Nieuwe Top Gear (zonder Clarkson, Hammond en May) is nog slechter dan je zou denken. Dit is waarom

Critici maken gehakt van de nieuwe presentators. 

Deze week was het dan eindelijk zover: Britse kijkers stemden massaal af op BBC om Top Gear te kijken. Na het ontslag van Jeremy Clarkson besloten ook James May en Richard Hammond dat ze niet verder wilden met de show – ze gaan met zijn drieën een nieuw autoprogramma maken dat online wordt uitgezonden.

Maar BBC-succesformule Top Gear gaat door, met een nieuw team presentators. Chris Evans, in het Verenigd Koninkrijk om zijn autoverzameling ter waarde van tientallen miljoenen euro’s, is de vervanger van Clarkson. Ook Matt LeBlanc, bekend als Joey uit Friends, is van de partij. Een wat vreemde keuze: een Amerikaan in een programma dat voorheen door en door Brits was, inclusief Britse humor. En heeft steenrijke autoverzamelaar Chris Evans de humor en charme van Jeremy Clarkson?

Schermafbeelding 2016-06-03 om 13.19.24

Het beloofde al niet veel goeds, maar de nieuwe Top Gear was nog slechter dan veel critici hadden verwacht. Het kwam allemaal extreem geacteerd over, en op Twitter werd massaal geklaagd over Chris Evans: de presentator is niet zichzelf, maar probeert een soort imitatie van Clarkson te doen. Dezelfde soort grappen, dezelfde luide stem… Maar dan nét niet. En wie zit er nou te wachten op een slechte imitatie? De kijkers in ieder geval niet:

https://twitter.com/LeeMatravers/status/736996909160796161?ref_src=twsrc%5Etfw

Evans werd massaal afgebrand.

Het algemene oordeel? Chris Evans is gewoonweg irritant, en haalt het niet bij het niveau van Clarkson. Ook de chemie tussen de presentators onderling is ver te zoeken, terwijl juist de band tussen Clarkson, Hammond en May zo kenmerkend was aan de originele versie van het programma.

Ook de interactie met het publiek was ver te zoeken. Waar de oude presentators altijd met het publiek konden lachen, ging Chris Evans tijdens de opnames van de eerste aflevering ‘nieuwe stijl’ continu uit zijn dak tegen het publiek. Ze stonden verkeerd, waren niet enthousiast genoeg, praatten te veel of juist weer te weinig: niets was goed. Uiteindelijk duurden de opnames daardoor maar liefst vier uur in plaats van een uur zoals oorspronkelijk gepland.

Evans heeft dus een nogal opvliegend karakter. Clarkson werd juist door de BBC ontslagen omdat hij een cateringmedewerker zou hebben uitgescholden. Maar met Evans gaat het niet veel beter: twee vrouwelijke BBC-medewerkers hebben ontslag genomen na confrontaties met de roodharige presentator. Vooralsnog blijft de BBC hem in bescherming nemen, maar hoe lang nog?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.