Suïcidale egoïst zorgt ervoor dat dierentuin twee leeuwen moet doodschieten

Dieptriest: een ander wezen opzadelen met jouw doodswens.

Veel triester dan dit wordt het niet:

In de dierentuin van de Chileense hoofdstad Santiago hebben medewerkers zaterdag twee leeuwen doodgeschoten, nadat een bezoeker hun verblijf binnen was gedrongen. Franco Luis Ferrada Roman (20) wilde zelfmoord plegen door zich voor de leeuwen te gooien, maar dankzij het optreden van het personeel kwam hij er levend vanaf.

De jongen had het bijzonder lastig, zoals je zou verwachten van iemand die zelfmoord wil plegen. Hij verloor onlangs zijn moeder aan kanker. Door het verdriet besloot hij zelf ook uit het leven te stappen.

Dat deed hij door het leeuwenverblijf in te gaan. Eenmaal daar hoopte hij dat de leeuwen hem zouden opeten. Helaas voor hem dachten de leeuwen daar net een beetje anders over. Hij kleedde zich uit, maar zij negeerden hem.

Daarom begon hij ze uit te dagen. Ze negeerden hem nog steeds. Hij ging echter stug door en uiteindelijk besloten de leeuwen, een mannetje en een vrouwtje, dat ze er genoeg van hadden. Ze zetten de aanval in.

Toen ze eenmaal door hadden dat dit een smakelijk hapje zou kunnen zijn gaven ze niet meer. Hun verzorgers spoten de leeuwen nat, maar ze hielden niet op. Toen ze verdovingspijltjes inzetten raakten ze de man per ongeluk in plaats van de leeuwen. Die gingen dus lekker door.

Daarom werd er uiteindelijk voor gekozen om de leeuwen af te knallen.

Het park legt uit dat het volgens diens regels belangrijk is om mensen te redden; mensen zijn belangrijker dan dieren. Daar zal niemand iets op aan te merken hebben, zij hebben het juiste gedaan. Maar wat is het ongelooflijk triest dat deze man uiteindelijk voor de dood van deze dieren zorgde. Hij had zichzelf kunnen ophangen, zichzelf kunnen verdrinken, zijn polsen kunnen doorsnijden… er zijn talloze manieren waarop je jezelf kunt doden.

Maar dat had ervoor gezorgd dat hij minder aandacht kreeg, en dus koos hij voor deze optie: die uiteindelijk niet in zijn dood resulteerde, maar in die van twee leeuwen die alleen maar deden wat leeuwen nu eenmaal doen: andere wezens proberen op te eten als ze geïrriteerd zijn.

De man is opgenomen in het ziekenhuis en bevindt zich, helaas, nog altijd in levensgevaar. Er wordt echter vanuit gegaan dat hij het normaal gesproken wel moet redden.

Als dat lukt is hij dus nog steeds in leven (op zich geweldig), maar de arme leeuwen niet (vreselijk).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Wim

  Om iemand die zelfdoding wil en helemaal in de war is een egoïst te noemen is schandalig.

 2. ceteris paribus

  Wat een krankzinnig artikel: een wanhopige man die zelfmoord wil plegen wordt hier een egoïst genoemd en in plaats van enig mededogen met deze stakker wordt gepiept over twee leeuwen die men (terecht) afschoot.

 3. Beukman

  Roofdieren horen niet in hokken. Daar worden ze ongelukkig van. Het past niet bij hun natuur. Dat zie je ook aan hun gefrustreerde geijsbeer. Leeuwen in een hok worden net als leeuwen in een circus steeds vaker beschouwd als dierenmishandeling. Goed dat ze dankzij deze held uit hun lijden zijn verlost.

  Verder zit er natuurlijk een incongruentie in het verhaal. Het was een win-win-situatie geweest als de leeuwen de man hadden opgegeten. De man was dood geweest, wat hij ook wilde, en de leeuwen hadden een lekker hapje gehad. Hopelijk was de man niet te mager. Als deze man werkelijk belangrijker was dan de leeuwen, dan hadden ze hem gewoon zijn zin moeten geven. Nu heeft het vermeende belang van de leeuwen geprevaleerd. Het belang van de man werd hieraan ondergeschikt bevonden. En dat terwijl hij belangrijker is. Klopt dus niet.

 4. toetssteen

  Mens staat onderaan de menukaart. Blijkt ook wel, want de leeuwen toonde in eerste instantie geen interesse. Bolle buik, en dan staat er ook nog eens zo’n meurend mens de clown uit te hangen.
  De reden waarom ze hem uiteindelijk nee wilden leggen was omdat ze iets vijandelijks bespeurd moeten hebben. Of ze hem op zouden hebben gegeten waag ik te betwijfelen.
  Alleen stokoude leeuwen hebben mens op de kaart staan, die lopen namelijk niet zo hard en kunnen niet klimmen, maar echt te nassen is het vlees niet.

 5. Seneca

  Als iemand uit het leven wil stappen, prima! Van mij mag hij! Als zijn moeder is overleden, jammer maar wat wil je, het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Integendeel! Iedereen moet op een gegeven moment zijn vader/moeder missen. Pleeg je daarom zelfmoord? Als iedereen dat zou doen dan was het een stuk rustiger op deze aardkloot. Ik ben het roerend met Michael eens, maar ik zeg jammer dat men die klootzak niet heeft doodgeschoten en wel die twee arme dieren. De reacties tot op heden weerspiegelen de mentaliteit die in onze maatschappij overheerst. Het is altijd de schuld van het slachtoffer, de dader is altijd zielig of onbegrepen. Lazer toch op, iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar acties. Als men de consequenties van zijn/haar daden niet wilt aanvaarden, schik je dan in je lot of pleeg zelfmoord in een badkuip en snij je polsen door. Opgeruimd staat netjes!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.