Ex-moslim legt uit waarom hij de Islam verliet: 'Ik kon de Koran niet meer verdedigen'

Geen categoriejul 04 2016, 9:00
"In het verleden heb ik mijn best gedaan om de Koran te verdedigen, en om Mohammed en zijn activiteiten te verdedigen... Maar ik kon dat niet langer doen."
Een bijzonder goede en herkenbare video uit Amerika, gemaakt door een ex-moslim (hij bekeerde zich tot de islam, maar breekt nu weer met die religie) die na verloop van tijd begreep dat veel van de kritiek op 'de islam' wel degelijk terecht was. Eén van de belangrijkste zaken waardoor hij zich afwendde van de islam was het debat over de misdaden van ISIS. Die organisatie neemt niet-islamitische vrouwen gevangen (na veldslagen), waarna die vrouwen en meisjes systematisch verkracht worden.
Tijdenlang was dit geen punt van debat omdat er geen moslims waren die dit deden of verdedigden. In ieder geval niet publiekelijk.
Dat is nu anders. En wat blijkt? Zoals Ismaa’eel Abu Adam uitlegt stellen zowel de Koran als de 'uitspraken en gewoontes' van de profeet dat het prima oké is voor moslims om 'gevangen' vrouwen tot seksslavernij te dwingen.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/07/Why-I-Left-Islam-360p_30fps_H264-128kbit_AAC.mp4"][/video]
Het punt is niet eens of moslims dit soort uitspraken en gewoonten van Mohammed (en verzen in de Koran) al dan niet kunnen negeren. Natuurlijk kunnen ze dat: vele miljoenen moslims doen dat dan ook. Het punt is: als je gelooft dat dit soort gekkigheid nooit van God kan komen... tja, dan moet je toch uiteindelijk de vraag beantwoorden: als dit niet van God komt, was Mohammed dan eigenlijk wel een profeet? Dat 'ie goede punten had is heel mooi, maar goedkeuring van seksuele slavernij is toch een tikje problematisch en een teken dat hij de liefde van God niet in zijn hart had.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten