Walgelijk en respectloos: toeterende automobilist verstoort dodenherdenking in Maassluis

Screen Shot 2016-05-05 at 09.39.43
Foto: Twitter / CDA. Dodenherdenking in Maassluis.

Gelukkig werd de asociale bestuurder afgestraft door de wijkagent. 

Op 4 mei is Nederland om 20 uur twee minuten stil voor de jaarlijkse dodenherdenking. Een sereen moment om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te gedenken. Helaas hebben sommige mensen daar geen boodschap aan: in Maassluis werd de dodenherdenking verstoord door een automobilist die langdurig toeterde tijdens de twee minuten stilte.  De wijkagent meldde het voorval op Twitter, en schreef ook dat de asociale verstoorder direct op de bon is geslingerd.

De verstoorder kan rekenen op een boete voor onnodig toeteren en mag 370 euro aftikken. Goed dat wijkagent Notenboom zo adequaat reageerde en niet aarzelde om stante pede een boete uit te schrijven – als er één boete 100 procent terecht is, is het deze boete wel. Helaas lost dat het probleem niet op: steeds meer mensen vinden het onnodig om op 4 mei de doden te herdenken, en uiten dat met veel kabaal.

Zo zette de actiegroep “Geen 4 mei voor mij” zich af tegen de “racistische” dodenherdenking, die “niet-witte geschiedenis” zou “onderdrukken”. Tweede Kamerlid en Erdogan-aanhanger Tunahan Kuzu deed ook een respectloze duit in het zakje, door Nederlandse Turken te vergelijken met de slachtoffers van de nazi-bezetting. Hoe ver kun je gaan met het besmeuren van de nagedachtenis van oorlogsslachtoffers?

Deze toeterende automobilist voelde zich wellicht geïnspireerd door de anti-dodenherdenkingsactivisten, en besloot dat in Maassluis eens in de praktijk te brengen. Lekker rondrijden en expres hard toeteren tijdens de twee minuten stilte – walgelijker kan bijna niet.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

15 reacties

 1.   

  Tja. Maar de grote vraag, wat was zijn afkomst? Was het een nakomeling van boer Koekkoek of was was het met zangkoortjes en uitkering binnengehaalde vreemdeling uit het verleden..

  1.   

   Ik houd het op een PVV-tokkie.

   1.   

    Ja maar jij bent geestelijk niet orde.

   2.   

    Schatje………… PVV = pro dodenherdenking.

    Probeer het nog eens.

   3.   

    Kunt uw mijn mij de connectie uitleggen tussen de Dodenherdenking en de PVV. die pro 4 mei is en zelf vragen heeft gesteld omdat enkele jaren geleden Marokkaans tuig met de kransen van de dodenherdenking aan het voetballen waren.

 2.   

  Misschien was het een ‘kansloze’ 4e generatie Mocro of Nederturk. Jammer dat wij dat niet mogen weten. Dat het iemand van de PVV geweest zou zijn, lijkt mij onwaarschijnlijk. Tenzij het een allochtoon was die uit onvrede op de PVV stemt en het ook eens is met Kuzu, de nazi uit Turkije.

 3.   

  Wat voor afkomst dan ook, dit trieste figuur valt in te delen in de categorie: karakterlogisch minvariantje, Ronduit walgelijk!

 4.   

  De boete is niet eens voor het verstoren van de dodenherdenking, maar voor het onnodig geluid of lawaai veroorzaken met de autotoeter. Niet toegestaan.

  Indien je in een gevaarlijke positie bevind mag je toeteren / claxonneren. Deze posities zijn bijvoorbeeld als iemand over wilt steken terwijl dit niet mag, of je word ingehaald / afgesneden op een gevaarlijke manier. Op die manier is de toeteren verantwoord en gebruik je hem alleen wanneer dit echt nodig is.

  Een jaar of 5 terug vond iemand in de buurt het nodig om even voor 8 uur keihard Nederlandse smartlappen aan te zetten voor een stief kwartiertje.
  Daarvoor krijg je geen boete. Of buren moeten klagen over geluidsoverlast.

 5.   

  Onnodig toeteren kost € 370? Geestig. Moord met voorbedachte rade kost € 117,35.

  1.   

   De heer Lanterfant lijkt uit ervaring te spreken.

   1.   

    LantR.fant leest slechts de krant. En ehhh, volgaarne mijn naam correct weergeven.

 6.   

  De trein rijdt, de auto’s rijden, vliegtuigen gaan voort. Ergens in de verte klinkt geruis, echt stil wordt het nooit. Iemand die toetert laat merken dat hij er niet tegen kan dat anderen gedenken. Dat kan een oorzaak hebben. Zijn alte Kameraden die nu dood zijn of het feit dat het Hitler niet gelukt is om alle joden uit te moorden. Het is zelfs mogelijk dat iemand die dit doet de moord op de joden niet kan verwerken, het is ook moeilijk te bevatten, veel mensen kunnen zich geen zes miloen voorstellen, laat staan het leed van elk induvidu. Ik weet absoluut niet wat de beweegreden is geweest van deze persoon om de twee minuten stilte te verstoren, ook als hij tot de verkeerde groep behoorde zou het nog kunnen zijn dat het leed hem overmeesterd heeft en dat hij dus eigenlijk wèl herdacht maar zich niet zo goed kan uitdrukken, dat is vervelend en meer niet.

  1.   

   @Vanhetgoor
   Ehhhhh een vliegtuig, ehhhhhh, ik zou die motoren toch maar laten stralen. Maar u weet in het geheel niet wat er in dat toestel gebeurt. Idem met de trein, ofschoon die veelal wel stilstaan.
   Op de weg zullen de hulpdiensten toch naar een 112tje moeten. Kortom, wat u uit de mouw schudt is nogal dom.

 7.   

  De politiek correcte clubs overdrijven graag en dat houdt ook in dat ze herdenkingen als de dodenherdenking en de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog met alle macht in stand wil houden. Maar er zitten nu al ongezonde aspecten aan. Het gaat dan niet alleen om de Tweede Wereldoorlog, er wordt politieke propaganda bedreven die zich niet verhoudt met de werkelijkheid van toen en bepaalde extreem linkse groepen (oud communistische) trachten de herdenkingen naar zich toe te trekken. Minder herdenken is dan al gauw beter, bijvoorbeeld eens in de twee jaar dodenherdenking en eens in de vijf jaar herdenking van de bevrijding.
  Zo was het communistisch verzet een gevaar voor anderen en de grote vraag was of de communisten na de oorlog door zouden gaan met aanslagen en nog erger. In tegenstelling met de PvdA van nu moesten de oude sociaal democraten van toen (zoals v.O., Fr.G, vNo, G.Kl., v.Na, S.T., etc.) niets van communisten hebben. De vertekening van heden is bijzonder ergerniswekkend en het zegt alles over de huidige politiek.

  1.   

   Welke communistische clubs proberen de herdenking naar zich toe te trekken. Waar gaat dit over?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!