Max Verstappen maakt er een puinhoop van: start morgen als laatste aan de GP van Monaco

Hoewel hij het geweldig deed in de eerste twee trainingen ging het zowel in de derde training als de kwalificatie mis. En goed mis ook.

Max Verstappen had zin in de GP van Monaco. In principe moest hij mee kunnen doen voor een podiumplek, en misschien zelfs voor de winst. Natuurlijk had hij een handicap, teamgenoot Daniel Ricciardo kreeg een nieuwe, snellere motor, maar dat moest op dit circuit geen groot probleem zijn. Monaco gaat immers om stuurmanskunst, niet om vermogen als zodanig.

Nou dat valt flink tegen. Hoewel hij in de eerste training de vijfde tijd neerzette en in de tweede training de tweede tijd, faalde hij in de derde training. Hij raakte de kant namelijk, waardoor hij zijn auto beschadigde. Vandaag ging het nog veel erger mis in de kwalificatie: hij ramde de muur behoorlijk hard, waardoor hij niet verder kon. De rode vlaggen werden van stal gehaald waarna de kwalificatie even stil kwam te liggen.

Door zijn crash moet Max morgen waarschijnlijk op de allerlaatste plaats beginnen.

En dat betekent natuurlijk dat hij van zijn lang zal die leven niet op het podium kan eindigen. Het is namelijk bijzonder lastig om in te halen in Monaco. Als je twee of drie coureurs inhaalt ben je een genie. Nou zal Max wel een aantal mensen achter zich laten uiteindelijk — hij én zijn auto zijn beter dan, zeg, 10 andere coureurs en bolides voor hem — maar een podiumplek gaat er niet eens bijna inzitten.

Sterker nog, we moeten er ernstig rekening mee houden dat Max morgen weer crasht. Vorig jaar vloog hij namelijk uit de race in Monaco na een crash, en nu is hij in 4 sessies dus ook alweer 2 keer tegen de muur gevlogen. Dat geeft bepaald geen vertrouwen.

Voor Max moet dit een leermoment zijn. Hij zal het morgen gewoon beter moeten doen; hij kan het zich niet veroorloven om fouten te maken. En vervolgens moet hij weer op zijn best zijn bij de GP van Canada over twee weken. Als dat niet zo is zullen er namelijk ongetwijfeld stemmen opgaan die eisen dat Max teruggezet wordt naar Toro Rosso, zodat Daniil Kvyat terug kan naar zijn oude Red Bull team, waar hij enkele weken geleden uit werd gehaald.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.