Topsporter wil een asielhond adopteren, maar zijn uiteindelijk keuze is een hele verrassing

Deze speler kwam aan bij het asiel met een wel erg apart verzoek.

Ben je wel eens in een dierenasiel geweest? Vaak is het geweldig om daar eens rond te lopen, als je op zoek bent naar een nieuw huisdier. Het is een pure win-winsituatie als je tot adoptie overgaat: jij krijgt er een huisdier bij, en het dier krijgt eindelijk een liefdevolle baas. Je zou denken dat elke hond of kat zo uiteindelijk wel een baasje vindt, want hoeveel mensen dromen er niet van hun huis met zo’n viervoeter te mogen delen?

Helaas werkt het niet altijd zo. De kans dat een hond (of kat, of vogel, of hamster..) geadopteerd wordt, krimpt met het voorbijgaan van de jaren. Dat kun je mensen ook moeilijk kwaad nemen, want wie wil nou niet het liefste die schattige puppy die nog jaren meegaat, hebben? Logisch, maar het leidt er vaak wel toe dat de dieren die in hun jonge jaren niet meegenomen worden, of pas later bij het asiel aankomen, nooit meer de liefde van een baasje zullen kennen.

Toch denkt niet iedereen zo. American Football-speler Ronnie Stanley had namelijk een wel erg bijzonder verzoek toen hij bij het asiel aankwam: hij wilde de lelijkste, oudste hond met de minste kans op adoptie hebben.

Het personeel van de opvang in kwestie was natuurlijk geschokt, maar ze hadden wel drie honden die daaraan voldeden. Uiteindelijk is Winter de gelukkige geworden, en mocht zij mee met de sporter. Dat had ze dan ook meer dan verdiend na wat ze allemaal meegemaakt had, vergis je niet. Men had haar aangetroffen in een verwaarloosd appartement, waar ze zonder water en voedsel had moeten overleven. Ook was duidelijk te zien dat ze veel te veel puppies op de wereld gezet had, wat haar ook ernstig verzwakt had. Gelukkig heeft ze haar dierenbeul van een baasje kunnen inruilen voor Ronnie. En zeg nou zelf: is er een hond die het meer dan Winter verdiend had om eens goed in de watten gelegd te worden?

Winter met haar nieuwe baasje Ronnie en zijn vriendin. Foto: BARCS Animal Shelter / Facebook
Winter met haar nieuwe baasje Ronnie en zijn vriendin. Foto: BARCS Animal Shelter / Facebook
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.