13 PvdA-burgemeesters beginnen afgrijselijke campagne om Aboutaleb als nieuwe lijsttrekker te krijgen

Geen categoriejul 09 2016, 20:00
"Run Ahmed, run!"
Hier word ik toch een beetje moe van:

Dertien PvdA-burgemeesters roepen hun collega Ahmed Aboutaleb op om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.

"De partij heeft je nodig", schrijven de burgemeesters zaterdag in een opiniestuk in de Volkskrant gericht aan de burgemeester van Rotterdam.

"Het land heeft een leidsman nodig die de thermiek in de huidige samenleving aanvoelt en die de goede krachten bundelt en versterkt, maar ook de grenzen van onze rechtsstaat scherp bewaakt", stellen zij.

Wat is dit voor vreemd gedrag? Als je wilt dat Aboutaleb meedoet om het lijsttrekkerschap kun je hem dat toch gewoon privé vertellen? Waarom is het in vredesnaam nodig om iedereen te vervelen met zo'n opiniestuk?
Oh wacht: op die manier willen ze natuurlijk de indruk wekken dat er een landelijke beweging voor Aboutaleb is. Ironisch genoeg laat de burgemeester van Rotterdam zelf weten:

"De burgemeester wil niet op de ingezonden brief reageren."

En daar trapt natuurlijk he-le-gaar niemand in. De kans dat Aboutalebs collega's dit niet van tevoren met hem besproken hebben is nihil. Sterker nog, politici kennende heeft hij achter de schermen het licht zelf op groen gezet voor deze pr-campagne. Hij doet nu alleen maar alsof hij er niets mee te maken heeft omdat hij niet wil dat Diederik Samsom (en diens bondgenoten) hem van verraad beschuldigen.
Het meest ironische hiervan is natuurlijk dat de PvdA voor de zoveelste keer hetzelfde spelletje speelt: een nieuwe man wordt vooruitgeschoven zogenaamd De Verlosser zal zijn. Die mag de PvdA dan aan een flink aantal zetels helpen, waarna de partij er weer een zootje van maakt in het kabinet. Uiteindelijk wordt hij dan over een jaar of vier of maximaal acht aan de kant geschoven ten faveure van een nieuwe redder, en zo gaat dat door tot in de eeuwigheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten