Rusland gaat keihard af op EK, hooligans vertrekken met staart tussen de benen

Vladimir Poetin’s voetballende stormtroepen dachten dat ze Europa dit jaar even zouden laten zien wie de baas was.

Dat bleek toch een beetje anders te lopen.

Het Russische nationale elftal maakte er namelijk een enorme puinhoop van. Na de drie groepswedstrijden moesten zij genoegen nemen met slechts één schamel puntje. Hoewel dit keer de vier beste nummers drie ook doorgaan naar de achtste finales komen de Russen zelfs daar niet voor in aanmerking: het ene puntje betekende dat zij in hun groep op de vierde en laatste plek eindigden.

Lachwekkend natuurlijk.

Normaal gesproken ben ik niet zo van het leedvermaak, maar dit keer wel. Zoals De Telegraaf uitlegt:

Op Twitter hebben Russen massaal hun woede en teleurstelling geuit over de afgang van het nationale team tegen de debutant Wales. Bondscoach Leonid Sloetski, die er op zinspeelde wellicht te zullen aftreden, bood vlak na afloop in het openbaar zijn excuses aan voor het spel dat zijn team had laten zien.

,,Het Russische voetbal heeft de bodem bereikt”, was de conclusie van één van de belangrijkste Russische sportkanalen. Een commentator stelde: ,,We zouden de salarissen van de voetballers moeten terugvorderen en geven aan de zieke kinderen in het land.”

Het mooiste hiervan? Deze wanprestatie van het nationale elftal is ontzettend slecht voor Poetin’s imago. Als echte dictator houdt hij er namelijk van om zichzelf en zijn land te laten verheerlijken door vol in te zetten op sport. Ja, ja, de grootsheid van het Russische volk zal aangetoond worden door overwinning na overwinning.

Nou, dat loopt dus even net een beetje anders. Eerst worden Russische atleten massaal verbannen van de Olympische Spelen omdat ze dopinggebruikers pur sang zijn, en daarna gaat het Russische voetbalteam ook nog eens keihard af.

Mooi hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. CJD

  En wanneer speelt Nederland eigenlijk? Oh wacht, ze waren niet goed genoeg voor de EK 😉

 2. Wim

  Michael,je zit in de fase van grote zieligheid.

 3. ceteris paribus

  Veel PVV-aanhangers rouwen mee met het Russische elftal.

  1. Wim

   Vreselijke stomme opmerking.

 4. Ni28

  Rusland kunt je het best straffen via sport. In de nabeschouwing van de wedstrijd is geopperd dat het verlies mogelijk te maken heeft met het voorkomen dat Rusland gediskwalificeerd zou worden na de rellen door Putin zijn supporters. Dit zou een sportieve aftocht van de Russen moeten verzorgen. Mocht deze afkoop inderdaad waar zijn dan zou de kampioenschap meteen gestopt en ongeldig moeten worden verklaard en de UEFA bestraft worden.

 5. Ni28

  Helemaal waar wat hier boven staat. In Rusland en de toenmalige Oostblok betekende sport vooral politiek. Door “geweldige” resultaten gebruikten deze landen als de overwinning van het socialisme/communisme. Noord Korea-achtige toestanden alleen daar bakken zij niets van met of zonder doping.

 6. Wim

  De Clintons en de Democratische Partij gaven de afgelopen weken de schuld aan Russische hackers, die in opdracht van het Kremlin zouden werken. Dat kennen we inmiddels: zo ongeveer alles wat er mis gaat, krijgt Rusland in de schoenen geschoven. Inmiddels is gebleken dat niet de Russen, maar de beruchte Guccifer2 de documenten heeft gehackt. Hij slaagde er onlangs in om in te breken op de server van de Democratische Partij, en daar bestanden te stelen met informatie waarmee de Democraten Donald Trump willen aanvallen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.