13 PvdA-burgemeesters beginnen afgrijselijke campagne om Aboutaleb als nieuwe lijsttrekker te krijgen

“Run Ahmed, run!”

Hier word ik toch een beetje moe van:

Dertien PvdA-burgemeesters roepen hun collega Ahmed Aboutaleb op om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.

“De partij heeft je nodig”, schrijven de burgemeesters zaterdag in een opiniestuk in de Volkskrant gericht aan de burgemeester van Rotterdam.

“Het land heeft een leidsman nodig die de thermiek in de huidige samenleving aanvoelt en die de goede krachten bundelt en versterkt, maar ook de grenzen van onze rechtsstaat scherp bewaakt”, stellen zij.

Wat is dit voor vreemd gedrag? Als je wilt dat Aboutaleb meedoet om het lijsttrekkerschap kun je hem dat toch gewoon privé vertellen? Waarom is het in vredesnaam nodig om iedereen te vervelen met zo’n opiniestuk?

Oh wacht: op die manier willen ze natuurlijk de indruk wekken dat er een landelijke beweging voor Aboutaleb is. Ironisch genoeg laat de burgemeester van Rotterdam zelf weten:

“De burgemeester wil niet op de ingezonden brief reageren.”

En daar trapt natuurlijk he-le-gaar niemand in. De kans dat Aboutalebs collega’s dit niet van tevoren met hem besproken hebben is nihil. Sterker nog, politici kennende heeft hij achter de schermen het licht zelf op groen gezet voor deze pr-campagne. Hij doet nu alleen maar alsof hij er niets mee te maken heeft omdat hij niet wil dat Diederik Samsom (en diens bondgenoten) hem van verraad beschuldigen.

Het meest ironische hiervan is natuurlijk dat de PvdA voor de zoveelste keer hetzelfde spelletje speelt: een nieuwe man wordt vooruitgeschoven zogenaamd De Verlosser zal zijn. Die mag de PvdA dan aan een flink aantal zetels helpen, waarna de partij er weer een zootje van maakt in het kabinet. Uiteindelijk wordt hij dan over een jaar of vier of maximaal acht aan de kant geschoven ten faveure van een nieuwe redder, en zo gaat dat door tot in de eeuwigheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Bromsnor

  Aboutaleb is een man met twee gezichten. Een belijdend moslims die liever niet heeft dat zijn dochter met een niet-moslim thuiskomt zoals hij zelf heeft gezegd.

  Aboutaleb zelf is in het bezit van twee paspoorten: de Nederlandse en de Marokkaanse.

  Op dit moment word hij gepromoot door de media als redder van de PvdA. Immers veel journalisten zijn PvdA stemmers.

  Typisch is altijd als Geert Wilders iets zegt word hij afgebrand in de media maar als Aboutaleb hetzelfde zegt word hij geprezen in de media.

  Neem nu de uitspraken van de Jihadisten die naar Syrië willen reizen. Wilders zei dat men die Jihadisten moest laten gaan en de paspoorten moest afnemen. Daarop werd hij door de politiek en media zwaar bekritiseerd.

  Aboutaleb zie precies hetzelfde een aantal weken daarna en hij werd geprezen door de media over zijn uitspraken.

  De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb
  http://www.npo.nl/de-twee-gezichten-van-ahmed-aboutaleb/30-12-2015/KN_1674707

  1. ceteris paribus

   Ik weet niet of Bromsnor kinderen heeft, maar, als gedachte-experiment, zou hij het een goed idee vinden als ze met een moslim of moslima willen trouwen?

   1. Ali Yas

    Ik zal Ceteris even op de hoogte brengen van de mohammedaanse gebruiken. Die kent hij niet, anders had hij niet moslims en moslima’s in één adem genoemd.

    Kijk, het zit zo: als een niet-mohammedaans meisje met een mohammedaanse jongen wil trouwen, moet ook zij de shahada opzeggen. Vanaf dat moment is zij óók moslima en kan ze doodsbedreigingen verwachten als ze het ooit in haar hoofd zou halen de spreekwoordelijke lier aan de wilgen te hangen.

    Als je echter als jongen met een mohammedaans meisje wil trouwen, heb je pech. Dat mag niet.

    1. ceteris paribus

     Ali Yas denkt dat moslima’s van de tweede generatie zich nog laten weerhouden de liefde te volgen.
     Het probleem van mensen als Ali Yas is dat ze de Koran en de Hadith serieuzer nemen dan de moslims.

     1. Ali Yas

      Ceteris leeft in de illusie dat de tweede generatie moslims vrijzinniger is dan de eerste.

   2. poldi

    @CP, mijn beide dochters mogen best met een moslim trouwen, maar die moeten eerst hun verderfelijke en achterlijke ideologie afzweren en als test in mijn bijzijn een week lang varkensvlees eten.

    1. ceteris paribus

     Dat bedoel ik. Waarom dan Aboutaleb op dit punt wel de maat nemen?

  2. Peter Selie

   Precies Bromsnor je weet het in het juiste perspectief te zetten!

 2. Wim

  De PVDA komt met de volgende wolf is schaapskleren. Die partij is totaal verrot

 3. ElHoussain

  Laat maar gaan, joh.
  Ik zie die pvda straks voor de tweede keer op de bek gaan. Eerst onder Job, straks onder Ahmed. Ze leren het daar nooit, nu poseert Ahmed met …..degene onder wie de pvda keihard onderuit is gegaan. Tja…
  Die twee knarren kunnen er niets van.
  Een andere oude knar zou zeggen: het was niks, ’t is niks, en het wordt niks.

 4. ceteris paribus

  Wat een opwinding. Een groep Nederlanders wil graag dat Aboutaleb meedoet aan de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA en bij DDS breekt paniek uit.
  Dat lijkt me voor Aboutaleb een overtuigend signaal om het maar eens te proberen.

  1. Marieke

   Er breekt hier pas echt paniek uit als Nederland de eerste premier krijgt van Marokkaanse origine!

   1. Houtlijm

    Ik denk niet dat dan de paniek uitbreekt Marieke, ik denk eerder dat dan de pleuris uitbreekt.

   2. ceteris paribus

    Ja, Marieke, dat moet voor islamofoben pure horror zijn.

    1. cmsuijkerbuijk

     @CP
     Omdat islamofoben niet bestaan, is er ook geen horror te verwachten! Hoe dikwijls zou je dat nou al aan je verstand gepeuterd zijn?

     1. ceteris paribus

      Ik probeerde de heer ‘Muslimrein’ Suijkerbuijk ook al meerdere malen aan het verstand te peuteren dat islamofoob synoniem is aan moslimhaat. Mogelijk meent hij dat moslimhaat ook niet bestaat maar in dat geval doet hij er goed aan zijn eigen ziel aan een grondig onderzoek te onderwerpen.

     2. Ali Yas

      “dat islamofoob synoniem is aan moslimhaat”

      Mooi. Dat betekent dus dat kritiek op de leerstellingen en mores van de islam voortaan niet meer het label “islamofobie” krijgen. Daar hou ik je aan, Ceteris!

   3. Ali Yas

    Ach, we hebben ook al een kamervoorzitter van Marokkaanse origine. Het interesseert Nederlanders werkelijk geen lor waar je vandaan komt, zelfs niet als er de schijn van belangenverstrengeling is.

    Het interesseert ook niemand wie de nieuwe lijsttrekker van de PvdA wordt, want in tegenstelling tot wat Michael suggereert komt er straks geen kabinet met de PvdA (hoewel je het nooit kan weten natuurlijk, misschien weet Michael wel meer…).

    1. ceteris paribus

     Ali Yas, doet in navolging van Vigo, een voorspelling: de PvdA zal geen onderdeel uitmaken van de volgende regering. Interessant om te noteren.

 5. GepkedeLeef

  Aboutaleb is een duidelijk geval van dat teveel integreren niet goed is. Anders had hij niet mogen aanschuiven bij de Bilderberg besloten party….toch.

  1. toetssteen

   GepkedeLeef
   Vooral dat. Het maakt niet uit welk stokpaard er bereden wordt, behalve dan dat van de boodschappers die waarschuwen. Het probleem is dat het een aanzwellende massa is. Zelfs op de Joop zie ik tot mijn verbazing en genoegen dat de oogjes open gaan en de scepsis toeneemt.

 6. Ni28

  De PvdA is het wanhoop nabij. De salonsocialisten zijn afgestraft door het volk die zij lieten stikken. Zij zijn afgestraft door de moslims met welke zij zich inlieten en die fout te laat opgemerkt hebben. Zij hebben hun eigen Golem gecreëerd en nu willen zij een moslim als leider om die te bestrijden. Zij vergeten daarbij dat een moslim een andere moslim niet gaat afvallen en is dit dus enkel paniek voetbal.

 7. Anna

  Die laffe 13 PvdA burgemeesters willen Aboutaleb voor de leeuwen gooien. PvdA is fini.

  1. Peter Selie

   Nee Anna mijns inziens heeft de PvdA géén één bestuurder meer die het verraderlijke verhaal met veel charisma kan verkopen. Wanneer praktiserende moslim Aboutaleb wordt gekozen als nieuwe lijsttrekker van dat stelletje ongeregeld en antisemitische PvdA randdebielen, hopen ze in feite dat Aboutaleb in staat is om meer dan 1 miljoen niet westerse “staatsburgers” achter hun smerige plannen te krijgen. Wat je ziet is wat je krijgt de Nederlander bestaat niet eens volgens Maxima en ‘k heb het gevoel dat deze mevr. nog gelijk krijgt ook….

   Even een sharia momentje

   https://pbs.twimg.com/media/Cm8RtWfWgAAleu2.jpg

 8. Marieke

  Laten we het hopen dat Aboutaleb van te voren is ingelicht, anders wordt hij wel heel erg voor het blok gezet.

  1. ceteris paribus

   Valt wel mee, hij kan altijd nee zeggen.
   Ik denk echter dat hij de ambitie wel heeft en het heel prettig vindt om zo over de streep te worden getrokken.

   1. Marieke

    Zo zie je maar dat het steeds meer om de poppetjes gaat. Ik ben heel benieuwd, hij geeft er een leuke baan voor op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.