Dit breekt je hart: kat is samen met zijn spullen op straat gezet door een bullebak

Pardoes op straat gezet, samen met zijn kattenbak en andere speeltjes. Eén gigantische bullebak heeft dit op z’n geweten…

Alhoewel katten graag buiten zijn, is er echt geen enkele rechtvaardiging om een kat zonder pardon op straat te zetten. Katten zijn geen drugsgebruikers of luidruchtige feestvierders, maar toevertrouwd aan mensen om goed voor te zorgen. Dat je een beest dan zomaar op straat kiepert is onverteerbaar:

Heartbreaking-This-Cat-Was-Abandoned-With-His-Belongings-1

Deze foto werd gemaakt door een vrouw genaamd Meredith Ferrel, die dit arme miauwende dier snel op de foto kon zetten voordat deze verdrietige kat de benen nam. Gelukkig alarmeerde ze een groep die zich de “Flatbush Area Team for Cats” (FAT Cats) noemt – een club kattenzoekers die verlorengewaande katten opspoort.

Dat FAT Cats goed is in wat ze doen, dat bleek wel: via Facebook en op straat werd direct de zoektocht ingezet om het arme dier op te speuren. Kattenredder Karen Oh vond de afgewezen en eenzame kat in haar tuin, en wist him te vangen:

Heartbreaking-This-Cat-Was-Abandoned-With-His-Belongings-3

Bij de dierenarts werd het beestje gecontroleerd, en kwam men erachter dat de poes niet gechipt was. De misdadige eigenaar achterhalen was dus niet meer mogelijk, maar wel kreeg het dier een nieuwe naam: Nostrand. Genoemd naar de straat waar Meredith het arme dier zo erbarmelijk zag miauwen.

Heartbreaking-This-Cat-Was-Abandoned-With-His-Belongings-4

Waarom Nostrand is verlaten weten wij ook nog niet, maar het arme dier is blij zat dat hij weer een dak boven z’n harige hoofdje heeft. Purr-purr, aldus Nostrand hieronder:

Heartbreaking-This-Cat-Was-Abandoned-With-His-Belongings-5

Nu maar hopen dat dit lieve dier snel een nieuw permanent huis vindt, waar hij wél gewoon welkom is. En waar de kattenbak in de gang staat, en niet op straat wordt gegooid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Peter Selie

    Gelukkig zijn er mensen die het hart op de juiste plaats hebben zitten…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.