Walgelijk en respectloos: toeterende automobilist verstoort dodenherdenking in Maassluis

Geen categoriemei 05 2016, 10:01
Gelukkig werd de asociale bestuurder afgestraft door de wijkagent.
Op 4 mei is Nederland om 20 uur twee minuten stil voor de jaarlijkse dodenherdenking. Een sereen moment om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te gedenken. Helaas hebben sommige mensen daar geen boodschap aan: in Maassluis werd de dodenherdenking verstoord door een automobilist die langdurig toeterde tijdens de twee minuten stilte. De wijkagent meldde het voorval op Twitter, en schreef ook dat de asociale verstoorder direct op de bon is geslingerd.
https://twitter.com/B_Notenboom/status/727927624429867015
De verstoorder kan rekenen op een boete voor onnodig toeteren en mag 370 euro aftikken. Goed dat wijkagent Notenboom zo adequaat reageerde en niet aarzelde om stante pede een boete uit te schrijven – als er één boete 100 procent terecht is, is het deze boete wel. Helaas lost dat het probleem niet op: steeds meer mensen vinden het onnodig om op 4 mei de doden te herdenken, en uiten dat met veel kabaal.
Zo zette de actiegroep "Geen 4 mei voor mij" zich af tegen de "racistische" dodenherdenking, die "niet-witte geschiedenis" zou "onderdrukken". Tweede Kamerlid en Erdogan-aanhanger Tunahan Kuzu deed ook een respectloze duit in het zakje, door Nederlandse Turken te vergelijken met de slachtoffers van de nazi-bezetting. Hoe ver kun je gaan met het besmeuren van de nagedachtenis van oorlogsslachtoffers?
Deze toeterende automobilist voelde zich wellicht geïnspireerd door de anti-dodenherdenkingsactivisten, en besloot dat in Maassluis eens in de praktijk te brengen. Lekker rondrijden en expres hard toeteren tijdens de twee minuten stilte – walgelijker kan bijna niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten