Smullen! PvdA helpt zichzelf alvast de vernieling in vanwege lijsttrekkerverkiezing en Aboutaleb

Dit is echt genieten voor liefhebbers van politiek theater: de PvdA is zichzelf weer eens lekker om zeep aan het helpen met de dagelijkse ontwikkelingen in de soap rondom de lijsttrekkersverkiezing, waarvan nog altijd niet helemaal duidelijk is of die er zal komen.

De PvdA staat er uitermate slecht voor in de peilingen (8 zetels), maar dat weerhoudt allerlei ambitieuze carrièrepolitici er niet van om te strijden om het lijsttrekkerschap van de partij. Momenteel zijn er drie potentiële kandidaten die staan te popelen om deze gehandicapate kar te trekken. Allereerst natuurlijk Diederik Samsom, die in 2012 nog de nieuwe sociaal-democratische messias was, maar inmiddels de schlemiel van heel politiek Den Haag. Dan heb je nog Lodewijk Asscher, die ook staat te popelen. Waar hij echter niet zo enthousiast over is, is dat deze nieuwe baan een zware wissel kan trekken op z’n jonge gezin. Hoe dat afloopt kan z’n voorganger Samsom hem vertellen: die is inmiddels gescheiden door z’n politieke avontuur als PvdA-baas.

Maar de meest komische toevoeging aan het hele gezelschap is toch wel de mogelijk kandidatuur van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Iedere dag is er weer een update vanaf de Coolsingel: gaat-ie het nu wel doen, of gaat-ie het nu niet doen? Iedereen heeft zich er al mee bemoeid, van minister van financiën Jeroen Dijsselbloem tot partijvoorzitter Hans Spekman. Maar Aboutaleb zelf houdt z’n kaarten stevig tegen de borst gedrukt. Daar vindt jan en alleman wat van. Nu weer Bram Peper:

“Bram Peper heeft het nooit gedaan, publiekelijk lonken naar een andere baan tijdens zijn 16-jarig burgemeesterschap van Rotterdam. Hij zegt: ,,Rotterdam is geen tussenstation. Normaal gesproken moet Aboutaleb twaalf jaar blijven.”

De combinatie burgemeester en kandidaat-lijsttrekker is hoogst ongelukkig, vindt de sociaaldemocraat. ,,Je moet vredesstichter zijn als burgemeester, boven de partijen staan. Dat kan niet als je scherp campagne voert. Je kunt geen twee meesters dienen. Aboutaleb zal dan het burgemeesterschap moeten neerleggen.” “

Kijk: prima hoor, dat de PvdA zich weer eens stort op hun favoriete hobby: de PvdA bashen. Want bij die sociaal-democraten is het namelijk altijd hetzelfde liedje: ze lijken vaak liever elkaar te gronde te willen richten dan hun politieke tegenstanders.

Maar mij hoor je niet klagen: hoe meer de PvdA zichzelf in diskrediet brengt, hoe beter. Hoe minder andere partijen straks hoeven te doen om deze blunderaars uit de regering te houden. Wat mij betreft duurt dit uiterst schadelijke steekspel dus nog tot de verkiezingen! Waarom zou je andere partijen immers laten wijzen op je tekortkomingen, als je ook lekker zelf die gebrekkige moraal in volle glorie kan tonen aan heel Nederland?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  Twee petten houden is nooit goed. Het is te merken dat het urgent is bij de PvdA en dat zij niemand hebben. Die potje wat zij van gemaakt hebben is niet aantrekkelijk om goed te gaan maken voor zover het überhaupt kan. Men vertrouwt na deze regering de politiek niet meer en het wordt voor elke partij een klus om het vertrouwen terug te winnen. Praktisch elke partij is daaraan schuldig. Heel slecht in deze tijd van zoveel onzekerheid.

 2. sarko

  ff een Wachteresje.
  En deze partij wil regeren – 🙂

  DEN HAAG – De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag de vloer aangeveegd met een voorstel van de PVV. Deze partij wilde aan een dienstverband bij defensie of een veiligheidsdienst de voorwaarde van één nationaliteit verbinden, de Nederlandse. Ze bleef er helemaal alleen in staan.

  Sprekers van andere partijen wezen er stuk voor stuk en in niet mis te verstane stemverklaringen op dat dit in strijd is met de Grondwet. De SP wees er zelfs op dat er alleen in 1940 een dergelijk voorstel was gedaan, namelijk om Joden uit te zonderen van banen als ambtenaar.

  D66 noemde het voorstel ongepast en kwaadaardig, het CDA smakeloos. De PvdA en de Partij voor de Dieren namen het woord discriminatie in de mond.

  Verschillende partijen betreurden het dat de kwestie besproken moest worden in de Eerste Kamer. Ze hadden er liever over gezwegen om de PVV er geen aandacht mee te bezorgen. Maar omdat andere partijen van hun hart geen moordkuil wilden maken, legden ze toch maar allemaal een stemverklaring af.

  Met name VVD en SGP reageerden niet alleen verontwaardigd, maar wezen ook nog eens op de overbodigheid van het PVV-plan. Iedereen die bij defensie of een inlichtingendienst komt te werken, wordt onderzocht op beïnvloedbaarheid. Het voorstel is dan ook ,,onnodig generaliserend en grievend”, aldus de SGP.

  In het voorstel stelde de PVV ,,dat een meerderheid van de Nederlandse Turken aanhanger van Erdogan en zijn islamiseringspolitiek” is. Ze vermeldde dat ,,bij Marokkaanse Nederlanders de autoriteit van de Marokkaanse consul zwaarder weegt dan de autoriteit van de Nederlandse overheid”.

  1. Wachteres

   Ach Sarko, wil je zo graag indruk op Simon maken?

   Jezelf zijn is blijkbaar erg moeilijk, als je niemand bent.

   1. sarko

    Daar word ik ff stil van …………….
    Zoek je zelf ..
    Koot en Bie
    https://www.youtube.com/watch?v=1-E4gOyMfIU

    1. Wachteres

     Die kende ik niet ….. Those were the days …

  2. Wim

   De SP wees er zelfs op dat er alleen in 1940 een dergelijk voorstel was gedaan, namelijk om Joden uit te zonderen van banen als ambtenaar………………Dat is een domme opmerking van de SP ,het gaat om nationaliteit niet om het Jood zijn.Het was een goed voorstel van de PVV.Dat het afgeblazen wordt is meer dommigheid van de andere partijen.

   Da

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.