Kiezer be like: opzouten Samsom, wij willen Aboutaleb als PvdA-leider en premier!

De Nederlandse kiezer is volstrekt helder in diens intenties. Diederik Samsom moet plaats maken voor Ahmed Aboutaleb aan de top van de PvdA.

Slechts vier jaar is Diederik Samsom leider van de PvdA. Een stuk korter dan Rutte aan het hoofd staat bij de VVD, maar ook Wilders, Pechtold, Thieme, Van der Staaij en Roemer gaan al langer mee. Toch is er bij geen van hen een grote beweging vanuit hun respectievelijke partijen om ze af te zetten. Dat ligt allemaal anders bij de PvdA, uiteraard, want onder diens leider Diederik Samsom is het zeteltal in de peilingen gekelderd van 38 bij de verkiezingen van 2012, naar 8 nu. Een historisch verlies, want nooit had de PvdA minder dan 21 zetels.

Maar geen nood: de kiezers weten wel raad. Het enige wat de PvdA moet doen is Samsom met pensioen sturen, en in zijn plaats Ahmed Aboutaleb promoveren van burgemeester in Rotterdam naar landelijk partijleider van de PvdA. Dat wijst althans een onderzoek van Maurice de Hond uit:

“Als Aboutaleb op nummer 1 staat, denkt 13 procent van de kiezers op de PvdA te gaan stemmen. Hij scoort daarmee aanzienlijk beter dan PvdA-leider Samsom. Slechts 5 procent van de kiezers denkt op de PvdA te stemmen als hij lijsttrekker is.

Degenen die bij de vorige verkiezingen op de PvdA stemden, vinden Aboutaleb dan ook de beste keus voor het lijsttrekkerschap. 44 procent van deze kiezers vindt dat hij het moet doen. Hij laat daarmee Samsom (12 procent) en Asscher (19 procent) ver achter zich.”

Eén van de pluspunten is dat Aboutaleb het vermogen heeft om Rutte te verslaan in een stembusstrijd, iets wat de andere potentiële PvdA-leiders zeker niet lukt. Een ander is dat hij helder en beknopt kan weergeven wat niet alleen PvdA-kiezers vinden, maar ook de Nederlandse bevolking in het algemeen. Niemand kon zo perfect de woede kanaliseren vlak na aanslagen zoals in Parijs.

Maar gaat de PvdA-top luisteren naar de Nederlandse bevolking? Krijgen we een PvdA-leider Aboutaleb. Nee joh, natuurlijk niet. De PvdA-top heeft maling aan uw mening; niet voor niets staat de partij nu op 8 zetels. Volgens het Algemeen Dagblad zit de partijtop allesbehalve te wachten op iemand die niet door henzelf gekroond is:

“Ook betwijfelen bronnen in de partijtop of Aboutaleb de hectiek op het Binnenhof en de snelheid van het debat aankan. Daarnaast wordt gewezen op het risico dat Aboutaleb als fractievoorzitter in de oppositie terechtkomt. Daar vinden velen hem de stijl en de verbale kwaliteiten niet voor hebben.”

En zo loopt de PvdA natuurlijk z’n eigen graf in. En eerlijk is eerlijk: ik moet zeggen dat ik daar niet bijzonder wakker van lig, hoe capabel ik Aboutaleb ook moge vinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. poldi

  Dat zegt genoeg over die kiezers.
  Die zien op de buis een leuke man die af en toe Wildersachtige uitspraken doet (“dan rot je toch op”) maar in wezen een PVDA pop met 2 paspoorten, die thuis in een jurk rondloopt, wiens dochters onder géén voorwaarde met een Nederlandse man naar huis mogen komen, die jaarlijks (en wellicht vaker) een bezoekje brengt aan de koning van Marrokko om hem te laten weten hoe ver de islamisering al is gevorderd.
  Een wolf in schaapskleren.

 2. poldi

  Plagiaat
  ——–
  De PVDA wil natuurlijk deze man want een echte Nederlander stemt niet meer op deze partij. Ze hebben nu de moslims nodig, dus Ahmed moet de partij redden.

 3. Theo345

  Het enorme contingent aan bestuurders en ambtenaren die hun functie aan de PvdA te danken hebben moet wel een thuishaven hebben. Daarom kunnen ze de club niet gewoon opheffen.

