Overheid: 'Iedereen moet aan de ramadan!'

Geen categoriejun 01 2016, 15:00
Om 'radicalisering' tegen te gaan moeten Nederlanders Ramadan 'vieren.'
Het klinkt knettergek, maar dat is echt het doel van een campagne opgezet door 30 jongeren uit 12 Europese landen. De campagne heet Give it up for Ramadan. De mensen die erachter zitten heten Mina en Ismael en komen uit... Amsterdam.
Jawel, Nederland staat er weer eens gekleurd op.
De twee moslims zeggen dat de campagne "tegenwicht [moet] bieden aan de geraffineerde propaganda van extremistische organisaties zoals IS." Hoe? Door alle Nederlanders te betrekken bij de vastenmaand voor moslims.
Reclamevakblad AdFormatie legt uit:

Een van de frustraties die bij het vooronderzoek van de groep herhaaldelijk naar bovenkwam, was dat veel moslims zich afvragen waarom ze wel worden geacht kerst te vieren, terwijl autochtonen niet meedoen aan de ramadan.

Knettergek natuurlijk. Autochtone niet-moslims vasten niet tijdens Ramadan en dus radicaliseren moslims op ongekende wijze. Het slaat volstrekt nergens op, maar de overheid lijkt het ermee eens te zijn. Het project wordt namelijk gesteund door verschillende ministeries waaronder het ministerie van Sociale Zaken.
Het artikel in AdFormatie gaat verder:

Om een gevoel van saamhorigheid op te wekken vragen wij iedereen om tijdens de ramadan ook een gewoonte op te geven. Door de ramadan op deze manier voor iedereen toegankelijk te maken, willen wij het gesprek tussen moslims en niet-moslims op gang brengen, wat hopelijk leidt tot meer respect.

Laat me hier heel duidelijk in zijn: christenen vragen moslims niet om tijdens kerst naar de kerk te gaan en de geboorte van Jezus te vieren. Waarom zouden niet-moslims dan "iets moeten laten staan" vanwege Ramadan?
Het is een heilige maand voor moslims, niet voor mensen van andere religies... of van geen religie. Als moslims zichzelf willen martelen door een maand lang overdag niets te eten en te drinken, soit, maar de rest van de maatschappij heeft daar drie keer niks mee te maken.
Daar komt nog eens bij dat we in Nederland een zogenaamd seculiere overheid hebben. Alle christelijke principes, die toch aan de basis van de westerse maatschappij liggen, zijn de afgelopen decennia in onbruik geraakt en zelfs verguisd. De kerk mag zich alleen nog maar beperken tot 'de spirituele wereld.' Iedere predikant die iets over de cultuur of politiek zegt moet kort daarna zo ongeveer onderduiken omdat hij het zogenaamd waagt om zich 'geloof aan anderen op te leggen.'
Maar nu wordt er dus een uitzondering gemaakt voor moslims. Want die zijn zielig.
Nou nee. Ik en alle andere niet-moslims in ons land moeten hier vooral niet aan meedoen. Religie is iets dat je persoonlijk ervaart, zo leert de maatschappij ons nu al decennia. Je hebt geen enkel recht om te eisen van andere mensen dat ze rekening houden met jou geloofsovertuigingen.
Dat geldt dus ook voor moslims. Veel succes met de Ramadan, dames en heren moslims, de rest van Nederland gaat gewoon verder met leven zoals we altijd doen. Dit is jullie feestje, niet het onze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten