Geweldige nieuwe premier Theresa May sloopt Corbyn meteen bij eerste Vragenuurtje

Geen categoriejul 20 2016, 15:00
De eerste 'Prime Minister's Questions' onder Theresa May is uitgelopen op een virtueel bloedbad. Voor Labour, welteverstaan.
Als je je afvraagt of Theresa May wel een effectieve premier zal zijn? Nou, kijk dan niet verder dan haar eerste optreden bij de zogeheten 'PMQs', oftewel 'Prime Minister's Questions', oftewel het wekelijkse vragenuurtje in het parlement waarbij parlementariërs de minister-president aan de tand kunnen voelen met betrekking tot allerlei zaken. Een afgevaardigde van Labour besluit om de kersverse premier iets te vragen over arbeidsvoorwaarden en uitbuiting door werkgevers.
En dát had de man beter niet kunnen doen, getuige het fe-no-me-nale antwoord van May. Dit is een vrouw met haar op de tanden:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/07/2Bhzde83kQsQvO-j.mp4"][/video]
En dat was pas haar eerste optreden in de House of Commons bij de beruchte PMQ's. Hopelijk kunnen we nog voor jaren en jaren smullen van de vrouw die - als ze zo weet door te gaan - zichzelf zal kunnen presenteren als de nieuwe Margaret Thatcher.
Ja, ik zie mezelf wel een groot fan worden van deze vrouw. Eerder deze week had ze ook al een fantastisch moment toen ze een pacifistische SNP-parlementariër van repliek diende. Deze man begon te zeuren over nucleaire wapens, en gelukkig gaf Theresa May een helder antwoord dat ook direct een master class was in de roekeloze realpolitik die je nodig hebt om te overleven op het niveau van wereldpolitiek:
https://twitter.com/SkyNews/status/755071101475008512
Theresa May is een baas. Een bazin. Een koningin. En zoals we bij koninginnen plegen te zeggen: Long may she reign!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten