Politieagenten vieren verjaardag van jongetje met autisme nadat niemand op komt dagen bij zijn feestje

Het is dieptriest, maar zowel volwassenen (ouders) als kinderen kunnen bikkelhard zijn.

Een voorbeeld: toen een jongetje met autisme allemaal klasgenootjes en vriendjes uitnodigde om zijn verjaardag met hem te vieren reageerde helemaal niemand. Het jongetje in kwestie heet Daniel Nicastro en werd onlangs 8 jaar oud. Jong genoeg om je verjaardag nog ontzettend belangrijk te vinden, maar ook oud genoeg om te beseffen dat er niemand is om het feestje mee te vieren.

Daniel wil maar wat graag vriendjes hebben — net zoals elk ander kind — maar het is moeilijk voor hem om een band met anderen op te bouwen omdat hij autisme heeft. Daniel’s vader, die ook Daniel heet, legt uit:

“Naar mijn mening wordt er meteen een stempel op dit soort kinderen gedrukt terwijl dat absoluut niet terecht is.”

Nee, dat is het zeker niet, maar helaas is dat wel hoe de wereld werkt.

Gelukkig hebben de meeste politieagenten het hart wél op de goede plek. En dat is supermooi: Daniel vindt agenten namelijk superhelden, hij kijkt echt ongelooflijk tegen ze op.

Toen het Daniel’s ouders duidelijk werd dat er dit jaar weer niemand zou komen opdagen op zijn feestje (dat was in het verleden al vaker gebeurd, wat tot groot verdriet had geleid) besloten ze daarom om de lokale politie uit te nodigen. Ze wisten niet of zij iets zouden doen met hun uitnodiging, maar niet geschoten is altijd mis.

Nou, ze hoefden zich nergens zorgen over te maken. Zoals je op de foto boven dit artikel en in de video onder dit stuk ziet kwamen er behoorlijk veel politieagenten opdagen. En dat is niet alles: ze hadden ook cadeau’s bij zich voor de kleine Daniel, die daardoor de mooiste verjaardag van zijn leven had.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.