Overheid: ‘Iedereen moet aan de ramadan!’

Om ‘radicalisering’ tegen te gaan moeten Nederlanders Ramadan ‘vieren.’

Het klinkt knettergek, maar dat is echt het doel van een campagne opgezet door 30 jongeren uit 12 Europese landen. De campagne heet Give it up for Ramadan. De mensen die erachter zitten heten Mina en Ismael en komen uit… Amsterdam.

Jawel, Nederland staat er weer eens gekleurd op.

De twee moslims zeggen dat de campagne “tegenwicht [moet] bieden aan de geraffineerde propaganda van extremistische organisaties zoals IS.” Hoe? Door alle Nederlanders te betrekken bij de vastenmaand voor moslims.

Reclamevakblad AdFormatie legt uit:

Een van de frustraties die bij het vooronderzoek van de groep herhaaldelijk naar bovenkwam, was dat veel moslims zich afvragen waarom ze wel worden geacht kerst te vieren, terwijl autochtonen niet meedoen aan de ramadan.

Knettergek natuurlijk. Autochtone niet-moslims vasten niet tijdens Ramadan en dus radicaliseren moslims op ongekende wijze. Het slaat volstrekt nergens op, maar de overheid lijkt het ermee eens te zijn. Het project wordt namelijk gesteund door verschillende ministeries waaronder het ministerie van Sociale Zaken.

Het artikel in AdFormatie gaat verder:

Om een gevoel van saamhorigheid op te wekken vragen wij iedereen om tijdens de ramadan ook een gewoonte op te geven. Door de ramadan op deze manier voor iedereen toegankelijk te maken, willen wij het gesprek tussen moslims en niet-moslims op gang brengen, wat hopelijk leidt tot meer respect.

Laat me hier heel duidelijk in zijn: christenen vragen moslims niet om tijdens kerst naar de kerk te gaan en de geboorte van Jezus te vieren. Waarom zouden niet-moslims dan “iets moeten laten staan” vanwege Ramadan?

Het is een heilige maand voor moslims, niet voor mensen van andere religies… of van geen religie. Als moslims zichzelf willen martelen door een maand lang overdag niets te eten en te drinken, soit, maar de rest van de maatschappij heeft daar drie keer niks mee te maken.

Daar komt nog eens bij dat we in Nederland een zogenaamd seculiere overheid hebben. Alle christelijke principes, die toch aan de basis van de westerse maatschappij liggen, zijn de afgelopen decennia in onbruik geraakt en zelfs verguisd. De kerk mag zich alleen nog maar beperken tot ‘de spirituele wereld.’ Iedere predikant die iets over de cultuur of politiek zegt moet kort daarna zo ongeveer onderduiken omdat hij het zogenaamd waagt om zich ‘geloof aan anderen op te leggen.’

Maar nu wordt er dus een uitzondering gemaakt voor moslims. Want die zijn zielig.

Nou nee. Ik en alle andere niet-moslims in ons land moeten hier vooral niet aan meedoen. Religie is iets dat je persoonlijk ervaart, zo leert de maatschappij ons nu al decennia. Je hebt geen enkel recht om te eisen van andere mensen dat ze rekening houden met jou geloofsovertuigingen.

Dat geldt dus ook voor moslims. Veel succes met de Ramadan, dames en heren moslims, de rest van Nederland gaat gewoon verder met leven zoals we altijd doen. Dit is jullie feestje, niet het onze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ni28

  En zo transformeert langzaam Nederland van beschaafde land naar steeds een lagere trede van de beschaving. Nederland als moslimland waar schurken zoals Erdogan het voor het zeggen hebben? Een totale cultuurtransformatie van de Verlichting naar de donkere middeleeuwen beheerst door Islamitische Godsdienst. Wat is de volgende eis? Sharia politie? De kloof heeft zich nu pas echt openbaard en de moslims vragen/eisen steeds meer. En onze blinde en dove regering vindt het allemaal goed. Gast in eigen huis.

 2. cmsuijkerbuijk

  Ramadan levert zóveel schade op voor het bedrijfsleven en collega’s die tijdens de ramadan harder moeten werken voor hetzelfde geld en de “ramadanner” gewoon ook nog eens worden doorbetaald, terwijl hij/zij véél minder tot niets meer presteert, plus de zorg, wanneer zij écht ziek van deze culturele ramp worden, dat deze uitwas gewoon verboden moet worden in deze vorm. Laat ze maar meedoen met de Katholieke vasten, als ze dan toch zo nodig willen versterven. Dan vast je ook echt, maar wordt niet op een later moment ingehaald. Het geld van de gebakjes, wijntjes, biefstukjes etc. die je dan tijden de vasten niét koopt en nuttigt kun je dan aan een goed doel schenken. Dát is wat er achter de vasten zit. Niét jezelf ‘s-avonds een koliek vreten

 3. van Urk

  Goed verwoord Michael. Het is duidelijk dat moslims en moslimpartijen als Denk alle soorten argumenten gaan op zoeken om de islam op een humane en politieke manier te verstevigen in de westerse wereld wat in het verleden mislukte toen de moslims in de 17e eeuw voor de poorten van Wenen stonden en in het jaar 732 veertig kilometer van Parijs zaten. En inderdaad; christelijke partijen die opkomen voor hun achterban of predikanten die hun zegje willen gaan doen, worden ontzien en weggewuifd. Terwijl voor de jammerende moslim of imam altijd een luisterend oor is bij de overheid alsof de islam een nieuwe religieuze hype is geworden in tegenstelling met het oubollige christendom. Het is de grootste fout om in te laten met een gevaarlijke religie, dat ook op politiek gebied, een zeer grote invloed heeft om ongelovigen of andersgelovigen door sluwe en slimme tactieken te onderwerpen en te bekeren. Iets wat wij kennen uit het middeleeuwse katholieke verleden waar socialistisch links nu nog steeds zogenaamd trauma,s van heeft. En toch laten ze een gelijksoortige religieuze “monster” infiltreren in onze samenleving die heel wat aan te merken heeft over onze normen en waarden.

 4. Peter Selie

  De islam als veroveringsideologie, ach de islam ligt op koers dankzij de medewerking van de linksmensch….

  Vanaf 5% oefenen ze een onevenredig grote invloed uit in verhouding tot hun aandeel van de bevolking.

  Ze zullen aandringen op de introductie van halal (zuiver naar islamitische standaard) voedsel, en zo zorgen voor banen voor moslims in de voedingsindustrie. Ze zullen de druk opvoeren op supermarktketens om dit voedsel in de schappen te plaatsen – met dreigementen voor het geval men aan die oproep niet voldoet. (Verenigde Staten)

  Frankrijk – 8% moslim
  Filippijnen – 5% moslim
  Zweden – 5% moslim
  Zwitserland – 4.3% moslim
  Nederland – 5.5% moslim
  Trinidad & Tobago – 5.8% moslim

 5. Anna

  Zijn ze helemaal krankzinnig geworden. Oude tijden herleven met Mohammed die is geindoctrineerd in het hoofd van moslims. Met alle mogelijke middelen moet de bloeddorstige, intolerante, racistische, homohatende, vrouwonderdrukkende, Jodenhatende, christenhatende islam worden binnengeloodst. NOOOOOOOOOIT van zijn leven meedoen met een intolerant islamitisch gedrocht. Hoe durven ze, hoe krijgen ze het in hun hoofd. “Verbinden”? Moslims en verbinden. Probeer alleen al te trouwen met een moslim dan krijg je de hele woedende familie op je dak.Moslims verbinden niet. Moslims willen met wil en eisen hun islam en sharia invoeren.Alles moet wijken voor hun wetten. Moslims zorgen altijd voor ellende en enorme problemen. Nadat de islam zijn intrede deed is ons parlement en regering 24 uur per dag in de weer met eisen van moslims. Van de islam word je niet gewoon maar knettergek.

 6. Anna

  Die intolerante, racistische, vrouwonderdrukkende, bloeddorstige, joden, christen en alles hatende islam MOET, MOET, MOET achter de voordeur. Punt.

 7. Anna

  Laat die jongeren de islam/koran Verlichten en dan verder praten. Koran is een groot oproepen tot geweld en moord tegen alle andersdenkenden. Dat is de kern en daar veranderd die ramadan helemaal niks aan. Dat zullen jullie zelf moeten doen.

  1. Nog1

   @ Anna

   Er zijn genoeg moslims die oproepen tot geweld en moord tegen andersdenkenden, maar je vergist je als je denkt dat ze dit uit de koran halen.

   1. zomaar

    nog1

    in islamitische landen (samenlevingen), hebben anders gelovigen , minder rechten dan de islam gelovigen , worden van tijd tot tijd anders gelovigen vervolgd en vermoord .

    hoe verklaar jij dat , alle moordenaars doen een beroep op de koran of hun MO , zelfs hele islamitische samenlevingen doe hier een beroep op .

    zelfs Turkije (soennitische islam) heeft een ban op het christendom , en worden ook daar van tijd tot tijd christenen vervolgd en vermoord , een land (samenleving) die bij de EU wil behoren , heeft apartheid in het vaandel als het geloof betreft .

    en weer beroepen zij zich op hun religie, en hun koran en MO .

    1. zomaar

     nog1 een weetje voor jou en alle anderen, de soennitische islam is voor ruim 80% in Europa vertegenwoordigt , wat zeggen wil met het huidige toelatingen belijd , dat over enkele jaren , pakweg 20 jaar dezelfde toestanden hier komen als binnen de soennitische islam landen .

     moord en aanslagen (vooral op vrijdag na het gebed), schering en inslag zullen zijn .

     1. Nog1

      @ zomaar

      Sunni zegt niet zoveel, de rechtsstroming waartoe ze behoren zegt meer. De meeste sunni’s zijn hanafieten, daar hebben we weinig last van. Met name de moslims die het sjafisme aanhangen (zoals bv salafisten) zijn problematisch.

      Simplistisch gezegd draait het sjafisme de oorsprong om; de koran moet volgens hen geinterpreteerd worden vanuit de latere hadith. Vandaar dat ze in de praktijk meer belang aan hadith hechten dan aan de koran.

      Helaas moet ik het heir nu bij laten, want ik moet zo aan het werk.

    2. Nog1

     ‘hoe verklaar jij dat , alle moordenaars doen een beroep op de koran of hun MO , zelfs hele islamitische samenlevingen doe hier een beroep op’

     Niet voor hun geweld, dan doen ze eem beroep op de hadith of uitspraken van religieuze leiders.

     Als je bv de glossy die ISIS uitgeeft bestudeerd, dan valt het meteen op dat het vol staat met citaten van hadith, maar geen enkele (letterlijk nul) uit de koran.

 8. Vigo

  “Nederland is helemaal niet “geïslamiseerd”

  Volgens de ontkenners met hun kop diep in het zand….

  -Alle kip in Nederland Halal. Overheidskantines, halal
  -Kerstmarkten omdopen tot “Wintermarkten”
  -in crèches en op scholen geen varkensvlees meer serveren
  -in de openbare zwembaden zwemtijden reserveren voor islamitische vrouwen
  -bedrog met uitkeringen voor de rechtbank accepteren als “culturele bijzonderheid”
  -aan moordenaars uit de islamitische cultuurkring verzachtende omstandigheden geven als ze in de vastenmaand Ramadan gedood hebben, omdat ze dan door de religie minder toerekeningsvatbaar zijn.
  – Zelfcensuur door columnisten, schrijvers en cabaretiers uit vrees voor lijf en leden
  – Theaterstukken die niet worden opgevoerd
  – Kunstwerken die worden verbannen naar de kelder
  – een religieus geslachte Amsterdammer
  – een politicus die al tien jaar 24/7 beveiligd moet worden vanwege zijn uitspraken
  – Gescheiden loketten/ ruimtes voor vrouwen en mannen
  – IS vlaggen op straat met geroep van dood aan de Joden
  – Synagogen die beveiligd moeten worden
  – Islam kritische demonstraties die worden verboden, afgelast, beperkt of omgeleid
  – Scholen waar geschiedenisonderwijs over de Holocaust onmogelijk is
  – Een advocaat die weigert op te staan voor de onafhankelijke rechtspraak (een rechtszaal betredende rechter) en daar mee wegkomt
  – Geen wijn op tafel als eis voor participatie aan gespreksprogramma’s
  – Iftar maaltijden organiseren door de overheid en op overheidskosten is islamisering.
  – Het indoctrineren van jonge kinderen op nota bene door onze eigen overheid gesponsorde islamitische scholen is islamisering.
  – Schoolverzuim toestaan tijdens en na de ramadan is islamisering.
  – Het aanpassen van het complete menu, ook als er slechts een klein percentage moslim is op de betreffende school is islamisering. En apartheid.
  – Datzelfde doen voor gevangenissen maar ook politiekorpsen is islamisering.
  – Geen kerstboom plaatsen in je schoolhal , of waar dan ook, uit angst dat iemand misschien een dennennaald in zijn gevoelige religieuze delen krijgt is islamisering.
  – Dat op diezelfde scholen de Holocaust niet meer onderwezen kan worden(op één op de vijf scholen in Amsterdam) anders worden de leerlingen nogal agressief is islamisering.
  – Dat Sinterklaas zich in Amsterdam niet meer kan vertonen met een kruis op zijn Mijter is islamisering.
  – Het alleen voor moslims aanleggen van speciale gebeds- en wasruimtes op scholen en universiteiten is islamisering. En apartheid.

  En dan nu ook nog meedoen met ramadan en het suikerfeest vieren zeker?

  Opzouten met dat spul, Nederland moslimrein en snel…….

  1. van Urk

   Inderdaad Vigo. Er zijn ook maar weinig punten op te noemen om ons land als christelijk te gaan noemen (Kerk,zondagsrust,christelijke partijen,christelijke scholen en instellingen ,bepaalde normen en waarden etc.). Dus door u opgenoemde lijst van islamitische punten maakt inderdaad duidelijk dat Nederland zeer zeker begint te islamiseren (de moskee,s vliegen tegenwoordig als paddenstoelen de grond uit). We hebben natuurlijk onze vrijheid van Godsdienst maar de islam begint langzaam wel meer opdringerig te worden met bepaalde eisen terwijl het christendom of andere religies juist meer gedeisder beginnen te worden.

  2. Nog1

   @ Vigo

   Sommige dingen die je opnoemt kloppen, maar er ziten ook een paar tussen die niet waar zijn.

   Er is bv geen enkele rechtbank in Nederland geweest die ooit uitkeringsfraude toegestaan heeft, laat staan op basis van ‘culturele bijzonderheid’ en zelfs als we ‘for arguments sake’ deze fabel serieus nemen dan nog gaat het niet over islam maar over cultuur.

   In gevangenissen is geen aangepast menu voor moslims maar wordt (en werd) altijd rekening gehouden met persoonlijke wensen, dat gold/geldt voor vegetariers, joden, hindoes etc.

   En een Andreaskruis op een mijter is ook een Christelijk symbool; Sint Andreas werd net als Jezus gekruisigd, maar op een ander model kruis. Overigens was het eerste protest tegen het kruis al in de 16e eeuw omdat protestanten het kruissymbool als katholiek beschouwen.

   Ook noem je zaken die door atheisten in gang gebracht ipv door moslims, zoals bv in het geval van de kerstboom. Op mijn 100% blanke basisschool werd deze 20 jaar geleden al afgeschaft. En bij mijn grootouders aan moeders kant (stijve gereformeerden) kwam zelfs ver daarvoor al geen boom in huis omdat deze heidens zou zijn.

   En als laatste; je noemt in je lijst sommige dingen meerdere keren, zoals het Holocaustverhaal. Als ex-docent geschiedenis heb ik dit nooit meegemaakt en toen ik collega’s vroeg (ook hele rechtse zoals bv Gielah) gaven zij aan dat zij dat ook nog niet hadden meegemaakt. Ik beweer niet dat het nog nooit gebeurd is, maar ik heb wel de indruk dat de betreffende docenten dit op eigen houtje doen, en niet vanwege incidenten.

   1. ceteris paribus

    Nog1 verwijst de overtrokken lijst van vigo naar de prullenbak en dat is terecht, het slaat nergens op.

    1. Beukman

     Die opsomming van Vigo circuleert al een tijdje.
     Overigens draagt Sinterklaas van oudsher (maar lang niet altijd) een mijter met drie Andreaskruisen, genoemd naar de apostel Andreas. Dit lijkt me terecht, want deze kruisen vormen het wapen van Amsterdam.
     Tel hierbij op dat Sint Nicolaas al sinds de middeleeuwen de patroonheilige van de stad is, én dat de intocht traditioneel voert langs de Nicolaaskerk (schuin tegenover CS).

     http://media.nu.nl/m/m1nz3pca412k.jpg

     Ik dacht altijd dat Rotjeknor een stad vol kerels was. Nu ik Vigo’s deerniswekkende lijst heb bekeken, moet ik daarop terugkomen.

    2. Vigo

     Jij en je maatje Bukboy gorgelen de dunne stront van moslims nog als het verplicht wordt gesteld, dus zo vreemd is jouw reactie niet…

     1. ceteris paribus

      Ik vind het altijd weer knap hoe Vigo de discussie soepel omlaag weet te brengen naar het niveau waarop hij zich senang voelt.

 9. HermanGalle

  De rambam met rammadam!!!!!!!!!!!!!!

  1. sarko

   Meitsje do net sa drok jimme liedster is ek in religieus dwaallicht

 10. sarko

  Overheid: ‘Iedereen moet aan de ramadan!’
  Zoals zo vaak dekt de kop niet de lading maar wel voer voor reaguurders 🙂

  1. Wachteres

   Ach sarko, ga jij maar lekker ramadan vieren. We zullen je niet tegenhouden.

   Zoals altijd moet de aanpassing van één kant komen. Net zolang tot inderdaad heel Nederland ramadan viert.

   En nog altijd is dom links te achterlijk om die truc door te hebben.

   Gaan de moslims ook Kerst vieren?

   1. sarko

    Provoceren is zo gemakkelijk, ……………………

    1. williamson

     Inhoudelijk reageren ook…

 11. Ni28

  Ik vrees dat het met de steeds grilliger sfeer geen ramadan maar rammen dan gaat worden.

  1. sarko

   Ach kom nou, je denkt toch niet dat er een verplicht ramadan komt . 🙂
   Als agnost vier ik alleen de geboorte van mijn kinderen en verder niets …

 12. Beukman

  Wie het filmpje bekeken heeft, kan daarna alleen maar concluderen dat deze campagne totaal niet bedoeld is om “ons” aan de ramadan brengen, zoals Michael suggereert, in weerwil van wat Adformatie schrijft. Sterker nog: de campagne richt zich veeleer op islamitische jongeren die dreigen te radicaliseren.

  Of de campagne effect zal hebben durf ik niet te zeggen, maar sympathiek is ie zeker. Dat kan van de meeste reacties alhier niet worden gezegd.

  1. LantR.fant

   We gaan er geen gewoonte van maken, Beukman, maar ook ik kan het filmpje niet rijmen met dit artikel.

  2. williamson

   Misschien eens de opvoering herzien,dwz geen indoctrinatie middels de koran..?

 13. Beukman

  Overigens heeft van de vele moslims waar ik mee te maken heb nog nooit één geprobeerd me aan de ramadan te brengen. Sterker nog: als een moslim merkt dat ik rekening met hem probeer te houden door bijv. niet in zijn nabijheid een fles water leeg te drinken, zegt ie/ze meestal dat hij het niet erg vindt; het maakt hem/haar alleen maar sterker.

  Ik heb niks met ramadan, maar die houding wekt wel mijn respect.

  1. The Oracle

   al een geitje , geprobeert erop te schuiven ??

   schoot me zomaar te binnen , als je er toch zo lekker tussen zit

   bij die Allah el hakkenbar pedofielen aanhangers ??

   wie het kleine niet eert, is het geitje niet weert ??

   whahaha , schuiven maarrrrrrrrrrrrrrrrr

 14. Ali Yas

  “Om een gevoel van saamhorigheid op te wekken vragen wij iedereen om tijdens de ramadan ook een gewoonte op te geven.”

  We zouden de gewoonte kunnen opgeven dit soort oproepen te tolereren.

  1. Beukman

   Ok @Ali, vanaf heden tolereer jij deze oproep niet meer.
   En nu?

   1. The Oracle

    scherpe goeie reactie weer , dit heet een neukmannetje
    goed met argumenten doorspekt
    whahaha

    waarom komt nou opeens het woord ‘OETLUL ‘ OPZETTEN

    WHAHAHAH , GEK HEE

    DOEII

    1. Beukman

     Ik ook van jou, @Aftrekman.

     1. Floris

      Bukman heeft wat met aftrekken, zo blijkt.

      Trek je je trolmaatje ook weleens af, Bukman? En slik je het dan door?

     2. Beukman

      De antisemiet Floris wil weten:
      “Trek je je trolmaatje ook weleens af, Bukman?”

      Ik ben hetero, Floris. En ik ben sowieso altijd wat kieskeurig geweest in de keuze van mijn bedpartners.
      Als Orakel mij “Neukman” wil noemen: soit. Dat hijzelf dan met recht Aftrekman is, blijkt uit zijn vele digitale zaadlozingen op DDS.
      Ik benijd hem niet.

     3. ceteris paribus

      “Trek je je trolmaatje ook weleens af, Bukman? En slik je het dan door?

      En zo leren we Floris steeds intiemer kennen.

     4. Beukman

      Waar het hart vol van is, loopt de mond van over, zullen we maar zeggen.

     5. The Oracle

      doet het zeer , als syfilis tot aan zijn elleboog in je reet zit
      de ouwe buiksprekert ?????

     6. Floris

      Nee, dat doet geen pijn. Bukman is als moslim-collaborateur wel wat gewend. Bovendien is Paardenpis zo glad als een aal.

 15. ceteris paribus

  De kop boven dit artikel lijkt me niet te kloppen: de Overheid bepleit hier niet het vieren van de Ramadam.

 16. hans-e-pans

  Er is mij altijd verteld dat integreren in Nederland betekende zij, de moslims en buitenlanders, zich aan passen aan onze regels en gebruiken.

  Heb ik het dan steeds verkeerd verstaan of begrepen?

 17. Bes Tolen

  Het christendom heeft een paar volksfeesten genaast, die in de winter zijn gedateerd. In vroeger tijden was het in de winter erg ongemakkelijk en bovendien was er minder werk te doen. Om de moed er in te houden werden feesten, meer dan we nu nog hebben, georganiseerd waarvan sommige met als kenmerk dat er uitzicht was op een beter jaargetijde. Laten we de paar overgeleverde feesten behouden. Ik ben er voorstander van wel wat van af te schaffen (met name de pinkstermaandag) omdat de hele reeks te verplichtend is. Meer officiële feestdagen moeten er zeker niet komen en verplicht vanuit godsdienst zeker niet.
  Om de opvattingen vanaf slecht bestuurde dat wil zeggen eenzijdige, tot afbraak van Nederland neigende ministeries zit hopelijk niemand verlegen.

  1. Nog1

   @ BEs

   Alle Christelijke feesten waren oorspronkelijk heidens. Paus Gregorius de Grote heeft een bewuste politiek gevoerd deze te kerstenen omdat hij dacht dat dit beter zou werken dan een verbod.

 18. poldi

  Om de voortwoekerende islamisering van Europa wordt het hoog tijd voor het inzetten van kruistochten maar dan niet op christelijke grondslag.
  Weg met de halalslchterijen, imams, moskeeen, kopvodden, djellaba’s en zwarte tenten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.