Gelukkig: Nigel Farage behoudt zijn zetel in Europees Parlement wel

Goed nieuws: de man die onlangs liet weten op te stappen als leider van UKIP blijft wel gewoon lid van het parlement.

Nigel Farage heeft vandaag een nieuwe persconferentie gehouden waarin hij gezegd heeft dat hij, anders dan zijn critici hoopten, wel degelijk gewoon lid blijft van het Europees Parlement. In ieder geval tot aan de verkiezingen van 2019. Daarna houdt hij het wel voorgoed voor gezien.

De komende jaren wil hij vooral gebruiken om andere eurosceptische bewegingen te helpen:

“Ik zal mijn taak hier volbrengen. Ik voel me vrijer en ga nog meer samenwerken met andere partijen om hen te helpen Europa te verlaten. De EU is aan het sterven. Ons vertrek is een baken van hoop voor andere bewegingen in Europa.”

Eerder zei Farage dat hij het onderhand wel gehad had met de politiek en dat hij zijn taak als volbracht ziet nu Britten voor een Brexit hebben gestemd. Een belangrijke motivatie voor hem om zijn leiderschapsmantel af te leggen is dat hij graag bedreigingsvrij door het leven wil. Heel gek, maar op de één of andere manier heeft hij het wel gehad met alle doodsbedreigingen van islamofascisten en eurofielen. Maar ik herhaal mezelf.

(Rustig maar, Joshua, dat was een grap)

Natuurlijk geven critici nu continu af op Farage. Hij zou met zijn staart tussen de benen wegrennen, hij zou de moed niet hebben om de Brexit te leiden, en ga zo maar door. Dat is natuurlijk onzinnig. Ten eerste gaat hij gewoon door als Europees parlementslid en daar komt bij dat hij zijn doel in principe bereikt heeft: het is nu zaak voor het Verenigd Koninkrijk om daadwerkelijk uit de EU te stappen, maar dat kunnen andere mensen prima regelen — anderen die daadwerkelijk een zetel hebben in het Britse Lagerhuis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. ceteris paribus

  De man is kennelijk gehecht aan de ruime toelage van Europarlementariërs. Makkelijker kun je je geld niet verdienen, immoreler ook niet.

  1. Ali Yas

   Hahaha! Die Ceteris kan het gewoon niet hebben dat Farage nog een tijdje door kan gaan met het wassen van de Eurofiele oren.

   1. Hendrik Groen

    Welk een macht heeft deze persoon in het EP?

    1. toetssteen

     @Groen

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Europa_van_Vrijheid_en_Directe_Democratie

     24 zetels in het EU parlement. Samen met de rest van de coalitie 48. Marginaal, maar wel bestaand.

   2. Wachteres

    Immoreel ben je pas als je achter een EU-regering staat, die willens en wetens een instroom binnenlaat die ons bedreigt en vermoordt.

    Farage heeft ervoor gezorgd dat zijn land uit de EU is. Geen wonder dat hij en zijn gezin worden bedreigd.

    Maar ik kan me voorstellen dat iemand – zoals Simon – die achter dit tuig staat, niet meer het onderscheid kent tussen wanneer iemand immoreel is, of juist moreel hoogstaand, zoals Farage.

    Hoe zou een immoreel persoon dat onderscheid nog kunnen maken?

 2. Marieke

  Sorry, maar ik snap de grap niet naar Liversto. Kun je dat uitleggen?

 3. Peter Selie

  Doodsbedreigingen werd Nigel Farage teveel

  Eergisteren vermelde de 52-jarige leider van UKIP, Nigel Farage, dat hij van plan is af te treden als partijleider na de overwinning in het onlangs gehouden Britse referendum over de EU. Vandaag blijkt dat één van de voornaamste redenen is voor zijn plotselinge vertrek de toenemende doodsbedreigingen zijn tegen hem en zijn familie van de linkse goedmenshaatvandalen.

  Achter de moordbedreigingen en doodwensen schuilen de EU-aanhangers en opengrenzenidioten die niet kunnen omgaan met Farages ongewoon eerlijk en directe stijl in politieke context.

  De bedreigingen zijn dramatisch gestegen na de uitkomst van het referendum, en heeft Farage niet onberoerd gelaten. Deze zijn ook gericht op zijn gezin en familie, en de UKIP-leider heeft inmiddels contact opgenomen met de politie. >>>> http://www.express.co.uk/news/politics/686146/Strain-family-life-death-threats-Nigel-Farage-Ukip-leader-resignation

  1. Hendrik Groen

   5 uur lang geen reactie en besef je nog niet welk een onzin je spuugt?

 4. toetssteen

  Told you so! Farage heeft immers helemaal geen zetel in het Lagerhuis! Ja de UKIP, maar niet Farage, want die zit in het EU parlement.

 5. Niek

  Simon CP lees ik nooit, maar nu viel mijn oog op een kort haatbericht van die stinkzwam. Leve Farage, een kampioen in politiek zoals ik de laatste jaren nooit meer gezien heb! En dood hier aan Simon Stinkzwam: een zwijgdood hier op DDS!!! En voorgoed, wel te verstaan. Met al zijn nicks tezamen! Wanneer, OH WANNEER MICHAEL mogen we dat moment meemaken hier?

  Kunnen we hier eindelijk opbouwende discussies voeren, tevens gebaseeerd op harde feiten en niet meer op euroislamofascistische gevoelens, die zich uiten in cynische, destructieve draaierijen vanuit een uiterst verdorven geest!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.