Joodse jongen uit Almere slaagt en hangt schooltas aan Israëlische vlag. Gezin wordt onmiddellijk lastiggevallen

Geen categoriejun 20 2016, 18:00
Hoeveel bewijs heeft een mens nog nodig dat antisemitisme in Nederland niet alleen terug is, maar ook echt op grote schaal plaatsvindt?
Een 20-jarige jongen was vorige week geslaagd op z'n hbo-opleiding, en z'n 47-jarige vader vond het een mooi idee om z'n nageslacht te eren met het buiten hangen van de vlag, maar daaraan eens schooltas. So far so good, want dat doet vrijwel iedereen. Eén verschil hier: het in Almere woonachtige gezin is Joods, en hing voor de verandering geen Nederlandse, maar een Israëlische vlag buiten. Moet kunnen, toch?
Nou.. kennelijk niet. Z'n vader - die onder schuilnaam Max Abraham bereid is om opheldering te geven - schetst een ontluisterend beeld:

“Net zoals anderen een Nederlandse, Pakistaanse of Marokkaanse vlag met schooltas ophangen als iemand is geslaagd deden wij dat met een Israëlische vlag. Vervolgens kwamen er auto’s voorbij die toeterden, inzittenden staken middelvingers naar ons omhoog, er werd geschreeuwd, gescholden, van alles en nog wat. Ze riepen: ‘Rotjoden, we gaan jullie pakken’, ‘kankerzionisten’, ‘rotzionisten’…dat soort dingen."

De vlag zou er eigenlijk maar een ogenblik hangen, maar zelfs een kwartiertje was kennelijk teveel gevraagd:

“Het erge is, ik wilde die vlag niet eens heel lang laten hangen, want ik weet best hoe gevoelig dat tegenwoordig het ligt. Maar zelfs eventjes, tien minuten, zo’n vlag voor een foto ophangen kan dus al niet meer, we kregen echt meteen commentaar."

Het moet maar eens klaar zijn met dat salonfähige antisemitisme in Nederland. Het is echt de hoogste tijd dat de politie een zero tolerance-beleid gaat voeren. Ben jij tegen Israël? Oké, dat is dom maar dat mag. Val jij onschuldige burgers lastig, dan mag je voorlopig even kennis maken met een kleine ruimte binnen vier kale muren, waar je kan piekeren hoe je die torenhoge boete precies zal gaan betalen.
Wat er nu gebeurt, is dat antisemieten gewoon wegkomen met hun hatelijke aanvallen waardoor Joodse landgenoten zich uitermate onprettig voelen in ons anders zo prachtige land. Het is tijd om het eens voor hen op te nemen, in plaats van de hele dag te benadrukken dat we met z'n allen zulke fatsoenlijke mensen zijn.
Want guess what? Zolang wij toestaan dat zoveel Joden in Nederland zo intens getreiterd worden, zijn we helemaal niet zo fatsoenlijk.
Eén schrale troost voor Max en zijn zoon: de helden van VNL hebben in ieder geval al Kamervragen aangemeld over dit incident. Laten we hopen dat die op enige manier een impact zullen hebben!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten