Geweldige nieuwe premier Theresa May sloopt Corbyn meteen bij eerste Vragenuurtje

De eerste ‘Prime Minister’s Questions’ onder Theresa May is uitgelopen op een virtueel bloedbad. Voor Labour, welteverstaan.

Als je je afvraagt of Theresa May wel een effectieve premier zal zijn? Nou, kijk dan niet verder dan haar eerste optreden bij de zogeheten ‘PMQs’, oftewel ‘Prime Minister’s Questions’, oftewel het wekelijkse vragenuurtje in het parlement waarbij parlementariërs de minister-president aan de tand kunnen voelen met betrekking tot allerlei zaken. Een afgevaardigde van Labour besluit om de kersverse premier iets te vragen over arbeidsvoorwaarden en uitbuiting door werkgevers.

En dát had de man beter niet kunnen doen, getuige het fe-no-me-nale antwoord van May. Dit is een vrouw met haar op de tanden:

En dat was pas haar eerste optreden in de House of Commons bij de beruchte PMQ’s. Hopelijk kunnen we nog voor jaren en jaren smullen van de vrouw die – als ze zo weet door te gaan – zichzelf zal kunnen presenteren als de nieuwe Margaret Thatcher.

Ja, ik zie mezelf wel een groot fan worden van deze vrouw. Eerder deze week had ze ook al een fantastisch moment toen ze een pacifistische SNP-parlementariër van repliek diende. Deze man begon te zeuren over nucleaire wapens, en gelukkig gaf Theresa May een helder antwoord dat ook direct een master class was in de roekeloze realpolitik die je nodig hebt om te overleven op het niveau van wereldpolitiek:

Theresa May is een baas. Een bazin. Een koningin. En zoals we bij koninginnen plegen te zeggen: Long may she reign!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. ceteris paribus

  Corbyn is natuurlijk een zwakke leider met afbrokkelend gezag binnen Labour. Die situatie is zeer ongewenst.
  Het enige scenario dat de Britten kan bevrijden van de rampzalige Brexit is een krachtige Labourleider die de volgende verkiezingen kan ingaan met het hernieuwde lidmaatschap van de EU als politiek speerpunt. De kans dat daarmee de verkiezingen worden gewonnen is heel groot, zeker als de gewone Brit de komende tijd fors te leiden krijgt onder de gevolgen van de Brexit.

  1. Houtlijm

   CP heeft geen flauw benul van de typisch Britse mentaliteit, dat is duidelijk. Ze hebben zichzelf bevrijd en zullen gesterkt de Brexit tot een goed einde brengen, ondanks eventuele kortstondige tegenslag en dalende huizenprijzen. Ze beschikken namelijk over een onmisbaar ingredient: mentale (veer)kracht die alles overwint.

   1. ceteris paribus

    De heer Houtlijm ontkent in elk geval niet meer dat de Britten als gevolg van de rampzalige Brexit een economische recessie zullen doormaken en GB wellicht een stuk kleiner zal worden.

    Gelukkig hebben ze veel mentale veerkracht.

 2. Peter Selie

  Zeker een cognitieve dissonantie wanneer men twee maal op de enter toets drukt, gelijk het goede gevoel in het links draaiende hoofd verloren…

  1. ceteris paribus

   Rustig maar, ik verbeterde een spelfout in de laatste zin en die werd door de computer van DDS opgepikt als een nieuwe bijdrage.

  2. Peter Selie

   Proessst computers leven een eigen leven. Dat is zo met de “socialisten” altijd is het de schuld van Wilders van anderen…

 3. Ni28

  Indrukwekkende optreden van May. Labour krijgt geen kans en Kerkelijke krijgt het moeilijk. Tot nu toe is GB sterk naar buiten gekomen, met May en met Johnson. Hadden wij maar zulke persoonlijkheden.

 4. Peter Selie

  Zou het toch mooi kunnen zijn zoals Theresa May de socialist Corbyn van repliek dient, ook de sociaal “democraat” Samsom door de Premier van “alle” Nederlanders op dezelfde wijze de vloer aanveegt. Enfin er is niemand in het Nederlandse kabinet te vinden die zó kan discussiëren als in Groot Brittannië…

 5. Top

  Voor CP de droomvrouw, die hij nooit zal hebben!

  1. Ni28

   Te intelligent voor hem, hij heeft liever Sylvana.

 6. Anna

  Prime Minister Theresa May is ook voor “nukleare abschreckung”. ” Grossbritannien bereit zum atom-shlag”. Ze beweerde dat “Rusland” en “Noord-Korea” de grootste “bedreigingen” zijn in de wereld. Na bezoek gisteren van John Kerry is ze helemaal bijgepraat. De vernieuwing van de atoomwapens kost 37 miljard. Wat heeft John Kerry weer goede zaken gedaan voor de Amerikaanse wapenindustrie. May is zoals haar Amerikaanse oorlogzuchtige vriendjes een grote ophitzer.

  1. Anna

   Toevoeging DWN

  2. Peter Selie

   Ja Anna wat je hier aanhaalt is in het juiste perspectief, de wapenindustrie viert hoogtij bij “onze” Atlantische vrienden. In Duitsland steunt ongeveer 25% van de bevolking de nucleaire afschrikking en als laatste de dialoog met de Russische Federatie, het overgrote meerderheid van de Duitse bevolking is voor dialoog. En toch wordt Europa een oorlog ingerommeld net zoals Blair de Britten en Balkenende Nederland de Irak-oorlog in wist te rommelen, maar dan op een heel ander niveau…

  3. toetssteen

   @Anna
   Zorgwekkend. Ik kreeg vandaag een Wiki Leaks onder ogen:

   http://www.liveleak.com/view?i=d7c_1424878482

   Staat in permanente oorlog kun je rustig stellen. Er verre van blijven lijkt me het beste.

 7. Wim

  Het verschil tussen een standvastige Brit en een zijn land verkopende NSB achtige CP is natuurlijk zeer groot. Zijn conclusie is dan ook niet serieus te nemen en komt zeer dom over.

  1. ceteris paribus

   In de logica van Wim blijkt de intelligentie van de Brit uit zijn koppigheid: als hij strakst eindelijk in de gaten krijgt dat de Brexit hem veel ellende bezorgde trekt hij daaruit de conclusie dat de Brexit een goed idee was en het oplossing van dit probleem tot het uiterste moet worden vermeden.

   1. Ali Yas

    Ceteris schijnt de mogelijkheid niet te willen zien dat een Brexit de Britten juist zal bevallen. Vreemd, want de meeste Britten zien dat juist wel.

 8. Niek

  Ach ja, het IMF, ook zo lekker onbetrouwbaar.
  Zeker als ze met Brexit ons bang gaan maken.
  Angst is HET wapen van alle ware manipulators.

  Net als die Zeker Paardepis, die genoemd wordt in

  http://daskapital.nl/2016/07/brexit_des_doodsverhaal_van_im.html

  “Enfin, de Britse economie blijft in 2017 gewoon groeien, volgens het IMF met 1,3 procent. Dat is wel 0,9 procent meerder dan het IMF in april verwachtte. In de publicatie wordt vervolgens een en ander voorspeld over de negatieve invloed die de Brexit op de groei van de EU en zelfs de wereldeconomie heeft.

  Sleutelbegrip: onzekerheid. Wij danken het IMF voor deze bijdrage en verwijzen het werk nu beleefd naar de prullenbak.
  Niet uit dédain voor de rekenaar bij het Fonds, maar omdat dit soort voorspellingen

  een ceteris paribus-verhaal

  is waarin maar een paar variabelen mogen bewegen.”

 9. Niek

  Sorry, I Máy not be Mother Theresia,
  She lives in India, not in Anglia

 10. H.Vaes

  Wat een doemdenkerij….de economie in Engeland bloeit welig na het bekend worden van de Brexit

 11. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/07/21/policorwatch-deugbritten-massaal-aangifte-nigel-farage/

  Policorwatch: DeugBritten doen massaal aangifte tegen Nigel Farage
  Wegens kwetsende waarheden over massa-immigratie en vluchtelingen

  Vanzelfprekend hebben deze mensen ook aangifte gedaan dat Nigel en zijn gezin werden bedreigd.

  O nee, dat is niet van belang.

  Walgelijke gedrochten, die Gutmenschen.

 12. ceteris paribus

  Theresa May kan net zoveel politieke spelletjes in Het Lagerhuis spelen als ze wil maar inmiddels wordt voorzichtig duidelijk welke problemen ze moet gaan oplossen. GB glijdt naar een ferme economische recessie en de oorzaak daarvan is de rampzalige Brexit.

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2802761/2016/07/22/Na-Brexit-economische-activiteit-in-het-Verenigd-Koninkrijk-op-laagste-niveau-sinds-2009.dhtml

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.