 4. Beukman

  Samsom heeft al eerder verklaard in oktober de knoop door te hakken of hij weer lijsttrekker wil worden; Spekman heeft gezegd dat er lijsttrekkerverkiezingen zullen worden gehouden, mochten zich (meer) kandidaten aanmelden.
  Beetje een onzinverhaaltje dit hierboven dus, met mijn welnemen.

  Oh, en ik wed dat Aboutaleb zijn stad niet in de steek gaat laten. Wil degene die vindt dat hij dit wél moet doen, zich hier even melden?

 5. ceteris paribus

  Samsom was in een bescheiden rol als fractievoorzitter van een regeringspartij architect en hoeder van de meest succesvolle coalitie van de afgelopen decennia. Nederland heeft ontzettend veel aan de man te danken.

  We zien nu hoe Nederland sterker uit de crisis komt dan ze er in ging. Dat was zonder deze regering niet mogelijk geweest.

  Aboutaleb lijkt me een goede burgemeester maar wellicht te licht voor het premiersambt. Ik denk ook niet dat hij Peper en Cohen zal volgen in een roemloze overstap.

 6. J.C.

  Zou mooi zijn als de gladjakker Ahmed Aboutaleb (heeft u ook z’n gewauwel op de Dam op 4 mei gehoord?) het stokje van de “betrouwbare” Samsom van de PvdA overneemt, en die club naar maximaal 2 zetels dirigeert.

  1. ceteris paribus

   Bereid je voor op hetzelfde scenario als vier jaar geleden, beste J.C.: de PVV valt opnieuw zwaar tegen en de fatsoenlijke middenpartijen halen genoeg zetels om weer een solide coalitie te kunnen samenstellen.

   De Nederlander is niet gek en weet ook wel dat dit land geregeeerd moet worden door beschaafde en professionele bestuurders.

   1. J.C.

    @ceteris paribus

    Zoals ik een tijdje geleden al stelde: steeds meer autochtonen worden nu direct of indirect negatief geraakt door het onbeschaafde en onprofessionele beleid (zie bijvoorbeeld het gestuntel met Erdogan, en met Griekenland, en wat Radar constateert betreffende de gezondheidszorg in Nederland, en ga zo maar door) van de beschaafde en professionele bestuurders, zoals jij ze noemt. En er hangt daardoor verandering in de lucht. Je zult het niet leuk vinden, maar geloof me: de PVV gaat alleen al daarom glansrijk heel groot worden in of voor maart 2017.

    1. ceteris paribus

     Dat dachten we vier jaar geleden ook, beste J.C., maar intussen verloor de opgefokte populist vier verkiezingen op rij. Wilders is allang uitgekakt en geen zinnig mens denkt nog dat deze mafklapper oplossingen heeft. Leuk voor peilingen maar te ongeloofwaardig bij verkiezingen.

   2. J.C.

    @ceteris paribus

    Overigens ben ik ervan overtuigd, dat de PvdA z’n bestaansrecht verkwanseld heeft, omdat z’n hun natuurlijke achterban letterlijk en figuurlijk links hebben laten liggen.

    Maar het ging over de gladjakker Ahmed Aboutaleb van de PvdA. Hij heeft de lelijkste dingen over Pim Fortuijn gezegd, maar in feite is Ahmed Aboutaleb qua inzicht in de Nederlandse samenleving een verwende peuter vergeleken bij wijlen de heer Pim Fortuijn.

    1. ceteris paribus

     Elk verstandig en fatsoenlijk mens zegt lelijke dingen over Fortuyn, die man deugde namelijk niet en heeft veel ellende veroorzaakt.

     1. J.C.

      @ceteris paribus

      “Elk verstandig en fatsoenlijk mens zegt lelijke dingen over Fortuyn” ofwel iemand, die geen lelijke dingen zegt over Fortuyn is onverstandig en onfatsoenlijk, in jouw visie.

      Het maakt het beleid van Rutte II en de 138 (150 -12) Tweede Kamerleden niet minder gevaarlijk en pijnlijk voor veel autochtonen. Nederland zou er op dit moment aanzienlijk beter voorstaan als er eerder naar de PVV geluisterd was……………..

 7. H.Vaes

  Beste Cp….ik moet je gelijk geven dat dit het meest succesvolle kabinet is dat de afbraak van Nederland in zo.n korte tijd heeft weten te bewerkstelligen.
  En vooral de hoeder van dit kabinet…… Samsom…. mogen diegenen die dit kabinet steunen en daardoor mede verantwoordelijk zijn voor de ellende die daardoor veroorzaakt is, , dankbaar zijn voor zijn inbreng.
  En nu wordt Aboutaleb in gezet om moslims te vangen en een kalifaat te stichten.
  Is dit wt Nederland wil?????????
  Ik in ieder geval niet….en met mij de meerderheid van Nederland.

  1. ceteris paribus

   https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/05/13/twee-jaar-aaneengesloten-groei-voor-nederlandse-economie

   Je kunt wel roepen dat het Kabinet de afbraak van Nederland organiseert maar de feiten wijzen daar niet op.

   1. J.C.

    @ceteris paribus

    De goednieuwsshows van de overheidsinstanties, die iedere keer opnieuw voor verkiezingen opgevoerd worden, beginnen deze keer al vroeg. Of zouden er al eerder dan maart 2017 verkiezingen verwacht worden. Ik kan niet wachten om te zien hoe groot de PVV dan zal worden. Ik denk heel groot, er zijn immers heel veel autochtonen direct of indirect nadelig geraakt door het beleid van Rutte II en de 138.
    Ik zou zeggen, ondanks de goednieuwssprookjes van de overheid waarmee we vanaf nu weer belaagd gaan worden.

 8. Seneca

  Wat een degeneratie zowel onder de kiezers als reaguurders. Zelfs een der reaguurders gelooft nog in de berichtgeving van de ‘overheid’. Aboutaleb die het in zijn hersens haalde om tijdens de herdenking op 4 mei jl. het woord Jood niet wilde of durfde uitspreken. Hij had het over 686 kinderen die vermoord zouden zijn omdat zij ‘anders’ waren, neen lul, zij waren Joods en alleen omdat zij Joods waren zijn zij vermoord. Maar de schoft noemde hen anders om zo de moslims als nieuwe joden te presenteren. Dat is dus de man die op 25 augustus 1904 rustig verklaarde dat het woord ‘kankerjood’ een geaccepteerd woord was dan wel moest worden. Dat is dus de nieuwe lijsttrekker van de pvda. Onder Samson waren wij gedoemd onder die man worden wij afgevoerd. Wat doet de koning? Niets, die vind het allang goed zolang hij maar zijn salaris krijgt en met rust wordt gelaten. Terwijl de koning een heilige eed heeft gezworen om Nederland te beschermen.

  1. ceteris paribus

   Senca, zoals gebruikelijk zit je dom te zwatelen. Aboutaleb zei op de Dam ondermeer:

   ‘De verhalen leren ons dat het kwaad begint met vooroordelen en vernederingen: Joden moesten een ster dragen, hun kinderen mochten niet meer naar hun eigen school. Roma en Sinti, homo’s, verstandelijk beperkten: zij deden niemand kwaad, maar er was in nazi-Duitsland geen plaats voor hen’

   Je gelul slaat dus nergens op.

   1. Seneca

    @cp
    Vermoedelijk hoor je dat wat je wilt horen. Bovendien zijn er maar een paar die op dit forum lullen en daar ben jij er een van. Smerig links stuk vreten.

    1. ceteris paribus

     Nee, Seneca, je loog eenvoudig: Aboutaleb noemde wel degelijk de Joden expliciet in zijn toespraak.
     Liegen heeft niet zoveel met links te maken. Je loog en je biedt geen verontschuldigingen aan. Dat betekent dat je een onbeschaafde aap bent. Meer kan ik er niet over zeggen.

     1. Beukman

      Seneca noemde onlangs Asscher “een verachtelijke jood”. Dan weet ik wel hoe de vork in de steel zit.

 9. Arno1651

  Ik ben in Holland geboren en bij de Hollandse marine gediend nu een Noors paspoort!!!
  Ik kan geen 2 nationaliteiten hebben maar een Marokkaan wel ?????
  Rasisme????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.