Formule 1 coureur Sergio Perez zeurt: ‘Max Verstappen ging te ver!’

Ohhhh, is de arme Sergio jaloers op Max?

Sergio Perez, die op dit moment op de achtste plek staat in het kampioenschap van de Formule 1, klaagt en zeurt dat Max Verstappen “te agressief” was toen hij zijn vijfde plek verdedigde tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Ja, zegt Perez, het is logisch dat Max Kimi Raikkonen niet gemakkelijk voor liet gaan, maar hij bewoog zomaar een keer een beetje over de weg! En dat kan écht niet!

“Wat Max deed ging te ver. Hij veranderde tijdens het remmen nog van richting. Dat is iets waar we het tijdens de driver’s meeting over moeten hebben,” aldus Perez donderdag tijdens een persmoment op de Hockenheimring.

Perez rijdt voor Force India, wat betekent dat hij bepaald geen factor van belang is in de meeste GP’s. Af en toe haalt hij een aardig resultaat, maar als de Mercedessen, Red Bulls en Ferrari’s geen fouten maken kan hij die bolides niet bijhouden.

Dat verklaart natuurlijk waarom Perez nu zeurt. Hij kan Max niet bijhouden, en dus klaagt hij nu steen en been. Toen ik aan honkbal en voetbal deed kende ik ook dat soort kinderen: ze konden er niets van, maar wel continu zeuren dat een ander een overtreding maakte of zich niet netjes aan de regels hield. Op die manier hoopten ze nog iets van resultaten te boeken.

Opvallend genoeg zegt Perez óók dat hij op zich voorstander is van agressief rijden. Jawel:

Meer duidelijkheid zou volgens Perez strengere óf juist soepelere regels kunnen betekenen. ,,In het verleden hadden we bijvoorbeeld juist iets meer vrijheid om ons te verdedigen”, aldus de nummer acht in de WK-stand.

Ja, wat is het nu Sergio? Was Max te agressief en ‘kon het echt niet’ wat hij deed omdat het ‘gevaarlijk’ is, of is het eigenlijk wel prima?

Ondertussen heeft Max zelf ook het één en ander gezegd over deze materie. Verstappen.nl heeft zijn officiële verklaring:

“In mijn ogen was er niets verkeerd aan die acties, want anders hadden de stewards dat ook wel gemeld. Het was een gevecht om positie en bovendien strijden we met Ferrari in het kampioenschap, dus dan ga ik hem niet voorbij wuiven. Het is bovendien moeilijk om in te halen op de Hungaroring, dat zag je ook na mijn eerste pitstop, toen ik Raikkonen niet voorbij kwam.”

Daar voegt hij geheel terecht aan toe:

“Je probeert je altijd zo goed mogelijk te positioneren voor een actie, of die nu aanvallend of verdedigend is. We zijn geen zondagsrijders, toch? Senna en Prost deden niet anders. Volgens mij vinden echte fans het mooi om zo’n gevecht te zien.”

Natuurlijk heeft Max helemaal gelijk. In het verleden had niemand hier iets van gemaakt. Zo hoor je nu eenmaal te rijden als je je positie verdedigt, punt. Goed gedaan Max, op naar de volgende Grand Prix.

Helaas rijden er tegenwoordig nogal wat watjes rond in de Formule 1 die denken dat anderen hun plaats zomaar even aan ze af moeten staan. Raikkonen en Sebastian Vettel hebben er een handje van om te klagen als het niet gaat zoals ze willen, blijkbaar vinden de heren dat niemand een Ferrari mag dwarszitten.

Nou slecht nieuws voor de heren-watjes: zo werkt het niet in de topsport (wat de Formule 1 natuurlijk zonder meer is). Als je eraan voorbij wilt zul je dat moeten afdwingen. Daniel Ricciardo, Max’ teamgenoot bij Red Bull Racing, heeft dat in het verleden bijvoorbeeld meerdere keren gedaan in Hongarije. Raikkonen had hetzelfde kunnen doen, maar had blijkbaar de moed óf het talent niet om Max in te halen. Dat is zijn schuld, niet die van Max.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. ko vadis

    Max houdt de deur gewoon heel goed dicht, daar kan men wat van leren!

  2. Niek

    Vroegah las ik Michael Vaillant, het is nu wachten op de strip series van Max Verstappen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.