komt, smerige EU nazi die je bent.

     1. Beukman

      @paardevijg
      Ja hallo, de een of andere Ukip “erkent” dat de EU is ontworpen door de nazis en daarmee is het ook meteen waar? Fraai voorbeeldje van manipulatief taalgebruik van xandershit.

     2. Beukman

      En tot zover de geloofwaardigheid van Christopher Story, auteur van dit boek:

      “The new underworld order: Curse of Criminalism, Dark Actors Playing Games, the Luciferian German Fascist-Illuminati Criminal Revolution Conspiracy to Control the World by means of a Global Coup d’État of Instalments”

      http://exopolitics.blogs.com/files/the-new-underworld-order-christopher-story.pdf

     3. ceteris paribus

      Ik denk dat Vigo het hier wel mee kan doen.

     4. Beukman

      Van een auteur die zichzelf het pseudoniem Christopher Sprookje toekent, kun je ook moeilijk verwachten dat hij interesse heeft in de waarheid.

    2. Wachteres

     Zielepoot Simon, Wim had de link al gegeven. Ik gaf een aanvulling ….omdat ik het bericht te belangrijk vond. En warempel je hebt het nu gelezen, dat was de bedoeling.

     Nu kun je op internet gaan opzoeken of die mensen dat echt hebben gezegd en dan kun je met feiten komen, net als Xander dat hier doet.

     De enige die een stiekeme smeerlap en leugenachtige fantast is tot nu toe, ben jijzelf.

     Verzin eens iets anders, bij gebrek aan argumenten, wil je? Het wordt zo saai op den duur…

     1. Beukman

      Wat we hebben geconstateerd, is dat xandershit zich schuldig maakt aan suggestief taalgebruik door te schrijven dat een (anti-EU) Ukip “erkent” dat de EU is ontworpen door de nazis.

      En dan die andere bron van xandershit, Chr. Story. Tot zijn dood in 2010 (uiteraard volgens sommigen vermoord) een fervent producent van complottheorietjes, en auteur van boeken als The new underworld order: Curse of Criminalism, Dark Actors Playing Games, the Luciferian German Fascist-Illuminati Criminal Revolution Conspiracy to Control the World by means of a Global Coup d’État of Instalments.

      Sorry @Resje, maar dan dooft het licht.

     2. ceteris paribus

      @Beukman,

      Bij mevrouw Wachteres gaat bij het lezen van de leugenverhalen van Bron, Xander en vergelijkbare islamofobe fantasten op het internet het licht juist aan. Als ze stuit op feiten die niet lekker passen in haar broze denkraam haast ze zich het licht uit te draaien.

   2. Beukman

    Ja hallo, de een of andere Ukip “erkent” dat de EU is ontworpen door de nazis en daarmee is het ook meteen waar? Fraai voorbeeldje van manipulatief taalgebruik van xandershit.

    En tot zover de geloofwaardigheid van Christopher Story, auteur van dit boek:

    “The new underworld order: Curse of Criminalism, Dark Actors Playing Games, the Luciferian German Fascist-Illuminati Criminal Revolution Conspiracy to Control the World by means of a Global Coup d’État of Instalments”

    http://exopolitics.blogs.com/files/the-new-underworld-order-christopher-story.pdf

    1. Wachteres

     Beukie, zowel Toetssteen als ik hebben linken gegeven waarin wordt uitgewerkt dat de plannen voor een Verenigd Europa er al heel lang zijn. En dat die toen ook al niet zo fraai – want communistisch – waren.

     Ik zou best een referendum willen hebben over de EU, maar dan eerst een open en eerlijke voorlichting aan het volk over al de smerige plannen.

     Maar dat gaat niet gebeuren ….. zie GB!

     1. Wachteres

      En eigenlijk heb ik geen zin meer om op jullie kunstjes te reageren.

      Nooit het geheel eruit halen, maar iets waarmee je denkt iemand te kunnen pakken. Er werd ook nog een ander persoon genoemd. En de vraag is of ze gelijk hebben.

      En inderdaad …. het licht dooft …. maar dat ligt aan dom links, dat altijd de verkeerde keuzes heeft gemaakt en zal blijven maken..

      Blijkbaar zijn ze gek op figuren die dictatuur verspreiden. Dat geeft hen een zeker gevoel.

      http://nos.nl/artikel/2105845-nieuw-punt-in-verwijderingsproces-eu-turkije.html

      D66 maakt zich al zorgen over de verwijdering tussen Turkije en de EU.

      Want Turkije moet natuurlijk deel gaan uitmaken van die EU en als het aan D66 ligt gaat dit erg gauw gebeuren.

      En weet je wat, Beukie, dan dooft het licht, voor Europa. Verraderlijk links kan blijkbaar niet wachten ….

      Vertrouwen hebben in onze cultuur? Jawel, maar niet in onze leiders. Die zijn in staat om alles wat wij bezitten te verkwanselen.

      De vrijheid van meningsuiting is in Duitsland al beknot, dankzij Merkel en Erdogan.

      Van de EU ‘elite’ kan ik maar één ding zeggen: ze haten onze landen en onze cultuur en zijn er op uit om chaos te veroorzaken.

      Hebben de communisten ooit anders gehandeld om te bereiken wat ze willen bereiken? Waarom zouden ze dat nu niet toepassen?

     2. Beukman

      @Resje
      Ik reageer op de linkjes die jij hier geeft, niet op linkjes die Steentje elders een keertje gaf. Ik heb voor de zoveelste keer laten zien dat xander stinkt: in dit geval door heel on-journalistiek het woordje “erkent” te gebruiken ipv het neutral “beweert”, waardoor de zin plotseling een totaal andere strekking krijgt.

      En meneer Story spoorde het laatste deel van zijn leven niet. Bron gegeven.

      De plannen om te komen tot een verenigd Europa zijn inderdaad al heel oud, en ja, ook de nazis droomden al van een Europaische Wirtschaftsgemeinschaft. Meneer Story meende dat oud-premier Heath van de UK een nazi was die stiekem na de oorlog toch een soort van Derde Rijk erdoor wilde jassen. Onzin natuurlijk.
      Uiteraard was de wens om een verenigd Europa te creëren na de oorlog diep gevoeld, en beschouwde men dit als een noodzaak om de vrede te bewaren.
      Daar ben ik het mee eens, en er is ook niets geheimzinnigs aan.
      Helaas willen jullie linksen maar niet snappen dat de vrede die er sinds de oorlog in grote delen van Europa heerst, niet vanzelfsprekend is.

 6. Wachteres

  http://www.telegraph.co.uk/pensions-retirement/news/expat-pensioners-in-eu-will-be-50000-poorer-in-event-of-brexit/?WT.mc_id=e_DM119553&WT.tsrc=email&etype=Edi_Exp_New&utm_source=email&utm_medium=Edi_Exp_New_2016_05_17&utm_campaign=DM119553

  Expat pensioners in EU ‘will be £50,000 poorer’ in event of Brexit

  “Britons who retire to Europe could have their state pensions reduced by £50,000 over 20 years if the UK votes to leave the European Union in next month’s referendum.

  At present, anyone who retires within the European Economic Area, which includes the EU and other countries such as Iceland and Norway, has their state pension increased every year under the “triple-lock” system. This means that pensions rise by the higher of wage or price inflation, subject to a minimum of 2.5pc”.

  Smerige leugenaars. De waarheid is dat ons pensioen jaar in jaar nu al uit achteruit gaat en als we in de EU blijven dan heeft de EU het recht om daar flinke graaien in te doen, mocht de nood aan de EU komen.

  En die nood komt ongetwijfeld, gezien de graailust en het verkwanselen van ons geld door de EU-‘elite’.

  Het zou me niet verbazen als de EU stilletjes al uit de pot heeft gestolen.

 7. Wachteres

  Ik heb het hier al vaak gezegd: Een kleine groep rijken zullen puissant, om niet te zeggen stinkend, rijk worden en de rest steeds armer.

  Nu komen de middengroepen al onder druk te staan.

  En onze royals maken deel uit van deze elite. Niet voor niets zijn zij pro-EU.

  1. ceteris paribus

   Ik zie dat het socialisme zich gloednieuw uitdrukt in de vurige pleidooien van mevrouw Wachteres om het Grootkapitaal aan te pakken en de armen te verheffen.

   Het kan verkeren.

 8. Wachteres

  Het socialisme van politiek-correct komt – helaas – niet verder dan beschermend optreden ten opzicht van de islam en ons geld aan miljoenen ‘vluchtelingen’ spenderen.

  Mensen waarvan wij – en links natuurlijk ook – weten dat dit grotendeels geen vluchtelingen zijn, maar gelukszoekers, meestal met weinig of geen opleiding en met zeer achterlijke opvattingen.

  Omdat een kind kan begrijpen – en zoveel verstand moet politiek-correct toch nog wel hebben – dat dit grote problemen gaat opleveren en dat het volk voor de enorme, volledig uit de klauwen gelopen kosten ervan opdraait, lijkt het me logisch dat dit een bewust beleid is om chaos te veroorzaken.

  Trouwens, je hoeft geen socialist te zijn om niet te willen opdraaien voor het chronisch wanbeleid van de EU. Alleen gezond verstand is al voldoende. Helaas ontbreekt het politiek-correct daaraan, maar dat is niets nieuws.

 9. Nog1

  Boris begrijpt (eindelijk) waarom de socialisten (zoals de SP in Nederland) altijd al tegen waren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.