Eindelijk: Denemarken gaat islamitsche haatbaarden vervolgen en verbannen

Geen categoriejun 01 2016, 17:00
Imams en andersoortige islamitische 'geleerden' die mannen vertellen dat het prima is om je vrouw af en toe te slaan zijn vanaf nu niet langer welkom in Denemarken.

Denmark will punish preachers who encourage criminal acts and blacklist “hate preachers” from Denmark, the government said Tuesday, after a documentary about imams advocating illegal acts sparked nationwide controversy in February.

Uit de documentaire blijkt namelijk dat er nogal wat haatbaarden zijn in Denemarken die gelovige moslims vertellen dat vreemdgaande echtgenoten gestenigd moeten worden, dat kinderen op gewelddadige wijze gestraft moeten worden, en dat vrouwen seks moeten hebben met hun man, ook als die hen stelselmatig mishandelt.
Het zal als een schok komen voor Mark Rutte en Diederik Samsom, maar de Denen vinden dat soort 'culturele praktijken' niet bij hun cultuur passen. En dus doen ze er iets aan.
De minister van Kerk en Cultuur, Bertel Haarder, zegt daar het volgende over:

"We gaan het oproepen tot dit soort straffen en gedrag criminaliseren. We hebben parallelle gemeenschappen in Denemarken die volgens hun eigen regels leven."

En dat vindt hij niet kunnen.
Natuurlijk weten we dat dit soort praktijken en imams ook voorkomen in Nederland, maar anders dan de Deense overheid doet de Nederlandse regering daar niets aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten