Joodse jongen uit Almere slaagt en hangt schooltas aan Israëlische vlag. Gezin wordt onmiddellijk lastiggevallen

maxabrahammetzoon
Foto: The Post Online

Hoeveel bewijs heeft een mens nog nodig dat antisemitisme in Nederland niet alleen terug is, maar ook echt op grote schaal plaatsvindt?

Een 20-jarige jongen was vorige week geslaagd op z’n hbo-opleiding, en z’n 47-jarige vader vond het een mooi idee om z’n nageslacht te eren met het buiten hangen van de vlag, maar daaraan eens schooltas. So far so good, want dat doet vrijwel iedereen. Eén verschil hier: het in Almere woonachtige gezin is Joods, en hing voor de verandering geen Nederlandse, maar een Israëlische vlag buiten. Moet kunnen, toch?

Nou.. kennelijk niet. Z’n vader – die onder schuilnaam Max Abraham bereid is om opheldering te geven – schetst een ontluisterend beeld:

“Net zoals anderen een Nederlandse, Pakistaanse of Marokkaanse vlag met schooltas ophangen als iemand is geslaagd deden wij dat met een Israëlische vlag. Vervolgens kwamen er auto’s voorbij die toeterden, inzittenden staken middelvingers naar ons omhoog, er werd geschreeuwd, gescholden, van alles en nog wat. Ze riepen: ‘Rotjoden, we gaan jullie pakken’, ‘kankerzionisten’, ‘rotzionisten’…dat soort dingen.”

De vlag zou er eigenlijk maar een ogenblik hangen, maar zelfs een kwartiertje was kennelijk teveel gevraagd:

“Het erge is, ik wilde die vlag niet eens heel lang laten hangen, want ik weet best hoe gevoelig dat tegenwoordig het ligt. Maar zelfs eventjes, tien minuten, zo’n vlag voor een foto ophangen kan dus al niet meer, we kregen echt meteen commentaar.”

Het moet maar eens klaar zijn met dat salonfähige antisemitisme in Nederland. Het is echt de hoogste tijd dat de politie een zero tolerance-beleid gaat voeren. Ben jij tegen Israël? Oké, dat is dom maar dat mag. Val jij onschuldige burgers lastig, dan mag je voorlopig even kennis maken met een kleine ruimte binnen vier kale muren, waar je kan piekeren hoe je die torenhoge boete precies zal gaan betalen.

Wat er nu gebeurt, is dat antisemieten gewoon wegkomen met hun hatelijke aanvallen waardoor Joodse landgenoten zich uitermate onprettig voelen in ons anders zo prachtige land. Het is tijd om het eens voor hen op te nemen, in plaats van de hele dag te benadrukken dat we met z’n allen zulke fatsoenlijke mensen zijn.

Want guess what? Zolang wij toestaan dat zoveel Joden in Nederland zo intens getreiterd worden, zijn we helemaal niet zo fatsoenlijk.

Eén schrale troost voor Max en zijn zoon: de helden van VNL hebben in ieder geval al Kamervragen aangemeld over dit incident. Laten we hopen dat die op enige manier een impact zullen hebben!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Het alledaagse Joden pesten. Daar is fascisme mee begonnen met gevolg van miljoenen doden. Maar de jammeraars over discriminatie en racisme houden tegenwoordig meer bezig met de kleur van onze piet en dat ze de sollicitatieronde bij werkgevers nooit halen.

 2.   

  14-06-2016 Dit is niet de ware islam 007

 3.   

  Op Twitter wordt nu druk gecommuniceerd dat dit natuurlijk ook niet kán… met al het hier thans toegelaten tuig: een Davidsster om je hals en/of Israëlische vlag aan de gevel.
  Nu geldt dit wellicht voor Almére.
  Over Almere hoor je nu dagelijks onheilspellende dingen, zoals groepen ‘s avonds op straat rondzwervende jongeren van Meditterrane en/of Noord-Afrikaanse origine ( nú al je huiswerk af… Achmed… Mohammed… Mbeke… Yoessoef… jullie wilden toch omhoog in de vaart der volkeren??), die daar de stadsbussen met stenen bekogelen.
  Maar zowel in de Randstad, waar wij toen woonden, als nu hier op het platteland… heb ik nog nooit één moment problemen gehad met die Davidsster, met die Chanoekiah voor het raam van mijn woonkamer, of met die uitgehangen Israëlische vlag op 14 mei… om de stichting van de moderne staat Israël in 1948 feestelijk te gedenken.
  Nog nooit!
  Nou ja… via via hoor je dan dat sommige buren in de straat een en ander ráár vinden…. maar die vinden álles raar van en aan een openhartige westerling, waarvan ze al binnen 10 minuten openlijk te horen krijgen wat die wel of niet gelóven en waar die wel of niet op stemmen…. terwijl ze zélf op alles ” Jaee… Jaee…” temen… en daarbij ” Nee… nee..” bedoelen.
  Ons bint stiekum… toch?
  Ons ziét alles… en ons is zelf érg omzichtig…en sluipt wat ingehouden door de straat en gluurt áltijd even via het raam naar binnen…..en laat intussen NIETS van de eigen overtuiging… zó al aanwezig…..los…
  dus die Davidsster en die andere Joodse zaken ( mezoezah aan de voordeur, bordje met ‘shalom’ ernaast en nog zo het een en ander) verstérken alleen maar de toch al gewekte verwondering, die mijn man en ik…. en nu ik in m’n uppie… bij de landelijken wekten, c.q. wek,
  maar agressief wordt niémand… ook niet over het Wilders-vlaggetje in het zijraam.

  Ik heb in mijn leven nog maar één keer commentaar gehad op de Davidsster om mijn hals… en dat was in de Oude Stad van Jeruzalem, bij de Damascuspoort, waar de Palestijnen nú nogal eens mensen een mes tussen de ribben duwen… dat is daar de nieuwste folklore van té veel allah-volgers.

  Ik kocht iets bij een Arabier ( de Oude Stad staat ból van de Arabieren… suikerzoet over PSV en Ajax kwekkend….en buigend als knipmessen als het om de handel gaat… maar een grote bek als iemand een vriend(in) van Israël blijkt te zijn).
  Het manneke ( jaar of 25… schat ik) wees dus met een priemende vinger naar dat hangertje en sprak: “I don’t LIKE that..!”
  Dit resulteerde in een conversatie van dik anderhalf uur, waarbij het hem bleek dat ik de koran een stúk beter kende dan hij deed … soera na soera vlogen hem om de geschrokken oren…. en slechts op één punt wist hij te scoren: HIJ wist dat de profeet op een maandag geboren was…. een manco in MIJN kennis… dat moest ik eerlijk toegeven.
  “Get used to this Magen Avraham”, zei ik, voordat we ( allerhartelijkst) afscheid namen – dat is de échte naam van de Davidsster: het schild van Abraham-
  “You are living in the Jéwish Promised Land”.

  Maar goed… dat was er één tegelijk.
  Groepen ‘jongeren’ op scooters is een ander verhaal.
  Die krijg je niet tot een diepgaander gesprek… daar moet dus een wél flinke politiemacht overheen… en die hébben ze geloof ik niet in Almere.
  Over de burgemeester zullen we maar zwijgen.
  De term ‘Lulletje Rozenwater’ lijkt speciaal voor hém ontworpen te zijn.

 4.   

  Met de instroom van veel moslims in Europa is overal het antisemitisme toegenomen. H

  En het zal nog veel erger worden naarmate er (door de illegale immigratie) nog meer moslims naar Europa komen.

  Veel moslims verbergen hun antisemitisme niet meer en uiten het openlijk. Dat durven ze te doen omdat de politiek (en media!!) het op haar beloop laat en geen serieuze maatregelen neemt om dit opkomend antisemitisme tegen te gaan.

  Immers moslims “beledigen” is tegenwoordig taboe.

  In de VS met Obama is het nog gekker. Daar worden zelfs de transcripten van de Orlando moordenaar gecensureerd en verwijzingen naar de islam weggenomen.

  Obama kan het woord “islamitisch” terrorisme niet over zijn lippen krijgen. Nu gaat hij zelfs over tot censureren om verwijzingen naar het islamitisch motief van de aanslagpleger weg te moffelen.

  Loretta Lynch: ‘Islam,’ ‘ISIS’ to be Scrubbed from Orlando 911 Tapes
  http://www.breitbart.com/big-government/2016/06/19/islam-isis-loretta-lynch-censored-911-orlando/

 5.   

  We laten in Europa toe dat deJoden vervolgd worden en meisjes bij honderden worden verkracht.

  En waarom? Omdat de islam hiermee te maken heeft en die willen we niet kwetsen, toch?

  En ondertussen islamiseert Europa niet:

  https://ejbron.wordpress.com/2016/06/20/moslimburgemeester-londen-laat-vrouwen-achteraan-plaats-nemen-tijdens-meeting/

  Moslimburgemeester Londen laat vrouwen achteraan plaats nemen tijdens meeting

  Sadiq Khan heeft graag dat tijdens partijmeetings van zijn lokale Labour-afdeling alles netjes verloopt. En onder ‘netjes’ verstaat hij mannen en vrouwen gescheiden. Oeps! Hoe gaan de progressieven en feministen deze openlijke ongelijkheid door hun moslimvrienden en ‘medestrijders tegen de enge Westerse maatschappij’ nu uitleggen? Gisteren tijdens een partijmeeting, waar Khan een toespraak gaf, was het zover. En ook in het verleden doken er al foto’s op van deze vorm van segregatie bij de Engelse socialisten. Tijdens een Labour-meeting in Birmingham zaten de mannen links en de vrouwen rechts.

  En links werkt daar niet aan mee. O nee!

  1.   

   @Wachteres
   Had je wat anders verwacht? Kijkje op Joop maakt je duidelijk hoe socialisten van nu helemaal in islam zijn. Het deel van die clubs die daar niet in meegaat (ze zijn er gelukkig) worden uitgemaakt voor alles dat mooi en lelijk is.

   Inzake het onderwerp: dieptreurig.

   1.   

    En als de gruwelijke waarheid niet te ontkennen is, dan zwijgen ze @Toets.

  2.   

   E.J. Bron!

   Schaamteloos.

   1.   

    Natuurlijk Simon, maar dat weten we toch al?

    En ondertussen hoef je niets te zeggen over het schaamteloze gedrag van moslims, want daar ging het hier om.

    Dat scheelt weer.

 6.   

  Ik heb niets gelezen over andere buurtbewoners die van het schandelijke gedag hardop schande spraken en de schreeuwers daarop aanspraken. Dus. We weten wie er daar in Almere de baas is.

 7.   

  Het ergste wat Nederland wat dit soort dingen kan overkomen: Joodse, volledig ingeburgerde mensen waar niemand last van heeft, en over het algemeen een méér dan gewone bijdrage leveren aan ons BNP te laten verjagen door ruzie makende moslims die over honderd jaar nog steeds op onze zak teren.

 8.   

  celeris paribus . E.J .Bron schaamteloos???????????? Leg eens uit . Ach nee wat doe ik nu, dat doet hij niet. Want hij/zij is de schaamte allang voorbij. Dan denk je niet meer nuchter.

 9.   

  Wat betreft de vlag. De Friezen hangen ook regelmatig hun eigen vlag uit, even als de Groningers en Drenten en hangen daar hun tas aan. Problemen mee?????
  Ik niet. Waar zag ik toch laatst een Marokkaanse vlag hangen. Jawel, hier in Nederland.

 10.   

  DE VLAG GAAT UIT?
  Door de komst van immigranten met andere kulturen, andere politieke en religieuze opvattingen, is de vrijheid voor de oorspronkelijke bevolking flink afgenomen.
  Oudhollandse gebruiken, (Zwarte Piet), Gelijkheid van man en vrouw, (hand geven, leiding geven) lijken steeds minder mogelijk te zijn. Bepaalde termen (Zwart, Bruin, Jodenkoeken en gebruiken (Christelijke feestdagen, een kruis uitbeelden, een keppel dragen) zijn taboe verklaard. Etnische groepen krijgen bewust voorrang bij sollicitaties.
  Een schooltas ophangen met een Israelische of Koerdische vlag kan niet meer in het huidige NL. Wel mogelijk is een Turkse vlag of zelfs een ISIS-vlag. Onze MinPres feliciteert alleen nog de 1,6 miljoen NL moslims met hun Ramadan feest.
  Het is duidelijk: de vrijheid en veiligheid voor de autochtone bevolking zijn aanzienlijk afgenomen.

  1.   

   Heel goed, HDK!

  2.   

   HdK heeft zo zijn eigen beeld van Nederland.

   Wel een pijnlijk inkijkje in het paranoïde wereldbeeld van angstige kleinburgers. Met de realiteit heeft het niets te maken maar ingebeelde angsten zijn ook angstverwekkend.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!