Smullen! PvdA helpt zichzelf alvast de vernieling in vanwege lijsttrekkerverkiezing en Aboutaleb

Geen categoriejun 07 2016, 15:00
Dit is echt genieten voor liefhebbers van politiek theater: de PvdA is zichzelf weer eens lekker om zeep aan het helpen met de dagelijkse ontwikkelingen in de soap rondom de lijsttrekkersverkiezing, waarvan nog altijd niet helemaal duidelijk is of die er zal komen.
De PvdA staat er uitermate slecht voor in de peilingen (8 zetels), maar dat weerhoudt allerlei ambitieuze carrièrepolitici er niet van om te strijden om het lijsttrekkerschap van de partij. Momenteel zijn er drie potentiële kandidaten die staan te popelen om deze gehandicapate kar te trekken. Allereerst natuurlijk Diederik Samsom, die in 2012 nog de nieuwe sociaal-democratische messias was, maar inmiddels de schlemiel van heel politiek Den Haag. Dan heb je nog Lodewijk Asscher, die ook staat te popelen. Waar hij echter niet zo enthousiast over is, is dat deze nieuwe baan een zware wissel kan trekken op z'n jonge gezin. Hoe dat afloopt kan z'n voorganger Samsom hem vertellen: die is inmiddels gescheiden door z'n politieke avontuur als PvdA-baas.
Maar de meest komische toevoeging aan het hele gezelschap is toch wel de mogelijk kandidatuur van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Iedere dag is er weer een update vanaf de Coolsingel: gaat-ie het nu wel doen, of gaat-ie het nu niet doen? Iedereen heeft zich er al mee bemoeid, van minister van financiën Jeroen Dijsselbloem tot partijvoorzitter Hans Spekman. Maar Aboutaleb zelf houdt z'n kaarten stevig tegen de borst gedrukt. Daar vindt jan en alleman wat van. Nu weer Bram Peper:

"Bram Peper heeft het nooit gedaan, publiekelijk lonken naar een andere baan tijdens zijn 16-jarig burgemeesterschap van Rotterdam. Hij zegt: ,,Rotterdam is geen tussenstation. Normaal gesproken moet Aboutaleb twaalf jaar blijven.''

De combinatie burgemeester en kandidaat-lijsttrekker is hoogst ongelukkig, vindt de sociaaldemocraat. ,,Je moet vredesstichter zijn als burgemeester, boven de partijen staan. Dat kan niet als je scherp campagne voert. Je kunt geen twee meesters dienen. Aboutaleb zal dan het burgemeesterschap moeten neerleggen.'' "

Kijk: prima hoor, dat de PvdA zich weer eens stort op hun favoriete hobby: de PvdA bashen. Want bij die sociaal-democraten is het namelijk altijd hetzelfde liedje: ze lijken vaak liever elkaar te gronde te willen richten dan hun politieke tegenstanders.
Maar mij hoor je niet klagen: hoe meer de PvdA zichzelf in diskrediet brengt, hoe beter. Hoe minder andere partijen straks hoeven te doen om deze blunderaars uit de regering te houden. Wat mij betreft duurt dit uiterst schadelijke steekspel dus nog tot de verkiezingen! Waarom zou je andere partijen immers laten wijzen op je tekortkomingen, als je ook lekker zelf die gebrekkige moraal in volle glorie kan tonen aan heel Nederland?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten