Nederland staat voor lul: F-16’s komen door technische mankementen niet in actie boven Syrië

Nederland slaat weer eens een enorme flater. Onze F-16’s staan weliswaar klaar om bombardementen uit te voeren op ISIS-doelwitten in Syrië, maar helaas maken de Amerikanen bijna geen gebruik van ‘onze’ toestellen (en onze militairen).

De reden:

De F-16’s hebben alleen een gewone radio, terwijl ze via satellieten zouden moeten kunnen communiceren. Hierdoor zijn ze afhankelijk van militairen op de grond, maar die zouden er vrijwel niet zijn in Syrië.

De Verenigde Staten zouden daarom nauwelijks toestellen inzetten van de Koninklijke luchtmacht om IS-doelen in Syrië te bombarderen.

Hilarisch genoeg kwamen Tweede Kamerleden daar pas achter toen ze onlangs zelf Jordanië bezochten waar ‘onze’ F-16’s staan. Eenmaal daar werd hen verteld dat de toestellen eigenlijk 24/7 op de grond staan.

VVD’er Han Ten Broeke zegt terecht dat hij “een zeker gevoel van gêne” niet kon onderdrukken toen hij dat hoorde. Nederland staat er weer lekker op. Wat een afgang. Andere Kamerleden dachten daar net zo over.

En dus eisen ze tekst en uitleg van Defensie minister Jeanine Hennis, niet toevallig óók van de VVD. Zij is al vaker bekritiseerd — met name door het CDA en VNL — omdat ze de krijgsmacht zou uithollen. Nou, dat klopt dus. Zelfs als we F-16’s naar oorlogsgebied sturen staan ze er alleen maar voor de schijn zodat Rutte kan claimen dat we meedoen aan de oorlog tegen ISIS en Obama kan zeggen dat er een “brede anti-ISIS coalitie” is. Ondertussen staan we natuurlijk compleet voor lul en maakt de rest van de wereld de ene na de andere grap over die nutteloze kaaskoppen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Tsja, dat krijg je ervan als je een tuthola op defensie zet, alleen omdat het een vrouw is. Bijna alle defensieministers in Europa zijn vrouwen en dat is dus ook duidelijk te merken. Het deugt niet! Verder heeft natuurlijk de hele politiek kilo’s boter op het hoofd en moet nu niet verontwaardigd doen. Hiervoor is al dikwijls genoeg gewaarschuwd, maar blijkbaar gaan onder anderen nutteloze windmolenparken vóór en bóven onze defensie!
  En dan dit alles wel terdege wetende, worden er óók nog eens buitenlandse missies bepleit, terwijl er niet eens voldoende geld, personeel én uitrusting is, om voor ons eigen land te gerbuiken. Er is niet eens meer budget voor broodnodige oefeningen.
  Het is bij het misdadige af!

  1. ceteris paribus

   De heer Suijkerbuijk heeft het niet zo op vrouwen. En dan te bedenken dat de volgende president van de V.S. hoogstwaarschijnlijk een vrouw zal zijn. Samen met mevrouw Merkel zullen die de wereldpolitiek in belangrijke mate gaan bepalen.

   Arme heer Suijkerbuijk.

 2. Ni28

  En zij hebben nog zo hard geoefend met Pang, pang!

  1. van Urk

   Ik begin nu steeds meer te twijfelen over de inzetbaarheid van onze krijgsmacht (en dat geld niet alleen voor Nederland maar voor de meeste NAVO landen die allemaal uitgekleed zijn). Maar ook aan de kennis van onze defensieminister en legerleiding heb ik zo mijn twijfels dat ze zo stom kunnen zijn dat ze niet voortijdig erachter waren gekomen dat onze vliegtuigen bij een zelfstandige bombardement totaal geen nut hebben boven Syrie. Kunnen we beter op de ouderwetse manier onze Fokkertjes weer aantrappen en rustig op het oog een bommetje gaan gooien.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Ni28
   Mis poes. “Pang, pang” is voor de infanterie. Voor de KLu is het “Pffffffffwieieieieieie…..Boem” Ik heb me laten vertellen, dat de vliegers een stemvork bij hebben, om het juiste geluid te kunnen maken. Hoe zwaarder de bom, hoe meer bas in het geluid!

 3. ko vadis

  En de vijanden van De Coalitie weten wel wat te doen met Hennis, eenmaal! Defensief gezien, schoppen de Nederlanden al geen deuk meer in het spreekwoordelijke pakske boter, dus het op missie sturen, met offensief ondeugdelijk onderhouden vliegtuigen, zal ook ggeen soelaas bieden, en tot vragen leiden over het karige defensiebudget, waarbij een gebrokengeweertjegevoel toch opgeld doet!

  1. van Urk

   En de Belgen die misschien met hetzelfde probleem te kampen hebben zouden ons gaan aflossen. Toch vreemd dat daar niet aan gedacht is na een update aan verbeteringen in de jaren negentig van onze laatste F-16,s.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Van Urk
    Daar is wel dégelijk aan gedacht. Het wordt alleen een beetje heel erg moeilijk, wanneer je daar geen budget voor krijgt!

 4. Vigo

  Dus ” we ” hebben helemaal geen onschuldige burgers gebombardeerd boven Syrië en Irak?

  Kan iemand dit die lul van een paardepis even uitleggen?

  1. cmsuijkerbuijk

   @Vigo
   Ach Vigo, deze totale oetlul, vindt nu dat ik het niet op vrouwen heb. Dat spint HIJ er maar weer van. Maar hoe moet je het anders uitleggen, als een vrouw met slechts een Schoevers diploma op zak en totáál geen enkel benul van de krijgsmacht, die zelfs niet weet aan welke kant een kogel uit een wapen komt, tot MinDef wordt benoemd en de éne blunder over de andere begaat? Dat heeft niets met haar vrouw-zijn te maken, maar álles met die onzinnige positieve discriminatie die voor vrouwen op belangrijke posten moet zorgen. (Ook in het buitenland: Hetzelfde probleem) Wel we kunnen nu aan den lijve ondervinden, waar dat toe leidt. Een totáál geruïneerde krijgsmacht, met dank aan deze Blonde Dolly. En CP doet niet voor haar onder: Zich bemoeien met dingen waar hij geen bál verstand van heeft, maar dat kennen we intussen! (Die zou ik nog geen klapperpistooltje als wapen toevertrouwen)

  2. van Urk

   Natuurlijk ook niet Vigo. Dat is nu bewezen met dit voor onze luchtmacht en overheid beschamende nieuwsfeit. In Irak hebben onze piloten alleen vijandelijke stellingen of vijandelijke voertuigen geraakt met hulp door een spotter vanaf de grond en onze piloten hebben Syrie nog niet eens van boven gezien ondanks het groene licht. De meeste burgers worden namelijk gedood door hun eigen soldaten die van Assad en die van de rebellen.

  3. ceteris paribus

   In Irak hebben naar hartelust gebombardeerd, vigo, in Syrië kwamen ze kennelijk nog niet goed op stoom. Dat scheelt weer honderden burgerslachtoffers.

   1. Houtlijm

    Je hebt vandaag vast nog niet genoeg gerukt Simon, je bent nog zuurder dan gewoonlijk. Gelukkig levert een hoge zuurtegraad ook vrijwel altijd maagzweren op. Hoe meer hoe beter, zullen we maar zeggen.

    1. ceteris paribus

     Houtlijm ziet masturbatie kennelijk als een probaat middel om een goed humeur te krijgen.

     Mogelijk houdt hij zich op die manier staande.
     Tragisch.

     1. Houtlijm

      Ceteris, masturbatie levert gegarandeerd een goed humeur op. Vandaar dat ik zeg: pak ‘m beet en sjor lekker een eind weg. Ik weet dat je er weinig ervaring mee hebt door je zwaar katholieke opvoeding (handjes boven de dekens) maar probeer je te ontworstelen aan die boe-stemmen: je zal er van opknappen. Het is heel natuurlijk, alle (zoog)dieren doen het. Dus jij mag het ook.

   2. Vigo

    De debiel paardepis is van mening dat een F16 op stoom vliegt, is dit triest of is dit triest?

    Ook boven Irak was de technische staat van onze F 16 jagers werkelijk deplorabel te noemen knaap, dat wist iedereen behalve jij, de politiek en die blonde del Hennis….

    1. ceteris paribus

     Vigo kent de uitdrukking ‘op stoom komen’ kennelijk niet.

     Wellicht weet hij ook niet wat ik bedoel als ik zeg dat hij het buskruit niet heeft uitgevonden.

    2. Houtlijm

     Inderdaad Vigo, ceteris leeft nog geheel in het stoomtijdperk en van de paardentram. Vandaar zijn archaische kijk op het leven. F16…… is dat niet de tram naar de herensocieteit?

 5. ceteris paribus

  Ik hoor zojuist op de radio dat onze bommenwerpers helaas wel degelijk actief waren maar alleen voor bepaalde doelen.

  1. Houtlijm

   Gelukkig dat onze bommenwerpers actief waren. En elk doel is goed: iedere bom die raak is, is winst.

   1. ceteris paribus

    Ze raken vooral veel woonhuizen en burgers.

    1. Houtlijm

     Oh, was jij er bij? En heb je het allemaal geteld? Heb je fotomateriaal of video als bewijs? Zijn er getuigen?

     Zo niet, wil je dan alsjeblieft je stomme muil houden.

     1. ceteris paribus

      Ik vrees dat het Muslimrein Vigo de kont zal roesten dat er burgerslachtoffers vallen onder de moslimbevolking.

      Voor zijn toelichting. ‘De kont roesten’ betreft een uitdrukking. In werkelijkheid kunnen konten niet roesten, ook niet de bruine konten waar hij zo op gesteld is.

     2. Houtlijm

      Burgerslachtoffers onder de moslimbevolking is inderdaad niet zo erg Ceteris paardenpus. Het zijn namelijk moslims. En hoe minder er daarvan zijn, hoe beter het voor de wereld is.

     3. ceteris paribus

      Houtlijm laat zijn masker even vallen.

     4. Houtlijm

      Nee hoor ceteris, ik zeg het alleen om jou op stang te jagen en je ‘muslimrein gal’ te laten spuwen. Sociaal van me, nietwaar? Dat ik zo sterk met je begaan ben, dat is toch ontroerend?

     5. ceteris paribus

      Gelukkig, Houtlijm, je maakte maar een grapje.

  2. Vigo

   Jij hebt zeker ook nog een buizenradio paardepis?

 6. Eftelsitenl

  Het is toch al langer bekend dat het niet goed zit met de F16?
  Het lijkt nu alsof de politiek ineens dacht dat ze wat in huis hadden met die F16.
  Ze wisten toch allemaal dat die dingen op waren.
  Anders hadden ze al helemaal niet gekeken naar die JSF.
  Of het nieuwsbericht klopt van geen kanten of politiek heeft tussentijds liggen maffen.

 7. cmsuijkerbuijk

  Bijkomend probleem bij het niet hebben van de juiste apparatuur is natuurlijk het zeer grote gevaar, dat zo’n waarnemer loopt. Het is dus niet alleen de vlieger, die de dupe is van Blonde Dolly, maar ook de waarnemers in het veld. Die lopen eigenlijk nog méér risico, dan de vlieger. Als wij een échte MinDef zouden hebben gehad, bijvoorbeeld Dick Berlijn, zélf oud-vlieger (En ook nog gevechtsmissies gevlogen destijds boven Joegoslavië) dan was dit en vele, vele andere blunders niet gebeurd. Maar tsja, het móest een vrouw zijn hé, terzake kundig of niet. Dus niét! Kan waarschijnlijk zéér goed blind typen en notuleren, maar daar houdt het dan wel mee op. Oh ja, en in een stoer vliegeruniform op de foto gaan, dát kan ze óók heel goed. Ik walg van dat mens, ook al, omdat ze ook helemaal niets aan wil nemen van mensen, die wél van wanten weten. Daarmee laat ze onze militairen onnodige risico’s lopen, maar dát zal haar worst wezen. Als er met collega-(vrouwelijke) MinDefs maar geouwebet kan worden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.